Soru Ev gençleri çalışmamakta haklı mı sizce?

Reaksiyon puanı
61
Ülkemizde mevcut olarak 3.5 milyon ev genci var bu insanlar çalışmamakta haklı mı sizce.
1760536515871.jpeg

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,941
Babaları varlıklı olmalı.

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,905
Ülkemizde mevcut olarak 3.5 milyon ev genci var bu insanlar çalışmamakta haklı mı sizce.
Hiçbir şeye faydası olmayan boş insanlar.

Kahvehanede saatlerce oturan dedelerden farkları yok.

Ev işlerine de yardımcı olmazlar he, sırf yatış. Ailesinin sırtından geçinen kene gibi.

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
658
Herkes güzelce gömmüş bu gençleri ama işin arkası malesef öyle değil. Üniversitemi 30 farklı operasyonları asiste ederek tamamladım. Mezun olduğumda ise iş bulamadım. Okulda hocalarımıza referans olmasını veya yol göstermesini istediğimizde ise kapılar bir bir kapandı.

20 farklı hastaneden red cevap aldım. Bunlar bu sektörde benim yaşadıklarım. Sağlık okuyun altın bileziğiniz olur diyenler de ben ve benim gibi mezun 3000 atanamayan veya kendi bölümünde iş bulamayan gençleri örnek alabilir.

Sonrasında gerçeği kabullenip iş aradım adam akıllı bir iş yok. Kariyerlerini inşa etmiş insanlar yeni yetme gençlerle uğraşmak istemiyorlar. Bu yüzden mafyatik adamlar ve kötü koşullarda bir süre daha çalıştım. (Kötü koşullardan kastım ayda 150 saat üstü mesai yapmak) Sonrasında paramı kazanıp kendimi kurtardım ancak malesef herkes böyle değil.

Üniversite ücretleri 900 000 Tl den başlıyor. Adam akıllı bile eğitim alamadığın bu sözde okullarda bir ev parasını verdikten sonra işsiz kalman garanti haline geliyor.

Yanlış anlamayın acıtasyon yapmıyorum. Ancak buradaki insanların birçoğu bizim arkadaşlarımız. Birçoğunuzun geleceği, lütfen bunu unutmayın.

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,905
Herkes güzelce gömmüş bu gençleri ama işin arkası malesef öyle değil. Üniversitemi 30 farklı operasyonları asiste ederek tamamladım. Mezun olduğumda ise iş bulamadım. Okulda hocalarımıza referans olmasını veya yol göstermesini istediğimizde ise kapılar bir bir kapandı.

20 farklı hastaneden red cevap aldım. Bunlar bu sektörde benim yaşadıklarım. Sağlık okuyun altın bileziğiniz olur diyenler de ben ve benim gibi mezun 3000 atanamayan veya kendi bölümünde iş bulamayan gençleri örnek alabilir.

Sonrasında gerçeği kabullenip iş aradım adam akıllı bir iş yok. Kariyerlerini inşa etmiş insanlar yeni yetme gençlerle uğraşmak istemiyorlar. Bu yüzden mafyatik adamlar ve kötü koşullarda bir süre daha çalıştım. (Kötü koşullardan kastım ayda 150 saat üstü mesai yapmak) Sonrasında paramı kazanıp kendimi kurtardım ancak malesef herkes böyle değil.

Üniversite ücretleri 900 000 Tl den başlıyor. Adam akıllı bile eğitim alamadığın bu sözde okullarda bir ev parasını verdikten sonra işsiz kalman garanti haline geliyor.

Yanlış anlamayın acıtasyon yapmıyorum. Ancak buradaki insanların birçoğu bizim arkadaşlarımız. Birçoğunuzun geleceği, lütfen bunu unutmayın.
Çözüm = Evde oturmak

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,941
Gençlerimizi biz böyle yetiştirdik. Sevdik, şımarttık, göklere sığdıramadık, ama hayatı öğretemedik. Tabi ki iş aranır. İş için mücadele edilir. Hayat zaten son nefese kadar bir mücadele dir. iş seni aramaz. İş eğlenceli de değildir. İş iş tir sadece.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,385
Ben 8-10 çeşit mesleğe (işe ) girdim çalıştım.
Evde oturmak beni bunaltıyordu,hiç bilmediğim,anlamadığım iş olsada ben anlamam yapamam demedim,para 2.planda oldu,öncelik ,amacım işi öğrenmek,para sonraki konu,hem yeni işeyeni eğlence gibi bakardım.
Hangi işlerde çalıştim
Askerden önce
0-siyah beyaz Fotoğrafcı dükkanımız vardı
Askerden sonra
1-elektrik kaynağı,oksijen kaynağı
2-kavak kesim (ebat,lata,kutun) kavak soygacçılığı
3-akü imalataı (o zamanlar siyah aküler vardı,dükkanlarda imal bakımı yapılırdı)
4-beyaz eşya (Arçelik bayisinde)
5-kalorifer kazan imalatı (o leş gibi kazanların içine girerdim)
6-Tekstilde boyane şablon bölümü
7-Renoya kimyasallar madde sevkiyatı(extradan elektrikli forklift kullanmayı öğrendi)
8-güvenlik işi (en sıkıcı,bunaldığım iştir)fazla durmadım 1 ay çalışıp bıraktım.
9-Bilgisayar programcılık kursuna giderken,burada çalıştım
(burada çalışırken ama ne el ilanı dağıtmıştım,insan önce çekiniyor sonra alışınca başlıyorsun ,bir günde 10 15 bin ilan dağıttığımı biliyorum)
10-Hazır beton santral operatörlüğü (bu benim son işim oldu(bu arada lastikli kepçe kullanmayıda öğrendim)

Bunları neden yazdım,öncelik olarak mesleği (işi) öğrenin,mesleğinizde ilerleyip tecrübe kazandığınız an
ben şu maaşı istiyorum diyebilirsiniz,yoksa 2.aya varmadan kapı dışarı olur veya kazma kürek çalışırsınız.

Evet doğrudur tek diploma yeterli gelmiyor,heleki bu zamanda,yani ünüversite diplomanız olsa dahi,en azından forkftlif,servis şöförlüğü,inşaatta sıva,fayans işi yapmayı,elektrik tesisatı çekmek gibi 2.meslekler öğrenmeye bakın.
Hayat çok zorlaştı,her meslekten insanlar çoğaldı.