Soru YouTube’da Adım İzinsiz Kullanıldı, Şikayet Ettim Ama Video Kaldırılmıyor – Ne Yapabilirim?

MovelessMove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,

Bir YouTube kanalında adım izinsiz şekilde kullanıldı. Video doğrudan benimle ilgili olmasa da, adım açıkça geçiyor. Bu durumdan rahatsız oldum ve videoya yorum bırakarak içerik sahibinden kaldırmasını rica ettim.

Ancak içerik sahibi yorumlarımı gizledi/sildi. Bu bana göre hem etik dışı hem de kullanıcı haklarına aykırı bir davranış.

YouTube’un gizlilik şikayet formunu doldurdum ama herhangi bir işlem yapılmadı. Video hâlâ yayında.

Şu anda ne yapabileceğimi bilmiyorum. Durum KVKK seviyesinde değil belki ama yine de adımın izinsiz kullanılması ve yorumlarımın silinmesi/gizlenmesi beni rahatsız ediyor.

ShiftDelete topluluğundan ricam:

Bu tür durumlarda nasıl bir yol izlenmeli?

YouTube’un sessizliği karşısında hangi adımlar etkili olur?

Benzer bir durum yaşayan varsa, nasıl çözdü?

Saygılarımla, MovelessMove

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,381
. "Video doğrudan benimle ilgili olmasa da, adım açıkça geçiyor. Bu durumdan rahatsız oldum"
yanlış okumadıysam videonun sizinle ilgisi yok ama isminiz geçiyor,isminizin geçtiği videonun esas sahibi kim?.Bu yüzden sizi dikkate almamış olabilirler.
Youtube belkide öncelik olarak ondan gelecek itiraza bakabilir.
Sizde o videonun esas sahibiyle temasa geçip görüşün,konuyu iletin,itirazı o yapsın.

MovelessMove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yani şöyle anlatıyım ki, kişi ile iletişime geçtim. Şikayet ediceğimide belirttim ancak beni dikkate almayarak yorumlarımı gizledi. Video'da benim adımı izinsiz bir şekilde kullanmış ayrıca 2 gönderisindede adım geçiyor. Bu durumu kaldırması için defalarca iletişime geçtim ama kendisi yorumları gizliyor, youtuber'ın yaşı küçük zaten muhtemelde bundan anlamıyor gibi duruyor.
Sizin başka öneriniz var mıdır? Yani ne yapabilirim doğrudan?

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,381
Yani şöyle anlatıyım ki, kişi ile iletişime geçtim. Şikayet ediceğimide belirttim ancak beni dikkate almayarak yorumlarımı gizledi. Video'da benim adımı izinsiz bir şekilde kullanmış ayrıca 2 gönderisindede adım geçiyor. Bu durumu kaldırması için defalarca iletişime geçtim ama kendisi yorumları gizliyor, youtuber'ın yaşı küçük zaten muhtemelde bundan anlamıyor gibi duruyor.
Sizin başka öneriniz var mıdır? Yani ne yapabilirim doğrudan?
youtube yeniden şikayet edin,başka önerim yok

MovelessMove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben youtuber'ın canlı yayınında bu durumu anlatırım en fazla. Yada başka bir yöntem denerim. Ancak yinede teşekkür ederim.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,771
Tam olarak sizin adınızı geçirirken, sizi rencide mi ediyor? Yoksa suçlama mı yapıyor?

kErginer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Adınızın geçmesi video kaldırılma sebebi değil ki. Video sahibiyle anlaş en azından o kısmı silebilir. Ama yasal olarak veya youtube’a talep açarak kaldırtman zor gibi.

Tabi hakaret vs suç teşkil eden bir şey varsa ayrı.

MovelessMove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Adınızın geçmesi video kaldırılma sebebi değil ki. Video sahibiyle anlaş en azından o kısmı silebilir. Ama yasal olarak veya youtube’a talep açarak kaldırtman zor gibi.

Tabi hakaret vs suç teşkil eden bir şey varsa ayrı.
Tam olarak sizin adınızı geçirirken, sizi rencide mi ediyor? Yoksa suçlama mı yapıyor?
1. Sorunun cevabı:
Adım geçiyor ancak hakaret ya da suç teşkil eden bir konu söz konusu değil. Sadece adımın geçmesi sebebiyle ve izinsizce olması sebebiyle kaldırılması istedim o kadar.

2. Sorunun cevabı:
Rencide etmiyor ya da suçlama değil sadece adımın geçmesi istemediğimden dolayı.

Ayrıca çok geç cevap vermemin sebebi müsait değildim bu sebeple.

Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,934
Aynı adı ve soyadı taşıyan başka bir şahız söz konusu olabilir. Çocuk seni nereden tanıyacak? Sen o kişiyi tanıyor musun?

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,771
1. Sorunun cevabı:
Adım geçiyor ancak hakaret ya da suç teşkil eden bir konu söz konusu değil. Sadece adımın geçmesi sebebiyle ve izinsizce olması sebebiyle kaldırılması istedim o kadar.

2. Sorunun cevabı:
Rencide etmiyor ya da suçlama değil sadece adımın geçmesi istemediğimden dolayı.

Ayrıca çok geç cevap vermemin sebebi müsait değildim bu sebeple.
Bu durumda şikayet etseniz bile kaldırılmaz. Sizi tehdit eden, sizi işaret ederek can güvenliğinizi tehlike altına sokan, linç eden, tehdit eden, suçlayan, iftira atan, hakaret ve küfür eden bir durum olmadığı için hiçbir şey yapamazsınız.
Aşağıdaki bilgiler KVKK kapsamındadır. Bu bilgileri paylaşmadığı sürece adınızı geçirmesi suç teşkil etmemektedir. Bu durumda KVKK kapsamında diyerek te kaldırma talebinde bulunamazsınız. Bulunsanız bile KVKK kapsamında olmadığından dolayı talebiniz kabul görmeyecektir.
  • Kimlik bilgileri
  • Telefon numarası ve e-posta adresi
  • Motorlu taşıt plakası
  • Sosyal güvenlik ve pasaport numarası
  • Özgeçmiş
  • Resim, görüntü ve ses kayıtları
  • Parmak izi
  • Hobiler ve tercihler
  • Irkı ve dini ve mezhebi
  • Etnik kökeni
  • Siyasi düşüncesi
  • Ceza mahkûmiyeti
  • Genetik ve biyometrik verileri
  • Dernek, vakıf ve sendika üyeliği
  • Güvenlik tedbirleriyle ilgili bilgileri

MovelessMove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dedikleriniz doğru. Ancak ben onla daha önce MovelessMove olarak konuşmuştum. Çözüm olarak bu youtube hesabımı silip başka bir hesap açıp devam etmek olucak, dedikleriniz için teşekkür ederim.