Bursalı_Genç16
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 61
Ülkemizde mevcut olarak 3.5 milyon ev genci var bu insanlar çalışmamakta haklı mı sizce.
Hiçbir şeye faydası olmayan boş insanlar.Ülkemizde mevcut olarak 3.5 milyon ev genci var bu insanlar çalışmamakta haklı mı sizce.
Çözüm = Evde oturmakHerkes güzelce gömmüş bu gençleri ama işin arkası malesef öyle değil. Üniversitemi 30 farklı operasyonları asiste ederek tamamladım. Mezun olduğumda ise iş bulamadım. Okulda hocalarımıza referans olmasını veya yol göstermesini istediğimizde ise kapılar bir bir kapandı.
20 farklı hastaneden red cevap aldım. Bunlar bu sektörde benim yaşadıklarım. Sağlık okuyun altın bileziğiniz olur diyenler de ben ve benim gibi mezun 3000 atanamayan veya kendi bölümünde iş bulamayan gençleri örnek alabilir.
Sonrasında gerçeği kabullenip iş aradım adam akıllı bir iş yok. Kariyerlerini inşa etmiş insanlar yeni yetme gençlerle uğraşmak istemiyorlar. Bu yüzden mafyatik adamlar ve kötü koşullarda bir süre daha çalıştım. (Kötü koşullardan kastım ayda 150 saat üstü mesai yapmak) Sonrasında paramı kazanıp kendimi kurtardım ancak malesef herkes böyle değil.
Üniversite ücretleri 900 000 Tl den başlıyor. Adam akıllı bile eğitim alamadığın bu sözde okullarda bir ev parasını verdikten sonra işsiz kalman garanti haline geliyor.
Yanlış anlamayın acıtasyon yapmıyorum. Ancak buradaki insanların birçoğu bizim arkadaşlarımız. Birçoğunuzun geleceği, lütfen bunu unutmayın.