Rehber Kriz Ve Para Yönetimi

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,313
Evet kısaca zor durumdan çıkabilmek;
Ne demişler; Herkes gemiyi liman’a getirdiğine bakar; Kimse senin ne fırtınalardan geçtiğini bilmez !

Kriz anında para yönetmek yöneticiler için büyük bir sorundur; Çünkü ortada bir piyasa durgunluğu vardır; Gelir yoktur ve gider çoktur; İşte yöneticinin kalitesi ve kumaşı bu durumda belli olur; Eğer sen krizi kayıpsız atlatabiliyorsan iyi bir yöneticisindir; Ancak kriz sonrası servetini artırıyorsan yani krizden ders çıkarıyorsan sen çok iyi bir yöneticisindir…

Her yöneticinin kriz yönetim şekli çık farklıdır ancak iki yol vardır:

1 -) Krize ayak uydurmak zararına satışlar yapmak;

Krize ayak uydurmak önceki paylaşımım olan
(Başarılı olmak isteyenlere tavsiyelerim - 2) de söylediğim gibi para yönetimi planlı ve programlı çalışanı sever ve şirketlerin 15 yıllık plan ve program yapmadı gerekir;
Bu planlar yapılmazsa ve doğaçlama gidilirse kriz anında bazı bedeller ödenmek zorunda kalınabilir yani krize ayak uydurularak boyun eğilir ve krizin yapacağı herşey kabul edilir…

2 -) Kriz dönemine dayanmak ve kriz sonrası keyfine bakmak;

Krize dayanmak için şirketler 15 yıllık plan yapar ve saygı duyup ilerler; Planlı; Programlı ve Düzenli olarak yönetilirler ve doğaçlama iş yapmazlar; Yapacakları yatırımları önceden planlarlar; Bu durumda ki şirketler krize baş kaldırır ve dayanırlar…
Planlı ve programlı çalışmanın ödülünü kriz bitince piyasalar normale dönünce kazanarak alırlar…

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,897
Küçük yatırımcı veya girişimci şuna dikkat ediyor. Kim ne yapıyorsa, aynı işe girişir. Böylece düşünmeye kafasını yormaz.

Ya herkes Manav olur, ya da herkes Taksici olıur veya Dolmuş alır. Ya da Lokanta açar.

Kriz anında ilk batan girişimciler bunlar olur.

Para yönetimi?

Para yönetimi de güvendikleri veişi bilen bir elemana teslim edilir. Veya öyle biri de yoksa harcanır.

Bunlar benim gözlemlerim. (Yapılmaması gerekenler.)

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,313
Küçük yatırımcı veya girişimci şuna dikkat ediyor. Kim ne yapıyorsa, aynı işe girişir. Böylece düşünmeye kafasını yormaz.

Ya herkes Manav olur, ya da herkes Taksici olıur veya Dolmuş alır. Ya da Lokanta açar.

Kriz anında ilk batan girişimciler bunlar olur.

Para yönetimi?

Para yönetimi de güvendikleri veişi bilen bir elemana teslim edilir. Veya öyle biri de yoksa harcanır.

Bunlar benim gözlemlerim. (Yapılmaması gerekenler.)
Bunları 2 konu daha açarak geniş anlattım

Başarılı olmak isteyenlere Tavsiyelerim

Ve

Başarılı olmak isteyenlere tavsiyelerim -2

Her ikisininde bugün yazdım forum listesinde var