Haber Mikeno Gemisi İsrail Ablukasını Deldi…

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,360

Haydut İsrail, Küresel Kararlılık Filosu'ndaki 26 gemiyi uluslararası sularda korsanlıkla gasbetti. İsrail'in gasbedemediği gemiler Gazze'ye doğru ilerleyişini sürdürüyor. Mikeno Gemisi, Gazze sınırına ulaşmayı başardı.​

Mikeno gemisi Gazze sınırında

[Temsili Fotoğraf: AA Arşiv]

Canlı takip sistemi, "Mikeno" teknesinin Gazze sularına girdiğini, 15 diğer teknenin de halen faaliyette olduğunu gösteriyor.

“Mikeno” adlı bir teknenin Gazze’nin kara sularında bulunduğunu gösteriyor. Ancak geminin İsrail güçlerince durdurulup durdurulmadığı henüz belirsiz.

Mikeno gemisi Gazze sınırında

İnsani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye yol alan Küresel Kararlılık Filosu’nu kuşatan haydut İsrail donanması unsurları, gemileri yasadışı şekilde korsanlıkla gasbetmeye başladı.

İsrail unsurlarının gasbettiği gemi sayısı 26'a yükseldi. Filodaki diğer gemiler, kararlılıkla Gazze'ye doğru yola devam ediyor.

Yaklaşık 15 filo gemisi, Gazze kıyılarından sadece 80 kilometre uzakta, yollarına devam ediyor.

Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan filodaki teknelere İsrail ordusunun yaptığı baskın, güvenlik kameralarına yansıdı.

Kayıtlarda, can yelekleri giyen aktivistlere İsrail askerlerinin silah doğrulttuğu anlar net şekilde görülüyor.

TRT Haber

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,770
Mikeno gemisini de İsrail yakaladı.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,360
Mikeno gemisini de İsrail yakaladı.
Yakalamış olabilir ama 1967’den bu yana ablukayı delip Gazze karasularından sinyal veren ilk gemi oldu…

Buda ablukanın kırıldığını ve Gazze’nin ulaşılamaz olmadığını gösterdi…

Şimdi İtalya’dan yeni bit özgürlük filosu yola çıkmış…

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,770
Yakalamış olabilir ama 1967’den bu yana ablukayı delip Gazze karasularından sinyal veren ilk gemi oldu…

Buda ablukanın kırıldığını ve Gazze’nin ulaşılamaz olmadığını gösterdi…

Şimdi İtalya’dan yeni bit özgürlük filosu yola çıkmış…
Ben yazdığım mesajda yakalanmasını istemişim gibi bir alt anlam bırakmadığımı söylemek isterim. Zaten sende böyle birşey yaptığımı söylemedin veya ima etmedin. Sadece son dakika bilgisi olarak buraya yazdım.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,360
Ben yazdığım mesajda yakalanmasını istemişim gibi bir alt anlam bırakmadığımı söylemek isterim. Zaten sende böyle birşey yaptığımı söylemedin veya ima etmedin. Sadece son dakika bilgisi olarak buraya yazdım.
Bende bilgi olarak dedim 1967 6 gün savaşlarından itibaren Gazze işgal altında ve İsrail abluka uyguluyor