Bu sabah böyle bi mail geldi - 2!

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar bazı arkadaşlarımızın yardımıyla bi cevap yazdım. Buradaki konuda geçen bi olay ve cevabın gelmeside uzun sürmedi tabi fakat bu adamlar gerçekten ciddi!..

İşte o mail:

Dear friend,

Thanks for your quick response, I also appreciate your interest and willingness to help actualize this transaction. I want you to know that this would be a bank-to-bank transfer, I also want you to know that the management of my bank must not know that I'm involved in this transaction.I contacted you so that we can work together with oneness and with your full co-operation the fund will be released in your name.
Be assured that this transaction will not put the both of us into any trouble.I will even want you to come down here or send some one for us to build trust for one another. To clarify you more on the source of the fund. The said fund is the Excess profit that was made for the year 2008 at the closing balance of my bank last year. I have kept this fund in an escrow coded account until this date.

Since there was no any trace since about the owner of this fund, I have now made up my mind to transfer the fund out of Ghana for our benefit. Having packaged this transaction in a professional way to benefit both of us, I will guide you on how to make this claim. For this reason, I need your assistance to stand as the owner and the fund will be transferred into your provided account. All I require from you is honesty and good co-operation as the fund would be transferred telegraphically from our Corporate Head office in Accra Ghana.

I will further require your below information to make you the owner the fund.

1)Occupation
2)Full Name
3)Age
4)Telephone Number
5)And Your Country Of Origin.
6)Sex

Your above information will be entered into the customer database from my branch as a foreign investor and owner of the deposited fund in my branch. I will guide you on how to apply for the release of this fund from my bank's corporate Head office and transferred to your receiving bank account. As soon as I received your above information and after I have entered it on our networked banking systems, I will issue a back-dated deposit slip prepared on your name, as my head office might request such paper from you as proof.

After the successful transfer of the fund, I will start travel arrangement to meet you in your country, or any country where you want us to meet for sharing according to already mapped out percentage. I will expect to receive the above information as soon as possible. Send me your telephone number to allow easy communication between us.This is my private telephone number: +233************

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
hotmail diye banka maili mi olur? Bence bırak bunun peşini başına bir iiş gelecek.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu zeka seni çok ileri götürmez benden söylemesi! Israrla kaşınıyorsun. İnşaallah ailenin başına büyük bela açmadan vazgeçersin şu sevdadan!

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Evet ciddiler
ama adam kandırma konusunda!

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
buna benzer bir durumda bir iş arkadaşım da cevap yazmştı, karşıdan adamlar telefonla aramışlar, ciddi olduklarını göstermek için.
(Kargo parasını siz ödeyin size çekinizi gönderelim demişler, en ucuz kargo da 80 euro civarındaydı)

Sonrasında ben ele aldım, yazdıkları şirketleri, verdikleri isimleri, adresleri araştırdım,
adı geçen şirketle verdikleri adresle farklı çıktı, o şirketlerde o isimlerde çalışan kimseler çıkmadı...
Bu durumların hepsini yazdım adamlara bir daha cevap gelmedi :D

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Telefon numarami istiyor ve bana kendi özel numarasini veriyor. Senin aramanı bekliyorum iletişimi koparmayalım diyor.

Tam olarak ne anlattığını bilen varmı kelime anlamlarını sormuyorum google translate yide sormuyorum çünkü onlar kadar bende biliyorum ingilizce . İngilizcesi akıcı olanlar bilir demek istediklerimi..

Bu olayı bilimeyen arkadaşlarımızın örnek alması için yazıyorum yoksa şimdiye kapatmıştım konuyu..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Telefon numarami istiyor ve bana kendi özel numarasini veriyor. Senin aramanı bekliyorum iletişimi koparmayalım diyor.

Tam olarak ne anlattığını bilen varmı kelime anlamlarını sormuyorum google translate yide sormuyorum çünkü onlar kadar bende biliyorum ingilizce . İngilizcesi akıcı olanlar bilir demek istediklerimi..

Bu olayı bilimeyen arkadaşlarımızın örnek alması için yazıyorum yoksa şimdiye kapatmıştım konuyu..

Sen bence burdan para koparirim saniyorsun,
Basina is acacaksin haberin yok.
Sirf bu kisilere cevap maili yazmak bile basini belaya sokabilir.
Benden soylemesi.
Faydali bir is yapmak istiyorsan burayi ziyaret et:icon_:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
bide ciddiye mi alıyorsun bu mailleri, ayca22 ye de tıklamış olabileceğini düşünmeye başladım

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Tıkla-gör .....

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
bide ciddiye mi alıyorsun bu mailleri, ayca22 ye de tıklamış olabileceğini düşünmeye başladım

Yemin ederim tıkladım nerden bildin yaw :D
Bi aldatma sitesinde de vardı o isim. Numara falan veriyo dimi.. :D

corbeau1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yapmışken bir de kredi kartı şifreni verseydin kardeş, inanma böyle şeylere...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kanmayın böyle şeylere, bana kaç defa geldi hatırlamıyorum, dolandırıcılığın başka bir çeşidi...