THY uçağına bak bir de Emiras'e.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
3 kuruş daha fazla kazanabilmek için yolcularını sıkışık koltuklarla seyahet ettiren THY'den Başbakan Erdoğan'da şikayetçi olmuştu.Yolcuları biribirine yapışık koltuklarla taşıyan THY, oturanların dizinin ağrımasına neden olan iki koltuk arasındaki mesafeyi de oldukça dar tutuyor.Bunu gören Başbakan Erdoğan, bu mesafenin açılmasını istemiş ancak başarılı olamamıştı.

Dubai merkezli Emirates uçaklarının iç kabin görüntüleri yayınlandı.Dünyanın en genç filolarından birisine sahip olan Emirates'de toplam 128 uçak bulunuyor.Geniş kabin, rahat koltuklar ve lüks ikramla yolcularını rahat ettiren Emirates, BAE'den hiçbir yardım almadan kar etmeyi başarıyor.Yolcularının rahatı için THY'nin aksine daha az ama rahat koltuk türünü seçen Emirates, konforlu seyahati ile insanı rahat ettiriyor.

Boeing'lerin en yeni modellerini sefere koyan Emirates, altı kıtada 61 ülkede 101 noktaya (Dubai dahil) uçuyor.

İŞTE THY İLE EMİRATES FARKI!...

BİR THY UÇAKLARINA BAK BİR DE EMİRATES E!..

Kaynak:BİR THY UÇAKLARINA BAK BİR DE EMİRATES E!..

Uçağa bak be ne lüks var.

suluman16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok saçma haber değeri sen git Emiras ile THY uçak fiyatları karşılaştırın .

THY yıpratmaktan başka bir şey değil .

Biz millet olarak kendimizi tabuğumazdan vurmaktan hareket edemiyoruz...

:excl::excl::excl::excl::excl::excl::excl::excl::excl::excl:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ama aralarında gerçekten fark var bizim ülkemiz para harcamaktan kaçınıyor zaten biz baştan kaybediyoruz birsürü Türk Dünya'ya yararlı neler yapıyor ama Türkiye'de yeteri kadar maddi destek sağlanamıyor diye bakıyoruz Amerika'da adam yapmış uygulamaya başlamışlar.Aslında var ya şimdi bütün insanlarımıza gerekli yardımı yapabilseydik Amerika kadar iyi durumda olacaktık.

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Konu ilgili bölüme taşındı.

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar uçmayın o zaman THY ile zorlayan yok. THY parası buna yetiyorsa sorun ne anlamıyorum.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Birisi VIP uçağı diğeri en alt seviye .Karşılaştırma gerçekten çok adil.Bizim VIP uçaklarıyla karşılaştırsalarmış ya.Ayrıca fiyatlar hani ?

THY son bir kaç senedir çok yükseldi.Hatta ödüller aldı.O yüzden de yurt içi ve yurt dışından devamlı bir karalama kampanyası var.

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne yani Emirates'in uçagı düşmüyor mu?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne sorunu, sorun falan yok. Şimdi birileri haber yapar dubainin otellerine bak bizimkine bak diye. (!) Adamlar petrol zengini taş atıp yorulmuyorlar ki... Lüks neden bu kadar değerli onu anlamıyorum. (Sözüm konuyu açan arkadaşa değil haber yapan siteye)

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
emirates le thy nı karşılaştırmamın anlamı yok biri petrol zengini bae nin şirketi diğeri normal bi şirket.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
çok bilgisizce açılmış bir konu...bu işler devletin ekonomik durumu ile ilgilidir kardeşim.bunu anlamayacak kadar böyle bir konu açmışsın..bence kendi ülkenin konumunu bil..

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben thy ile çok uçtum valla süper bi bu telefon sorunu oluyor onuda kaldırsalar memnunum yani ottübüsten idir. beni alakadar etmez diğerleri ben thy me bakarım

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Birisi VIP uçağı diğeri en alt seviye .Karşılaştırma gerçekten çok adil.Bizim VIP uçaklarıyla karşılaştırsalarmış ya.Ayrıca fiyatlar hani ?

THY son bir kaç senedir çok yükseldi.Hatta ödüller aldı.O yüzden de yurt içi ve yurt dışından devamlı bir karalama kampanyası var.

Aynen katılıyorum sana.. amerikadaki uçakları (uçan halk otobüsü) görmeden böyle bir karşılaştırma çok ama çok saçma.. Thy nin büyük uçakları ki resimlere bir tane bile yok gayet iyi..

Aşağıdaki linkte THY nin First class fotoları var..Karar sizin..

First Class Yolcularına Özel Hizmetler - THY | Türk Hava Yolları

(Bu basın çok ş...)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bune adeta kral dairesi uçak değil otel

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,

Hem THY hem de Emirates ile uçmuş biri olarak birkaç laf söylesem fena olmayacak. Birincisi; fotoğraflarda gördüğünüz THY uçağı İstanbul'dan Ankara'ya gittiğiniz tipte bir uçak. Emirates'te gösterilen ise çift katlı, şu an dünyanın en büyük uçağı olan Airbus A380.

Emirates ile iki kez Dubai'ye gidip geldim. THY ile oraya gitmediğim için yorum yapmayayım ama bir kez yurtdışı seyahatimde kullanma şansım oldu. Hizmet kalitesi olarak aralarında neredeyse hiç fark olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Doğru bir karşılaştırma için aynı şehre ya da mesafeye iki havayoluyla da uçmanız gerek. Emirates'in ekonomi sınıfıyla ilgili olarak fotoğraflardaki tek doğru nokta sadece koltuk arkasındaki ekranlar. Yemek olarak uçuş öncesinde size menü getirilir, menüde iki farklı yemek seçeneği vardı, hatta listede hünkar beğendi'yi görünce oldukça şaşırmıştım. Bir tepsi içerisinde yemeğiniz verilir, tıpkı otobüslerin arka koltuğunda olduğu gibi tepsinizi açar yemeğinizi yersiniz. Karşınızdaki ekranın ilginç özellikleri var, yok değil. Listedeki onlarca film arasından istediğinizi seçip izliyorsunuz, müzik dinliyor ya da oyun oynuyorsunuz. Yalnız zamanlamayı iyi yapmanız gerek. Çünkü pilotun her anonsunda yayın duruyor, ekran donup kalıyor :D

THY'ye gelince. Bugüne kadar yurtiçinde pek çok kez, yurtdışında da bir kez kullanma fırsatı buldum. Dubai kadar uzağa gitmediğim için (yanlış hatırlamıyorsam 3-4 saat sürüyor) menüde ne var bilemiyorum ama hünkar beğendi görürsem hiç şaşırmam :happy:

İnternet haberciliğinin böyle bir yanı var. Eskiden mesleğinde ilerlemek isteyenleri gazetenin kapısından sokmaz, git dışarda haber kovala derlermiş. Şimdi oturduğu koltuktan her şeyi bilircesine ilgili linkte olduğu gibi haber yapılıyor maalesef.

Sonuç olarak; THY bizim havayolumuz. Kalite olarak da rakiplerinden bana göre hiç mi hiç eksiği yok. Bu yüzden uçak yolculuğu yapacaksanız THY'yi ya da bizden bir havayolu şirketini seçin. Dubai'ye giderken orada pasaport vs. sırasında fazla sorun yaşamamak için Emirates tercih edilebilir, ama bir başka ülke için tercihiniz bizden birileri olsun...

Dubai nasıl bir yer derseniz onu ayrıca anlatırım tabii isteyenlere, ama başka bir başlık açmanız lazım ;)

Reaksiyon puanı
189
ben hindistandan dönerken emirates ile uçma şansım oldu. dönüşte de dubai havaalanında bekleme şansım oldu sadece hava alanı bile mükemmel bir yer.

Emirates'de servisler çok iyi ve biletleri ucuz. Gittiğim şehre hem THY uçağı yok hemde biletleri daha pahalı.

Aslında gidilecek firmaların biraz da araştırılması gerekiyor. THY ile emirates i karşılaştırmak o yüzden mantıksız olabilr. Gideceğiniz ülkeye göre seçimlerinizi yapıp karşılaştırmalarınızı yaparsanız daha olumlu sonuçlar elde edilir diye düşünüyorum...

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
ben hindistandan dönerken emirates ile uçma şansım oldu. dönüşte de dubai havaalanında bekleme şansım oldu sadece hava alanı bile mükemmel bir yer.

Dubai havalimanı gerçekten ilginç ve kocaman bir yer. Uçak yere indikten sonra yanaşması için 15 dakika gitmiştik yerde, uçaktan inip pasaport kontrolü için de bir 15 dakika otobüsle diğer tarafa geçmiştik, git git bitmiyordu meret :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Tam ezik karakterdeki insanların yapacağı türden bir haber...
Büyük ihtimalle maksatlı da bir haber... THY son yıllarda yaptığı atakla dünyada dikkat çekti ve büyümeye devam ediyor...
Arkadaşlar Şunu untmayın THY Türkiyede Atlas Jet Pegasus gibi şirketlerle ülke içi rekabet yapmıyor bu gün DÜnya çaıpnda DÜnya şirketleri ile rekabet ediyor... Dünya ile rekabet ederken dünyanın diğer büyük şirketlerinin pazarlarını daraltıyorsunuz demektir eğer siz pazarınızı genişletiyorsanız... Şimdi ayağına basılan diğer ülkeler boş boş duracak mı zannediyorsunuz? Karalama kampanyaları da yapılacak yanlış bilgilendirmelerde...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ama benim anlatmak istediğimi anlamadınız Türkiye insanlarına gereken değeri vermiyor.Bunu demek istiyorum Amerika'da yeni bir icat çıkıyor yeni bir atom element falan kim buldu bir Türk niye orda Türkiye'de yeteri kadar destek veremediler.Sorun bu işte bunu anlatmaya çalışmıştım ama ben ney dedim siz ne dediniz.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ama benim anlatmak istediğimi anlamadınız Türkiye insanlarına gereken değeri vermiyor.Bunu demek istiyorum Amerika'da yeni bir icat çıkıyor yeni bir atom element falan kim buldu bir Türk niye orda Türkiye'de yeteri kadar destek veremediler.Sorun bu işte bunu anlatmaya çalışmıştım ama ben ney dedim siz ne dediniz.

o zaman yanlış örnekle vermeye çalıştın... çünkü THY o şirketle karşılaştırılamaz. THY normal bir hava yolu şirketi olarak hizmet veriyor ama karşı taraf Parayı nereye savuracağını bilmeyen Arap sermayesinin firması adamlar tuvaletlerini bile altından yaptırıyorlar... Uçaklarına lüks adına herşeyi koymaları halklarında değer verdiğini göstermez... Halklarını ne halde olduğunu benden iyi biliyorsundur... Yani yanlış örnekle yola çıkarsan herkes seni tabi yanlış anlar... Araplar şimdi bu lüks uçakları kullandıkları için halklarına değer vermiş mi oldu? :ph34r:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Niye değer vermiş olmasın bende gider bir firma kurarım Türkler için öyle küçücük arabalar yaparım içine 3 kişi anca sığar.Ama seviyorsam Türkleri gider yeni şeyler yapmaya çalışırım daha lüks şeyler yapmaya çalışırım.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşım ne demişler Bülbülü Altın kafese koymuşlar yine vatanım (özgürlüğüm) demiş...
Şu an araplar altın kafes içinde yaşayan bir halk... Altın kafesle mi sen değer istiyorsun... Bu gün sahip olduğun bir çok demokratik hakkın elinden alındığını düşün ama karşılığında o güzel uçaklarda gezdiğini farzet hangisini seçersin?