Iobit Security 360 Beta 1.0 Yayınlandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36

Iobit
firmasını, Advanced WindowsCare2 ve Advanced SystemCare3 programlarından sonra ilgi göreceğine inandığım yeni programı Iobit Security 360 programının ilk beta sürümünü bugün kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Program, Anti-Malware, Anti-Spyware, Anti-Adware, Anti-Trojan, Anti-Bot gibi özellikler mevcut. Bu sürümde Antivirüs ve firewall özellikleri olmayacak, beta sürümü olduğu içinde tam garanti vermemekle birlikte özellikleri sayesinde Antivirüslere yardımcı bir program (Antivirüslerle uyumlu çalışacağı bilgisi mevcut) olarak kullanmaya başlayabiliriz. Dual-Core Anti-Malware motoru sayesindedaha hızlı bir şekilde analiz yapabileceği ve Digital Original Gene (DOG) Malwere saptama metodu sayesinde en karışık malwereleri'de saptayabildiği bilgiside yer alıyor. ilk taramamda oldukça hızlı tarama yaptığını söyleyebilirim (hernekadar full seçeneğiyle yapmasamda). Bilgisayarda fazla yer kaplamadığı gibi kasma gibi bir proplemlede karşılaşmadım.

Program, ev kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulacak. Gerçek zamanlı koruma sağladığınıda eklemekte yarar var. günümüzde zararlıların arttığını düşünürsek gerçek zamanlı koruma mutlaka olmalı.

Programı indirmek ve detaylarına göz atmak için
IObit SystemCare | Computer Scan, Protection & Repair | Powerful PC Maintenance sitesini ziyaret edebilirsiniz veya doğrudan indirmek için http://www.majorgeeks.com/ ve http://www.techspot.com/ sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Şimdiden iyi kullanımlar ve tabi bu programın Beta bir program olduğunuda unutmayalım. Mutlaka eksiylikleri, hataları olacaktır.

.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Tasarımı güzel bu advanced sc. programları da güzeldi türkçe ve tam sürümü çıkınca bilgisayarımın ayrılmaz bir parçası olacak.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
isim olarak norton'u hatırlatsada Iobit yabana atılacak firma değil deneyelim bir.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben Linux kullandığım için bu tür programlara hiç gerek olmuyor :D
size de tavsiye ederim.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Iobit firmasının programlarını kullanıyorum ASC3, Smart defrag gibi ama bu programda biraz beklemeyi düşünüyorum çünkü beta

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Kullanan ve deneyen arkadaşlar varsa gözlemlerini burada yazarlarsa seviniriz...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
yükleyip tarattım 5 adet zararlı buldu. (emin değilim zararlı olduklarından) sistemde kaspersky internet security yüklü.

Kod:
IObit Security 360

Version:0.1.0.31
Time:09.06.2009 14:04:06

|Name|Type|Description|
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@serving-sys.com/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@msnportal.112.2o7.net/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@profiles.hitslink.com/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@atdmt.com/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@bs.serving-sys.com/

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
yükleyip tarattım 5 adet zararlı buldu. (emin değilim zararlı olduklarından) sistemde kaspersky internet security yüklü.

Kod:
IObit Security 360

Version:0.1.0.31
Time:09.06.2009 14:04:06

|Name|Type|Description|
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@serving-sys.com/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@msnportal.112.2o7.net/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@profiles.hitslink.com/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@atdmt.com/
Tracking Cookies, Cookies, Cookie:labyrinth@bs.serving-sys.com/

Evet zararlı değildir sitelerin veya üye olduğun sitelerin çerezleri ama yinede hız ve performans açısından silmen gerek yani silsen iyi olur... Cookie kelimesi "web sayfası sunucusunun sizin bilgisayarınızın hard diskine yerleştirdiği ufak bir text dosyası" için kullanılmaktadır. Yani, o web sitesinin bir sonraki ziyarette sizi tanıması için geçerli bir bilgidir bu. Bu text dosyası bir komut dosyası olmadığı gibi, virüs de değildir. Size özel bir tanımlamadır ve sadece bu kodu tanımlayan web sunucusu tarafından okunabilir.

Cookie'nin amacı; sizin o siteyi yeniden ziyaret ettiğinizi web sunucuya bildirmekten ibarettir.

Ne işe yarar?

Sizi zaman kaybından korur. Kendinize kişiselleştirdiğiniz bir sayfanız varsa ya da bir ürün ya da servis için kayıt olmuşsanız, bu cookie sizi hatırlatır. Bir sonraki dönüşünüzde, istediğiniz bilgiler ekrana gelir (mesela şifrenizin otomatik hatırlanmasını istiyorsanız, hatırlar). Aynı web sitesinden yeni bir servis için kayıt olduğunuzda da daha önce verdiğiniz cevapları otomatik olarak hatırlar. Yani web siteleri sizi bu cookie'ler yardımıyla hatırlar. Bilgileri değiştirdiğiniz takdirde ise yeni haliyle hatırlar.... Yani silmek istersen sil istemezsen kalsın:thumbup:

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Çerezler sitelerin sizi tanımasına yardımcı olur. sitelere, forumlara üye olarak girişinizde mutlaka olması gerekir, çerezler olmadan forumlara üye olamazsınız. Çerezler birçok işinizi görür, yerine göre yararlıdırlar ama net aleminde iyi olanın yanıda kötü olanda var ve bazı çerezler kötü amaçla kullanılabiliyor. işte bunu ayırmak lazım. her çerez iyidri manasına gelmez.
Çerezler yardımıyla şifrelere ulaşıldığı (eğer sitelere parola tanıma özelliği ile giriyorsanız), hangi sitelere nezaman girdiğiniz gibi bilgilerede rahatlıkla ulaşılığınıda bir köşeye yazın bunu bildikdikten sonra çerezleri silmelimiyi mi bir kez daha düşünün. ayrıca oradaki çerezleri silmekler forumlara girşinizdeki çerez yerleşimine bir etkisi olmaz.
Mesala gmail hesabınıza girin ve mailiniz aktif durumdayken çeşitli aramalar yapın ve sitelere girin (özelliklede ingilizce di tercihinin dışında) ve göreceksiniz ki mailinize gelen spam postaların dil tercihleride değişecek :)

Yani kısaca fazla çerez mideye zarar verir :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Taraması uzunmu sürüyor? arkadaşlar...

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
advanced her zaman iyidir gama booster care den sonra bu

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
En sonunda denedim... Tavsiye ederim beta olmasına rağmen çok güzel bi program...Kasma olayı hiç yok spyware adware torajan affetmiyor...Anlık korumasıda var çok güzel genelde anlık korumayı ücretli programlar yapıyor... Bu programı kesinlikle indirin çünkü gelecek vaadediyor...

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
oda olabilir ozaman ben başkasına geçeyim helebi lisans bitsin

Hiç farketmez. başkasına geçsenizde sonuç olarak yine spyware konusunda eksikliği olacak. o yüzden antivirüs programı yanında bir tane de Spyware konusunda deneyimli bir program mutlaka olsun.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Hiç farketmez. başkasına geçsenizde sonuç olarak yine spyware konusunda eksikliği olacak. o yüzden antivirüs programı yanında bir tane de Spyware konusunda deneyimli bir program mutlaka olsun.

Size kesinlikle katılıyorum... Antivirüs programı tek başına yeterli olmuyor... Yanıında bide antispyware programı şart...:thumbup:

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
gerçekten iobit şirketini çok seviyorum..özellikle ASCPRO programın sistemimim ayrrılmaz parçası...kullanması çok hoş programı....son günlerde serial sıkıntısı çekiiyorum bu programda ama bakalım gelecek haftalarda torrentlerde denk gelir hehe

enesyildiz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu program çoğu antivirüsün gözardı ettiği ama sistemi çok fazla etkileyen cookies ve temp dosyalarınıda temizliyor. çok güzel bişey bence