Soru Almanca öğretmenliği mi? İspanyol Dili ve edebiyatı mı seçmek mantıklı?

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ailem İspanyolca bölüm seç daha iyi para kazanırsın Almanca okusan ne değişecek bir sürü almancı var diyor sizce ne mantıklı? Her iki dilin kendine göre faydası var ama İspanyolca 3 üni tek var İstanbul Ankara çok yüksek Burdur gelsede nasıl bir üni bilmediğim için daha iyi üni ve bölüm açısından Almanca seçeyim diyorum ama söz dinletemedim?

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Artık yapay zekâ oldukça gelişmiş ve gelişmeye devam ettiği için bir süre sonra dil öğretmenliği ve dil kursları bitebilir. Ama yurt dışı düşünüyorsanız:
-İspanyolca, Brezilya dışında bütün Latin Amerika ülkelerinin resmî dilidir. İleride ABD'ye göç etmek gibi bir niyetiniz varsa sizin için artı olabilir.
-Almanca ise Avrupa Birliği'nde en çok konuşulan ana dilidir. Bu da AB ülkelerine göç etmek niyetiniz varsa artı olabilir.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Artık yapay zekâ oldukça gelişmiş ve gelişmeye devam ettiği için bir süre sonra dil öğretmenliği ve dil kursları bitebilir. Ama yurt dışı düşünüyorsanız:
-İspanyolca, Brezilya dışında bütün Latin Amerika ülkelerinin resmî dilidir. İleride ABD'ye göç etmek gibi bir niyetiniz varsa sizin için artı olabilir.
-Almanca ise Avrupa Birliği'nde en çok konuşulan ana dilidir. Bu da AB ülkelerine göç etmek niyetiniz varsa artı olabilir.
Hocam evet haklısınız ama bu dediğiniz bir anda olacak şey değil ve simültane çeviri yada bir dili bir insana öğretmek sandığınız kadar kolay değil( çok iyi hocalardan ing ders alan birisi olarak diyorum) alanında uzmanda olsalar çok iyi farklı teknikte olsa maalesef dil zor hele ki Almanca yada diğer komplike bir dil ise o yüzden gelen yapay zeka bunu karşılayabilir mi? Dünyada her insana ulaşır mı? Translate dünyanın en popüler dilinde İngilizce de kelime yazdığımda çeviri ödevime yardımcı olsun diye bilmediğim kelimeleri yazıyorum bir kelimede bile anlam hatası var doğru vermiyor chatpgt vs dahil o yüzden bütün bir dili çevirmede nasıl olur süreç bilemiyorum

Pelinsu Ece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
google'ın geliştirdiği gemini ücretsiz flash versiyonu bile oldukça doğru tercümeler yapabiliyor...birkaç yıl içinde çok daha gelişmiş versiyonları çıkabilir...malum yapay zekâ hızlı gelişiyor...ama yurt dışı düşünüyorsanız böyle bölümlerde okumak avantaj olabilir...örneğin ispanyol dili ve edebiyatı okuduktan sonra meksika ispanyolcası öğrenirseniz amerika birleşik devletleri'nde geçerli bir yabancı dil...

Son düzenleyen moderatör:

franklingray

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Bu devirde Yabancı dil ne kadar mantıklı bilemiyorum ama şahsi fikrim Almanca öğretmenliği daha iyi gibi sanki.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Dil öğrenmek için hâlâ sebepler var ama öğretmenlik mesleği birkaç yıl içinde büyük ölçüde bitebilir. Bill Gates'e göre yapay zekânın bitirebileceği mesleklerin başında öğretmenlik ve doktorluk geliyor. Türkiye'de öğretmenlik belki çocukları ve ergenleri zapt edebilmek için sürdürülebilir çünkü öğretmenliğin çocuk bakıcılığı gibi bir yönü de var. Ailelerin evde ilgilenmediği veya başa çıkamadığı çocuklarıyla öğretmenler uğraşmak durumunda kalıyor. MEB bundan sonra eğitim yapay zekâ destekli olarak uzaktan yapılacak diye açıklama yapsa muhtemelen veliler ayaklanır ve bazı öğrenciler arkadaş ortamı, kız ortamı vs. yönünden buna karşı çıkar. Pandemi döneminde uzaktan eğitim uygulandığında gelen tepkilerin kat kat fazlası görülebilir. Bununla birlikte özel eğitim kurumlarında, kurslarda öğretmenlik yapmak veya özel ders vermek tamamen bitebilir.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
Bu ülkede öğretmenlik 100% işsizlik garantisi veren bir meslek. Ataması yapılmıyor. Boşuna üniversite okuduğunla kalırsın.

Yabancı dil ayrıyetten zaten öğrenilebilen bir şey.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,925
Mantık?

Ben mantık göremiyorum ama İspanyolca öneririm. Mantıklı bir sebebi de yok. İçimden öyle geldi. İspanyolca Tur Rehberleri aranıp bulunamadığı için daha yüksek ücret teklifleri alıyormuş. (Bu en az 10 sene önce duyduğum bir durum. Artık farklı da olabilir.)

İllâ mantıklı bir cevap bekliyorsan, başka bir alan seç derim.

Tabi senin bileceğin bir şey.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Mantık?

Ben mantık göremiyorum ama İspanyolca öneririm. Mantıklı bir sebebi de yok. İçimden öyle geldi. İspanyolca Tur Rehberleri aranıp bulunamadığı için daha yüksek ücret teklifleri alıyormuş. (Bu en az 10 sene önce duyduğum bir durum. Artık farklı da olabilir.)

İllâ mantıklı bir cevap bekliyorsan, başka bir alan seç derim.

Tabi senin bileceğin bir şey.
Sırf bir akrabam İspanyol Dili ve edebiyatı okuduktan sonra Birleşmiş Milletler de göreve başladı diye herkes öyle olacak diyorlar kararımi değiştirmeye çalışıyorlar tam karar vermişken ayrıca tek 3 üniversitede İspanyolca var eğer İstanbul Ankara gelmezse burdur üniye gitmek istemiyorum onun yerine daha iyi bir akademik kadrosu olan Almanca bölüme giderim daha çok şansım var yok öyle şey olur mu diyorlar?
Dil öğrenmek için hâlâ sebepler var ama öğretmenlik mesleği birkaç yıl içinde büyük ölçüde bitebilir. Bill Gates'e göre yapay zekânın bitirebileceği mesleklerin başında öğretmenlik ve doktorluk geliyor. Türkiye'de öğretmenlik belki çocukları ve ergenleri zapt edebilmek için sürdürülebilir çünkü öğretmenliğin çocuk bakıcılığı gibi bir yönü de var. Ailelerin evde ilgilenmediği veya başa çıkamadığı çocuklarıyla öğretmenler uğraşmak durumunda kalıyor. MEB bundan sonra eğitim yapay zekâ destekli olarak uzaktan yapılacak diye açıklama yapsa muhtemelen veliler ayaklanır ve bazı öğrenciler arkadaş ortamı, kız ortamı vs. yönünden buna karşı çıkar. Pandemi döneminde uzaktan eğitim uygulandığında gelen tepkilerin kat kat fazlası görülebilir. Bununla birlikte özel eğitim kurumlarında, kurslarda öğretmenlik yapmak veya özel ders vermek tamamen bitebilir.
Hocam öğretmenlik okudum diye sırf öğretmen olmak zorunda değilim diye biliyorum Yanlışsam beni düzeltin? Sonuçta dil bildikten sonra

Son düzenleme:

stevan112231

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
her şeyden önce bu senin hayatın ailene bunu aşılaman lazım söz dinletememe gibi bir durum olamaz çünkü o mesleği sen yapıcaksın ailen değil benim önerim Burdurda okumaktansa İstanbulda veya Ankarada Almanca bir bölüm oku. Her yer almancı diye bir mantık da kesinlikle yok :D

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
her şeyden önce bu senin hayatın ailene bunu aşılaman lazım söz dinletememe gibi bir durum olamaz çünkü o mesleği sen yapıcaksın ailen değil benim önerim Burdurda okumaktansa İstanbulda veya Ankarada Almanca bir bölüm oku. Her yer almancı diye bir mantık da kesinlikle yok :D
Ne desem boş tabi bildiğimi yaparım ama ne desem Almancı var bir sürü lafı sıktı gerçekten

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
657
Öğretmenlik daha mantıklı gibi duruyor. Kontenjanları kontrol etmek lazım.

Tercih sonrası görüp yanıtladığım için üzgünüm

Bir sonraki tercihte istediğini tekrardan tercih edebilirsin.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,925
Bir öğretmenin öğretmenlik dışında yapableceği işler sınırlı. Özel okulda öğretmenlik gibi.
Almanca konusuna da gelince, yazın Ordu'ya git, Şehrin yarısı Almanca konuşuyor. Ülkenin zaten 10% na yakın bir kısmı Almanya'da yaşıyor. Rekabet zorlu olacak.
Aile diretmesine söyleyebileceğim tek şey, kendi ayakların üzerinde durmayı ve kendi kararlarını verme zamanı geldi.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öğretmenlik daha mantıklı gibi duruyor. Kontenjanları kontrol etmek lazım.

Tercih sonrası görüp yanıtladığım için üzgünüm

Bir sonraki tercihte istediğini tekrardan tercih edebilirsin.
Çoğu kişi öğretmenlik sınırlı diyor yada az dili öğrenirsin algısı hakim sizce?

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,925
Aile başı çocuk sayısı eskiden Dört'tü.Günümüzde Bir. Hatta artık geç evleniliyor. Kime öğretmenlik yapacaksın?
Herkes öğretmen olmak istiyor, çünkü kolay.
Her sene işsiz kalmış ve atama bekleyen öğretmenlerin çilesi anlatılıyor, Devlet bir şeyler yapsın isteniyor.

Tabi sen bilisin.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Hocam öğretmenlik okudum diye sırf öğretmen olmak zorunda değilim diye biliyorum Yanlışsam beni düzeltin? Sonuçta dil bildikten sonra
Benim anlatmaya çalıştığım Türkiye'de İspanyolca öğretmenliği yapmak düşüncesiyle böyle bir bölümde okursanız bu mesleği icra edemeyebilirsiniz. İspanyolca bilmek yurt dışında, özellikle ABD'de iş bulmak açısından artı olabilir. Örnek verecek olursam İspanyolca öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra veri bilimi gibi bir bölümde yüksek lisans yaparak farklı bir alana geçiş yapabilirsiniz. ABD'de veri bilimi alanında personel açığı bulunduğu için farklı ülkelerden ABD'ye transfer olunabiliyor. Yüksek lisans + Türkiye'de 5 yıl kadar bir iş tecrübeniz, geliştirdiğiniz projeleriniz olursa bir iş verenden teklif almadan EB-2 NIW vizesine başvurmanız bile söz konusu olabilir. Aynı şey Almanca öğretmenliği için de geçerli olabilir.​

Son düzenleme:

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benim anlatmaya çalıştığım Türkiye'de İspanyolca öğretmenliği yapmak düşüncesiyle böyle bir bölümde okursanız bu mesleği icra edemeyebilirsiniz. İspanyolca bilmek yurt dışında, özellikle ABD'de iş bulmak açısından artı olabilir. Örnek verecek olursam İspanyolca öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra veri bilimi gibi bir bölümde yüksek lisans yaparak farklı bir alana geçiş yapabilirsiniz. ABD'de veri bilimi alanında personel açığı bulunduğu için farklı ülkelerden ABD'ye transfer olunabiliyor. Yüksek lisans + Türkiye'de 5 yıl kadar bir iş tecrübeniz, geliştirdiğiniz projeleriniz olursa bir iş verenden teklif almadan EB-2 NIW vizesine başvurmanız bile söz konusu olabilir. Aynı şey Almanca öğretmenliği için de geçerli olabilir.​
Evet haklısınız atama gibi konu düşündüğümde bu Almanca içinde geçerli sanırım ben İspanyolca sevmiyorum yada Almanca istedim diye şimdi ailem Vazgeçirmeye çalışıyor işte şunun oğlu gitti İspanyol Dili ve edebiyatı okudu BM de çalışıyor diye şimdi o birleşmiş milletler de oldu diye benimde öyle olur düşünüyorlar yada Almanca okursam ne alakaysa hep işsiz kalırım gibi halbuki İspanyolca kaynaklar iş olanağı daha çok sınırlı diyelim İstanbul Ankara kazanmadim burdur ünide okumak yerine daha iyi Almanca bölüm okumak istiyorum bu mantıklı değil mi yani?

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Hedef veya maksat BM'de iş bulmak olursa Almanca da geçerli bir yabancı dil. Sınavsız 2. üniversite olarak İngilizce Uluslarası İlişkiler gibi bir bölüm daha bitirirseniz BM'de ve diğer uluslararası teşkilatlarda iş bulma potansiyeliniz artabilir.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hedef veya maksat BM'de iş bulmak olursa Almanca da geçerli bir yabancı dil. Sınavsız 2. üniversite olarak İngilizce Uluslarası İlişkiler gibi bir bölüm daha bitirirseniz BM'de ve diğer uluslararası teşkilatlarda iş bulma potansiyeliniz artabilir.
Evet hocam yani sanki BM de çalışmak için İspanyolca tek lazım gibi bir algı oluşturdu bizimkiler halbuki Almanca da tam Avrupa dili zaten Almanca yada hangi dili öğrenirsem artık o dil de farklı yada alanıma yarıyacak bir bölüm okumak istiyorum ik yıllık bile olsa