Hangi işletim sistemi pcsiyi yormaz ?

ahmedx5555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkdaslar benim hp pavilion dv5 1170 et bilgisayarım var buna xp dark edition windows 2007 yuklemeye calısdıgım zaman okumuyor

Sİzin tavsiye edebileceginiz kasmayan işletim sistemi varmı yada soyle diyim normal xp cdsinin içinde dolu sey var ftpsinden tut sql kadar bunlar gerekli değil ve bilgisayarı bence yıpratıyor oz ve sade bişe ariyorum lunix gibi mesela yorumlarinizi bekliyorum

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
eğer bahsettiğin bu bilgisayar ise Hepsiburada.com : HP PAVILION DV5-1170 CORE 2 DUO T9400 2.53GHZ 3GB 320GB 15.4" TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR FW688EA | Bilgisayar

hangi sistemi yüklersen yükle kasmaması lazım.eğer kasarsa bilgisayarda bir problem var demektir.Şu an benim kullandığım laptop bunun 10 da biri özellikler sahip değil ama win7 yi bile rahat çalıştırıyor.

linuxa gelince ben de şu an linux mint yüklü ve dediğim gibi seninkinden kat kat düşük özelliklere sahip olmasına rağmen çok rahat çalışıyor.ama windowsa çok alışkınsan ve oyunda oynuyorum diyorsan linux biraz sabır gerektirir.eğer linuxu denemek istiyorsan pardus,linux mint,ubuntu,opensuse vb. sürümlerden birini deneyebilirsin.eğer takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırız.

ahmedx5555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer bahsettiğin bu bilgisayar ise Hepsiburada.com : HP PAVILION DV5-1170 CORE 2 DUO T9400 2.53GHZ 3GB 320GB 15.4" TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR FW688EA | Bilgisayar

hangi sistemi yüklersen yükle kasmaması lazım.eğer kasarsa bilgisayarda bir problem var demektir.Şu an benim kullandığım laptop bunun 10 da biri özellikler sahip değil ama win7 yi bile rahat çalıştırıyor.

linuxa gelince ben de şu an linux mint yüklü ve dediğim gibi seninkinden kat kat düşük özelliklere sahip olmasına rağmen çok rahat çalışıyor.ama windowsa çok alışkınsan ve oyunda oynuyorum diyorsan linux biraz sabır gerektirir.eğer linuxu denemek istiyorsan pardus,linux mint,ubuntu,opensuse vb. sürümlerden birini deneyebilirsin.eğer takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırız.

evet o bilgisayar ben pc basında cok takılırım gunde 13 -14 saat pc basındayım nerdeyse 2 ay olmadan xp sistemi yavaslama yapıyor zamanla
belirli hatalar vermeye baslıyor explorer donmalar fln dosya aktarımı yaparken donma sorunu bıkdım o yuzden gerekli guvenlik prgramlarınıda kullandıgım halde

ubuntu indirdim gecen donmalar meydana geldi komdulari rahadlıkla kullanamadim

pardus deneyim birde pardusun belirli bir suurumu var heralde pcden pcye

değişiyor index hatasi vermişdi oda kurulum sırasında

:: Pardus :: TÜBİTAK/UEKAE :: hangisini indirim siz daha tecrubelisiniz

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Komutlarla aran iyi değil ise iki tane linux dağıtımını kullanmanı tavsiye ederim birisi Ubuntu diğeri Pardus.

Ubuntu

32 Bit İndirmek için; http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases/9.04/ubuntu-9.04-desktop-i386.iso

64 Bit İndirmek için; http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases/9.04/ubuntu-9.04-desktop-amd64.iso

Destek için; Ubuntu Türkiye Forum

Pardus

32 Bit İndirmek için; http://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2008.2/Pardus-2008.2-Canis-aureus-International.iso

Destek için; Forum - Özgürlük için...

Donmalar kilitlenmeler küçük codec ve flash probleminden kaynaklanabilir Destek sitelerine sorununu açıklarsan çözümünü çok kolay bulabilirsin.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence kesinllikle Ubuntudan başlamalısın. Acemiler için en güzeli o! Hoş bence herkes için en güzeli o ama Linux dünyasına girersen bir kaç tane denemeden dayanamazsın. Dediğim gibi en iyi ve en kolay başlangıç Ubuntu. Biraz öğren sonra istediğini kullan. Tabi Ubuntudan vazgeçebilirsen ;)

ahmedx5555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saollun arkaşlar suan indiriyorum kurdukdan sonra bilgi veririm :=)

ahmedx5555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkdaslar suan kurudm ama kurulum sırasinda soyle hatalar karsıma geldi

indirdigim dosyayı power iso prgrami ile cdye yazdırdım sonra cdyi takdım bottan yonlendirme yapdım

kurarken ekran cok karardi ve %60 a gelince hata verdi cd bok olabilir cihaziniz ısınmıs olabilir die uzun bir hata idi

bidaha kurmaya calısdıgım zaman arka plandaki siyah ekran ubutuntun kurulum temasini almısdı ekran fln duzeldi bu sferde %61 de yukardaki hatayı verdi acdi bilgisayari suan calsıyor

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Perfect XP Nisan 2009... Win7 görünümlüdür... Her türlü ince ayarı yapılmış olarak yüklenir... Kasma diye bir şey yok... Kaspersky I.S. , PS CS3 , Dreamweaver , Lightroom vs. tüm ağır programlar ile gayet hızlı çalışıyor... Link vermiyorum çünkü yasak...

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Anakartın bios bölümüne girip işlemcin kaç derecede çalışıyor bakabilirmisin?