Kullandığım Windows 7 Trojanlı mı?

redblooded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugünlerde torrentten indirilen windows 7 rc lerin büyük bir kısmının içinde trojan olduğu haberi dolaşıyor. Bu sitede yayınlanan torrent adresinden windows 7 rc yi indirmiştim. Acaba benim indirdiğim 7 de sorun var mıdır nasıl öğrenebilirim? Yada nasıl kurtulabilirim.
Artık geçerli sistemim Windows 7 birsürü program yükledim ayar yaptım, oyunlar yükledim. Tekrar formatlamak istemiyorum:S

ahmet_d

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bugünlerde torrentten indirilen windows 7 rc lerin büyük bir kısmının içinde trojan olduğu haberi dolaşıyor. Bu sitede yayınlanan torrent adresinden windows 7 rc yi indirmiştim. Acaba benim indirdiğim 7 de sorun var mıdır nasıl öğrenebilirim? Yada nasıl kurtulabilirim.
Artık geçerli sistemim Windows 7 birsürü program yükledim ayar yaptım, oyunlar yükledim. Tekrar formatlamak istemiyorum:S
çok yanlış yapmışsın bence formatlayıp orjinal windows 7 rc1 yüklemen gerekiyor

Ahmet Özsoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

ALLAH ALLAH ne bicim windows 7 'ymiş bu be kardeşim :)

1'i trojan der , 1'i java sorunu der ,1'i wmp sorunu der , 1'i msn sorunu der, sorun,sorun,sorun ...

Arkadaslar eger kendinize güvenmiyorsanız ve karsınız da ki insanların sözleriyle bir şeyler yapıyorsanız yapmayın !. sonra boyle pişmanlıklar duyarsınız ...

Ben Win 7' yi indirdim ve şuana kadar tek bir sorun bile çıkarmadı bana ... Hele hele trojan'ın t'sine bile rastlamadım win 7 içinde ...

Sen eger ki dosya kabul etmişsen ve ordan bulaşmışsa bunu win 7 de trojan var diyerek yükleyen ve yükleyecek olanlarında kafasını karıştırma arkadasım ... Eğer gerçekten trojan varsa da bunu ispat eder ve ispatlarına dayandırırsan o'na bir şey demem...

AMa ortalar da dolaşıyor diye de kafa karıstırmak olmaz arkadasım :) ...

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sen torrent'te virüssüz bir dosya göster bana bu bilgisayarı aşağıya atıcam :D

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ilk ciktiginda ( nisandaki mininova torrent ) olan surumler trojanli idi.
Ve butun sistemin cokmesine sebep oldu.

Donanim degisikligi sebebiyle acele etmemden olan bu hatanin bedelide pahali oldu.
Butun kullanici profili coktu yeni profil olusturup eskisini sildigimde sistem kullanilmaz hale geldi.
Bir daha acilmadi.
Daha sonra Paragon Harddisk Manager sagolsun 2 harddisk'in bolum tablolarini duzeltmek adina katledince 1 tb dolayindaki arsiv kurtarilamaz hale geldi.

Kaybolanlar sadece program oldugu icin yeniden indirilebilir,
Ama malesef arada ozel resimler ve programlarda vardi.
Azda olsa olan bu kesim canimi baya yakti.
72 saattir surekli durmadan calisiyor bilgisayar en az 10 kurtarma yazilimi basaramadi bu dosyalari bozulmadan kurtarmayi.
Tablolama bozuldugu icin dosya indexi yanlis aliniyor ve kurtarsaniz bile dosya bozuk kurtariliyor.

Herneyse,
Tavsiyem nede olsa trojan demeyin rootkit turundeki trojanlar sandiginizdan daha fazla zarar verebilir hatta bazen kendi kendinize zarar acmaniza sebep olabilir.
Butun yontemleri denedigim ve sonuc alamadigim ve bir daha ugrasmak istemedigim icin tavsiye vermek isteyenler bosuna yorulmasin :D

Olan oldu.
Sadece uyarmak icin yazdim dinleyip dinlememekte tabiki ozgursunuz.

☻/|sDn|
/▌
/ \

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
En iyisi microsoft'un sitesinden yüklemek ki bende öyle yaptım.:D

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Benim anlamadığım şey sorunun ne? trojanlı olduğuna dair söylenti var diyorsun. sorunun buysa kusura bakma insanların çenesini büzecek bir uygulama henüz geliştirilmedi. başka bir sorunun varsa söyle yardımcı olacak birileri mutlaka çıkacaktır...

Ahmet Özsoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ilk ciktiginda ( nisandaki mininova torrent ) olan surumler trojanli idi.
Ve butun sistemin cokmesine sebep oldu.

Donanim degisikligi sebebiyle acele etmemden olan bu hatanin bedelide pahali oldu.
Butun kullanici profili coktu yeni profil olusturup eskisini sildigimde sistem kullanilmaz hale geldi.
Bir daha acilmadi.
Daha sonra Paragon Harddisk Manager sagolsun 2 harddisk'in bolum tablolarini duzeltmek adina katledince 1 tb dolayindaki arsiv kurtarilamaz hale geldi.

Kaybolanlar sadece program oldugu icin yeniden indirilebilir,
Ama malesef arada ozel resimler ve programlarda vardi.
Azda olsa olan bu kesim canimi baya yakti.
72 saattir surekli durmadan calisiyor bilgisayar en az 10 kurtarma yazilimi basaramadi bu dosyalari bozulmadan kurtarmayi.
Tablolama bozuldugu icin dosya indexi yanlis aliniyor ve kurtarsaniz bile dosya bozuk kurtariliyor.

Herneyse,
Tavsiyem nede olsa trojan demeyin rootkit turundeki trojanlar sandiginizdan daha fazla zarar verebilir hatta bazen kendi kendinize zarar acmaniza sebep olabilir.
Butun yontemleri denedigim ve sonuc alamadigim ve bir daha ugrasmak istemedigim icin tavsiye vermek isteyenler bosuna yorulmasin :D

Olan oldu.
Sadece uyarmak icin yazdim dinleyip dinlememekte tabiki ozgursunuz.

☻/|sDn|
/▌
/ \

hadım olmayarak küçük bir uyarı :)

ben bilgisayara format atarken ve güncelleme yaparken her zaman hdd olan bilgilerimi yedeklerim :) mutlaka bir belgemin yedegini her zaman bulundururum...

Böylece kuracagım yenı programların cıkaracagı sorunları da aşmış oluyorum ...

1 Haftadır da win 7 kullanıyorum .. Kendi torrent linklerinden aldım .. ve Arkadaslarımın söyledıgı sorunlarında hic birini yaşamadım ... Sadece karpersky 2009 (lisanslı) ürününde sorun yaşadım ... Oda Rise Sayesinde aştım :):)

Yani Sandıgınız Kadar kötü bir beta süreci yasanmıyor.gayet güzel ve geri bildirimleri,güncellemeleri de artık işin icine katmıyorum :):)

redblooded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ALLAH ALLAH ne bicim windows 7 'ymiş bu be kardeşim :)

1'i trojan der , 1'i java sorunu der ,1'i wmp sorunu der , 1'i msn sorunu der, sorun,sorun,sorun ...

Arkadaslar eger kendinize güvenmiyorsanız ve karsınız da ki insanların sözleriyle bir şeyler yapıyorsanız yapmayın !. sonra boyle pişmanlıklar duyarsınız ...

Ben Win 7' yi indirdim ve şuana kadar tek bir sorun bile çıkarmadı bana ... Hele hele trojan'ın t'sine bile rastlamadım win 7 içinde ...

Sen eger ki dosya kabul etmişsen ve ordan bulaşmışsa bunu win 7 de trojan var diyerek yükleyen ve yükleyecek olanlarında kafasını karıştırma arkadasım ... Eğer gerçekten trojan varsa da bunu ispat eder ve ispatlarına dayandırırsan o'na bir şey demem...

AMa ortalar da dolaşıyor diye de kafa karıstırmak olmaz arkadasım :) ...

Dün chip online sitesinde görmüştüm yukardaki arkadaşın verdiği haberde. ntvmsnbcde de vardı sanırım. Büyük ihtimalle bu sitede de paylaşılmıştır diye kaynak vermemiştim. Fakat torrentte dağıtılan rc1 lerde virüs var sanırım. 12 gündür kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca çok da memnunum windows 7 den. Ben zaten kesinlikle trojan var demedim. Sadece olup olmadığını merak ediyorum ve anlayabilecek kadar da profoesyonel değilim. Ama bu sitede paylaşılan sabit konuda paylaşılan torrent adresinden download yaptım ve benim gibi oradan download eden arkadaşlar kesin vardır. aranızda iso imajlarından anlayan oynanmış olup olmayacağını bilen birilerinin mutlaka olacağını tahmin ediyorum.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sabit konuda paylaştığımız bütün linkler test edilip oraya eklenmiştir o yüzden oradaki linklerin hiç birinde bir sorun yaşamazsınız. eger bilgisayarınızda daha önceden ciddi mana da bir virüs varsa ve siz bunu farketmediyseniz c sürücünüzü formatlasanız dahi diğer sürücülerinizden yeni işletim sistemine sıçrama yapacaktır. tavsiyem her zaman en güncel antivirüs ü kullanmanız ve haftada bir ne olursa olsun full system scan yapmanızdır :) yaklaşık 6 aydır windows 7 yüklü notebookta. ve sürekli güncel tuttum buildi. henüz virüs namına hiçbirşeyle karşılaşmadım. kullandığım antivirüs programı avast professional edition.

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar sağlıklı bir sistem kullanmak istiyorsanız microsoft'un sitesinden indirin yok ben torrentten indirdim diyorsanız o sistemde muhakkak birşeyler çıkar artık virüsmü olur trojanmı olur vs.vs bunu bilerek indirin ben şahsen torrentten hiç birşeyi bilgisayarıma yüklemem microsoftun sitesinden indirmenin artı avantajlarıda oluyor mesela final sürüm çıktığında ücretsiz final sürümü bile verebliyorlar tabi update yaparsanız.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
hadım olmayarak küçük bir uyarı :)

ben bilgisayara format atarken ve güncelleme yaparken her zaman hdd olan bilgilerimi yedeklerim :) mutlaka bir belgemin yedegini her zaman bulundururum...

Böylece kuracagım yenı programların cıkaracagı sorunları da aşmış oluyorum ...

1 Haftadır da win 7 kullanıyorum .. Kendi torrent linklerinden aldım .. ve Arkadaslarımın söyledıgı sorunlarında hic birini yaşamadım ... Sadece karpersky 2009 (lisanslı) ürününde sorun yaşadım ... Oda Rise Sayesinde aştım :):)

Yani Sandıgınız Kadar kötü bir beta süreci yasanmıyor.gayet güzel ve geri bildirimleri,güncellemeleri de artık işin icine katmıyorum :):)

Benim birsey sandigim falan yok oyle olsa pre-beta surecinden (6801) beri kullanmazdim. Ayrica Vista'ya asiri benzedigi ve nerdeyse hic farki olmadigi icin vazgecttigim 65xx seriside var.

Kullandigim bilgisayar hic sebepsiz yere kilitlendi, butun profil dosyalari bozuldu ve Paragon disk manager ile partition duzenlemenin bedelini odedim.Ve amacim bu konuda dikkatli olmasi icin insanlari uyarmaya calismak hepsi bu.

Sorunun kaynagi ve sureciyle ilgili uzun konusulabilsede gereksiz zaman kaybi olacaktir.
Ayrica yaziyi yanlis anladiginiz icin alintilanan yorumu yazdiginizi dusunuyorum.

☻/|sDn|
/▌
/ \

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
torrentlerden idirilen windows7 lerde trojan olabilir.microsoft un kendi sitesinden indirin.

redblooded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemi ayın 5 inden önce kurduğum ve sabırsız olduğum için mecburen torrentten indirdim. bu sitede paylaşılan torrentten indirdim fakat içim rahat değil. Sürekli internet bankacılığını kullanıyorum sakata gelmeyim :) Şu vizeler bitsin microsofttan indirip tekrardan sıfır kullanım yapacağım ki içim rahatlasın :) Gerçi kaspersky 2009 ile tam tarama yaptım bişeycik çıkmadı koca bilgisayarda ama yinede format atacak gibiyim. Bi kere kurt düştü içime :)

Ahmet Özsoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim birsey sandigim falan yok oyle olsa pre-beta surecinden (6801) beri kullanmazdim. Ayrica Vista'ya asiri benzedigi ve nerdeyse hic farki olmadigi icin vazgecttigim 65xx seriside var.

Kullandigim bilgisayar hic sebepsiz yere kilitlendi, butun profil dosyalari bozuldu ve Paragon disk manager ile partition duzenlemenin bedelini odedim.Ve amacim bu konuda dikkatli olmasi icin insanlari uyarmaya calismak hepsi bu.

Sorunun kaynagi ve sureciyle ilgili uzun konusulabilsede gereksiz zaman kaybi olacaktir.
Ayrica yaziyi yanlis anladiginiz icin alintilanan yorumu yazdiginizi dusunuyorum.

☻/|sDn|
/▌
/ \

Hayır ...

KOnuyu yalnış anlamadım ...

Gayet güzel doğru bir şekilde anladım ve cevapladıgımı düşünyorum ..

alıntı yaptıgınız cumlelerimde ise sadece haddım olmayarak bir uyarı yapmıstım ... Keske Win 7 yi kurmadan önce dosyalarınızı yedekleme ihtiyacı duysaydınız suan bu sonuclarla karsılasmazdınız ...

Ayrıca ben tüm bılgılerımın yedegını barındırdıgım ve korudugum icin programlara hic bir zaman ihtiyacım olmamıstır.. yanı soyledıgınız programları da bılmem ...

....

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hayır ...

KOnuyu yalnış anlamadım ...

Gayet güzel doğru bir şekilde anladım ve cevapladıgımı düşünyorum ..

alıntı yaptıgınız cumlelerimde ise sadece haddım olmayarak bir uyarı yapmıstım ... Keske Win 7 yi kurmadan önce dosyalarınızı yedekleme ihtiyacı duysaydınız suan bu sonuclarla karsılasmazdınız ...

Ayrıca ben tüm bılgılerımın yedegını barındırdıgım ve korudugum icin programlara hic bir zaman ihtiyacım olmamıstır.. yanı soyledıgınız programları da bılmem ...

....

Zaten ucan bolumler yedeklerin oldugu bolumlerdi :D
700 gb arsivi kac defa yedekleyebilirsinizki?
Ayrica dedigim gibi sebepsiz yere elveda dedi arsiv kalbini kiracak birseyde yapmamistim :mrgreen:

☻/|sDn|
/▌
/ \