Muhsin Yazıcıoğlu Öldü...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP helikopterinin enkazına ulaşıldığını açıkladıktan 1 saat sonra kurtulan olmadığı haberi alındı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saat 15.00 sularında önceki günden beri bulunamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldığını açıkladı.

Enkaza Döngel köyünden 17 kişilik bir ekip ulaştı. Remzi Gök ve Abidin Karataş isimli köylüler, kendilerinin Muhsin Yazıcıoğlu'nu seven insanlar olduklarını ve helikopterin bu böldege düşmüş olabileceğini tahmin ederek yol çıktıklarını anlattı.

Köylüler, ilk aşamada aralarında İHA muhabiri İsmail Güneş'in de olduğu 3 ceset bulduklarını belirtti. Enkazın 50 metrelik bir alana yayıldığını ve parçalandığını dile getiren Remzi Gök, helikopterin önünün tamamen parçalandığını ancak arkasının sağlam olduğunu söyledi.

İHA muhabiri ile bir kişinin cesedinin helikopterin içinde olduğu bir cesedin ise dışarıda olduğu anlaşıldı. Yapılan aramaların ardından Yazıcıoğlu'nun da aralarında olduğu cansız bedenler çevrede bulundu.Bölgedeki BBP yetkilileri de Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini doğruladı

KAYNAK

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı siyasi mücadeleler ile geçti. Yazıcıoğlu, kazadan hemen önceki mitinginde 29 Mart seçim çalışmaları için "Devletten yardım almıyoruz ilk kez helikopter kiralıyoruz" demişti.

İşte Yazıcıoğlu'nun siyasi mücadeleyle dolu yaşam öyüsü:

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.

Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.

1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. “O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak” sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yılı Temmuz ayında, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için” bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da,20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da,30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay'da ve 15 Nisan 2007 2.Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir.

22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP'nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekilliğine seçilmiştir.Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etmiştir.19 Ağustos'ta yapılmış olan BBP'nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olmuştur.

Muhsin YAZICIOĞLU, evli ve iki çocuk babasıydı..

KAYNAK

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Dürüst, namuslu bir siyasetçiydi. Kısıtlı imkanlarla davası için bir ömür verdi.

Hep dik durdu, tek derdiyse vatanıydı.

Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin.

Diğer ölenlere de aynı duayla...

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Allah mekanını cennet eylesin hepsinin. kalanlara sabır versin. çok üzüldüm inşallah dünya cehenneminden uzak güzelliklerle dolu cennet mekanı olsun.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bir umut bekledik sabahlara kadar ama malesef kaybettik.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olur inşallah...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Allah rahmet eylesin...

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Keske ben ölseydim :( o kadar iyi insanlar hele o gazeteci üff moralim bozuldu Muhsin Yazıcıoğlunun yattığı Mamak Askeri Kapalı cezaevinin kapısında az nöbet tutmadım. Orada Ahmet Kaya, Selda bağcan, Gökhan Güney, Osman Öztunç, Muhsin yazıcıoğlu da yatmıştı. 9 Kat yerin altınma iniyo. Ulaaaannnn!!! O siiri yazarkenki duygularını hissedebiliyorum. Herkes bilemez o duyguyu :(

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
“Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz."
Geçen haftaki konuşmasından bir paragraf...

Ne kadar haklıymış değil mi?

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Allahu Teala Gani rahmet eylesin. inna lillahi ve inna ileyhi raji'un.
Bu sabah Zaman'da sevdiğim isimlerden Mümtaz'er Türköne'nin yazısını paylaşmak isterim.

Muhsin Başkan
Türkiye'nin açık duran temiz sayfalarından biriydi. Onun arkasından yazmak ve bu sayfanın kapandığına şahit olmak çok zoruma gidiyor. O bizim gençliğimizin lideriydi. Hep, hem bizden, hem de bizden fazla biriydi. Kendimizi onda bulduk ve onunla temsil ettik

O bizim yüreğimiz, bizim duruşumuz, bizim sesimizdi. Zaman zaman korksak da, o bizim hiç geri adım atmayan cesaretimizdi. Dünya telaşı ile yalpalarken, o cetvelle çizilmiş gibi dümdüz yolunda ilerleyen gölgemizdi. Hiç eğilmeyen başımız, hiç zedelenmeyen onurumuzdu. Zamanla biz onu yalnız bıraksak da, o bizden hiç vazgeçmedi

O bizim Muhsin Başkan'ımızdı.
1976 yılının Eylül ayının başlarıydı. Siyasal'da yeni öğrencilerin kayıtları devam ediyordu. Dev-Yol, fakültenin girişine masayı kurmuş, gelenleri zorla derneğe kaydediyor, haraç alıyordu. Bize selam verip kayıt yaptırmaya gidenlerden birkaçını da sıkıştırmışlar. Sorumluluk bendeydi. Yardım istedim. Site Yurdu'nda iki kişi beni buldu. Mütevazı ama çok kararlı görüneni benimle konuştu. Muhsin Yazıcıoğlu ile ilk karşılaşmamdı. İki saat sonra, kulaktan kulağa yayılan, iki kişinin Siyasal'ı bastığı ve iki metre boyundaki Sedat'ın herkesin ortasında adamakıllı dayak yediğine dair inanılması güç bir rivayeti dinliyordum. Birkaç gün sonra burnu bantlı Dev-Yol liderini görünce ben de bu hikâyeye inandım. Bu anekdotu, 70'li yılların Muhsin Başkan'ını resmetmek için aktardım. O yıllarda onu tanıyan herkes, size benzer hikâyeler anlatacaktır

Sonra Genel Merkez'de beraber çalıştık. Bizim genel başkanımız olmuştu. Doğuştan lider özelliklerine sahipti. Şiddetin tırmandığı yıllarda zirvedeki adamlardan biriydi; ama sükûnetini ve sağduyusunu hiç kaybetmedi. Olanlardan hepimiz sorumluyduk; ama irade bize ait değildi. Çaresizlik içinde güvenecek bir dal arıyorduk. Hepimiz ona güvenirdik. Hepimiz ona inanırdık. Bizi yarı yolda bırakmayacağını, bize yanlış yaptırmayacağını bilirdik.

O yıllarda, ülkemizin ciddi bir tehdit altında olduğuna inanmış ve aynı davaya gönül vermiştik. Ama siyaset ideolojik saflığı bozuyordu. Partinin gündelik siyasete endeksli tutumu ile bizim "kesin inançlı" tavrımız sık sık çatışıyordu. Eleştirilerimiz "Albay"a kadar çıkmasa da, 77'de sayıları artan milletvekillerini hedef alabiliyordu. Çok sert restleşmeler yaşadık. Muhsin Başkan bu sürtüşmeler boyunca dimdik durdu. Onun desteğiyle Ülkü Ocakları bünyesinde daha muhafazakâr ve daha toplumcu bir çizgi giderek netleşmeye başladı. Manzara dışardan göründüğü gibi değildi. O yıllarda da sonra da bizim tek liderimiz Muhsin Başkan'dı.

Cezaevinde geçirdiği 7,5 sene zarfında ve sonrasında da bizim liderimiz olmaya devam etti. Hepimiz ona "Türkeş'in halefi" gözüyle bakardık. Aksini düşünen de çıkmazdı. Ne var ki liderler haleflerden hoşlanmıyorlar. Türkeş, yakın çevresini sürekli değiştirerek yoluna devam eden bir politikacı idi. Muhsin Başkan'ı değil ama, onun yakın arkadaşlarını çembere aldı. Muhsin Başkan, kendisine güvenenleri yarı yolda bırakmamak uğruna MHP'den ayrılmak zorunda kaldı. Ayrılırken geride geçmişten intikal eden bir şey bırakmadı, hepsini aldı yanında götürdü.

Politikada farklıydı. Hep gerekli esnekliği gösteremediğini, kişiliğinden ve prensiplerinden ödün vermediğini düşünmüşümdür. Politika saf inançla yürümüyor; Muhsin Başkan hesap değil, gönül adamıydı. Politikanın içine taşıdığı kendi dünyasının bu toplumdaki karşılığını, evvelki akşam Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi önünde endişe içinde ağlayan gençlerin yüzünde gördüm. Galiba onu tanıyanların, hepimizin yüzü öyleydi.

İnsanın içinde bir şeyler ağırlaşıyor ve kopuyor. Kopan bedeninizden, yüreğinizden, beyninizden veya geçmişinizden bir parça değil. Her şeyinizin iyi ve güzel yanlarına dair çok esaslı bir şey. Özünüze dair.
Son dakikalarında, o helikopterde herkesi nasıl sakinleştirdiğini, nasıl kaya gibi metin durduğunu gözümde canlandırırken, bizler niye darmadağın oluyoruz?
Ah başkanım ah; bize kaybettirdiğinin ne olduğunu bir bilseydin.
Kaynak

Yıllar önce Mamak Cezaevi'nde yatarken yazdığı şiirdeki gibi veda etti milletine..."Beton çok soğuk, üşüyorum" demişti şiirinde. 2 bin 200 metre yukarda soğuk ve tipi altında yine şiirinde olduğu gibi üşüyerek gitti ulaşmak istediği sonsuzluğun sahibine. Tıpkı şiirinde dediği gibi:
"Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum.
Allah rahmet eylesin "Muhsin Başkan".

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Bütün ölenlere Allahü teala rahmet etsin... Ama arkadaşlar Muhsin Yazıcıoğlu nun öldüğü kesin değil ölen 5 kişinin arasında yok... Allahtan ümit kesilmez...Cesedide bulunamadı hala...

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Allah rahmet eylesin 6 kişiyede muhsin yazıcıoğlu sevdiğim bir politikacıydı türkiyede insanlar öldükden sonra değerleri biliniyor bu bi gerçek

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mekanın cennet refikin peygamberimiz olsun sevgili reisim...
güle güle git...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin.
Türk milletinin gönlündeki müstesna yerine ve sonsuzluğa giden abimiz..
Mekanın cennet olsun..

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ALLAH Rahmet Eylesin . Mekanı Cennet olsun ..

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
İyilir Çabuk Gidiyor. Allah Rahmet Eylesin , Mekanı Cennet Olsun .

hakimebu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah rahmet eylesin... degerleri ugrunda olenlere selam olsun

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
.Allah rahmet eylesin...Muhsin Başkan seni hep sevdik....

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
adam son mitig te herkesle helaleşmişti allah rahmet etsin yakınlarına sabır versin çok acı oldu bu kayıp bu işin altından kim çıkıcak merak eddiyorum 1 sene içinde çeşitli kazalara maruz kalan başkanı şimdi son kazayla elimizden aldılar bekleyelim görelim

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Başlık kötü! Allah Rahmet Eylesin...Allah tahsilatını Affetsin
"Her Canlı Ölümü Tadacaktır" ....

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"bizden kaçmaz"
112deki gazetecinini sesi ''Bu arkadaş kim ya"
hakketen o arkadaş kimdi ya...
....kilimciye söylüyorum sıra sende...
ALLAH C.C.RAHMET EYLESİN...

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
ALLAH rahmet eylesin makamı cennet olsun hepsinin

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sivil Savunma Ekipleri resmen açıkladılar. Malesef helikoterdeki herkes vefat etmiş.

Belki bir ümit bir kişi kayıp demişlerdi. İnşallah Muhsin Başkan sağdır diye dua ettik. Ama malesef acı sonla karşı karşıyayız.

Allah rahmet eylesin, Türk Milleti'nin başı sağolsun...

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Allah rahmet eylesin,
İyi doğru efendi çalışkan zeki ..... bir insandı
aynı zamanda soydaşımdı (çerkezdi)
mekanı cennet olsun...

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Çok değerli ve temiz bir siyasetçiydi, yakınlarına başsağlığı kendisine Allah'tan rahmet diliyorum nur içinde yatsın, böyle dürüst insanlar sayılı geliyorlar ama onun yolundakilerde en az onun kadar dürüsttürler tek kızdığım tarafı MHP ile birleşmemesiydi.

Bu başlığı görmemiştim diğer başlığada yazmıştım aslında sorulması gereken sorulardan birisi ve en önemlisi bu hava şartlarında o tipte bir helikopterin havalanmasına nasıl izin verildiğidir? bu hava şartlarında ancak skorsky yada kobralar havalanabilir, böyle bir helikopter bu hava şartlarında ölüme davettir, işin bu noktası araştırılmalı bence. Ayrıca pilota verilen koordinatların dışına taşılması kestirmeye gidilmeye çalışılması zaten kuralsızlık zincirinin ortasındaki bir diğer halka.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Tv de gördüğümde inanamadım üzüntüden gözyaşı döktüm arkadaşlar. Türkiye büyük bir insanı kaybetti arkadaşlar.

Arkadaşlar ayrıca facebookta 1 saat kadar önce gördüğüm şu şerefsizlerin açtığı grubu şikayet edelim lütfen.

http://www.facebook.com/group.php?sid=7a05add89d91cd20c8aebd660d264b7e&gid=77069552632

ben grubu şikayet ettim. sizlerde ediniz. bu kapanır onlarcası açılır belki ama bu gibi sayfalarda kürtleri kullanarak saldırmak isteyenlerin önünün kapanması lazım. seveninin düşmanından fazla olduğu gerçeğine dayanamayan daha niceleri çıkacak ama Muhsin başkan ahirete intikal etmesine rağmen bunların içleri içlerine sığmayacak, sıkıntılar yiyecek yüreklerini.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...