Yardım Problemlerim !

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
Arkadaşlar ben aşırı öfkeli bir adamım saman alevi gibi elimde olmadan parlarım…
Herşeyi kontrol etmek isterim;
Mesela ilk alttan alan ben olamam aslında ailem buna çok kızıyor…Bende alttan almam gerektiğini biliyorum anacak uygulayamıyorum (eskiden yapardım)

Sinüs taşikardi ile karşılaştım kalbim hızlı atıyor; Fazladan adrenalin pompalıyor…
Günde 20 bin adımı geçersem belki yoruyorum…

Birisi ters birşey derse alttan alamıyorum sinirlenince kalbimin normalden iki kat hızlanıp göğüs kafesimi delecek kadar hızlı attığını biliyorum hata sakinleşmek için su içerken dahi zorlanıyorum 1 lt su içsem 10 dakikada kalbim zor yavaşlıyor…

Psikoloğa gittim sorun adrenalin kalbinde adrenalin fazlaysa yerinde duramazsın dedi…

Kardiolojideki 2016 da teşhis koyan doktoruma gittim

Cihaz taktı şans eseri o günde telefonda biriyle tartıştık…

Cihaz sonucu ortalama dk başına atım 107
Tartışma anında 245

Concor yazdı ama bunlar geçici ilaç kalıcı olan kasıktan kalbin sinüsüne müdahale yoksa 245 seni farklı getirebilir buraya dedi

Boşver acı çekeceğime acısız gideyim dedim

Birazda bu iş disiplinliliğim ile birleşiyor kurallara takık ve bayağı bir takıntılı biriyim de sizce ne yapmalıyım ?

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,334
Arkadaşlar ben aşırı öfkeli bir adamım saman alevi gibi elimde olmadan parlarım…
Herşeyi kontrol etmek isterim;
Mesela ilk alttan alan ben olamam aslında ailem buna çok kızıyor…Bende alttan almam gerektiğini biliyorum anacak uygulayamıyorum (eskiden yapardım)

Sinüs taşikardi ile karşılaştım kalbim hızlı atıyor; Fazladan adrenalin pompalıyor…
Günde 20 bin adımı geçersem belki yoruyorum…

Birisi ters birşey derse alttan alamıyorum sinirlenince kalbimin normalden iki kat hızlanıp göğüs kafesimi delecek kadar hızlı attığını biliyorum hata sakinleşmek için su içerken dahi zorlanıyorum 1 lt su içsem 10 dakikada kalbim zor yavaşlıyor…

Psikoloğa gittim sorun adrenalin kalbinde adrenalin fazlaysa yerinde duramazsın dedi…

Kardiolojideki 2016 da teşhis koyan doktoruma gittim

Cihaz taktı şans eseri o günde telefonda biriyle tartıştık…

Cihaz sonucu ortalama dk başına atım 107
Tartışma anında 245

Concor yazdı ama bunlar geçici ilaç kalıcı olan kasıktan kalbin sinüsüne müdahale yoksa 245 seni farklı getirebilir buraya dedi

Boşver acı çekeceğime acısız gideyim dedim

Birazda bu iş disiplinliliğim ile birleşiyor kurallara takık ve bayağı bir takıntılı biriyim de sizce ne yapmalıyım ?
öncelik olarak geçmiş olsun,spora gitmeyi düşünürmüsünüz,mesala muay tai,boks,aikido,bjj (özel ders demiyorum,gruplarla yapılan çalışmalar) spor yapmanızda sakınca yoksa bu tür sporlara gidin deneyin,stresinizi sinirinizi atmanıza yardımcı olur,denemediyseniz ,deneyin,salonda yapılan çalışmalarda çok faydası olur

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Çocukluk zamanında herkes istediğini yapmışsa her istediğin olmuşsa, şimdi birisiyle ters düştüğünde yinede istedğinin olması için çabalıyorsun yanlış bile olsa yapmak istersin.

Pisikologa ihtiyacın var bence.

Edit - pisikologa gitmişsin aklımdan kaçtı. Ama o pisikolok değil zannimce, olayı kalbe bağlamış. Düşünceni değişmen lazım bence.
Herkes sinirlenince kalbi yerinden çıkacak gibi olur zaten.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
öncelik olarak geçmiş olsun,spora gitmeyi düşünürmüsünüz,mesala muay tai,boks,aikido,bjj (özel ders demiyorum,gruplarla yapılan çalışmalar) spor yapmanızda sakınca yoksa bu tür sporlara gidin deneyin,stresinizi sinirinizi atmanıza yardımcı olur,denemediyseniz ,deneyin,salonda yapılan çalışmalarda çok faydası olur
Ama sinirimin yükselme kalbimin temposu yüksek ritim bozukluğu var önce onu tamir etmek gerek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çocukluk zamanında herkes istediğini yapmışsa her istediğin olmuşsa, şimdi birisiyle ters düştüğünde yinede istedğinin olması için çabalıyorsun yanlış bile olsa yapmak istersin.

Pisikologa ihtiyacın var bence.

Edit - pisikologa gitmişsin aklımdan kaçtı. Ama o pisikolok değil zannimce, olayı kalbe bağlamış. Düşünceni değişmen lazım bence.
Herkes sinirlenince kalbi yerinden çıkacak gibi olur zaten.
Sadece Sinirlenince değil normal zamanda da yüksek zaten 9 yıldır ritim bozukluğu teşhisim var

Psikolog ; Sürekli yüksek hızda atan kalp adrenalin pompalar ve bu seni sinirli yada hareketli birisi yapabilir…Vücudun fazla enerjiyi atıyor ama sürekli olması gerekenden hızlı bir şekilde dolaşım sistemin var ve önce bunu düzeltmen gerek dedi

(Gerçekten şuan şunu yazarken bile iki kere salonda tur atmadan yorumu tamamlayamadım.Ha seninle sabit 9 saatte otururum ama o zaman da gece sabaha kadar uyuyamam)

(Doğru holdingim var ve tek varisiyim bende başka kardeşim yok ailem varlıklı babam ne dediysem yaptı)

(Günde 15 km yürüsem banamısın demem)

2019 yılında Bir kere ayağım kesildi dikiş atılacak kalp doktorunun ritim bozukluğu teşhisinin kâğıdını doktora gösterdim…Adam tertirtiyottan vazgeçtim iğneyle lokal anestezi yapın adamın kalbinde sorun var buna tentirtüyot kullanmam dedi

Son düzenleme:

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,334
Ama sinirimin yükselme kalbimin temposu yüksek ritim bozukluğu var önce onu tamir etmek gerek
bu kalp ritim bozukluğu için ameliyat gerekiyormu,zira kalp ritim bozukluğu annemdede vardı,vucudunda ağrılara sebep oluyordu,ameliyattan çekiniyordu,düşündüğünün tam tesi oldu,ameliyatı kasıktan girerek yaptılar(asıl olan ritim bozulmasınsa sebep olansa kalp kapakçığının sızdırma yapması,ciğerlere su dolup nefes darlığı yapmasıymış) şu an iyi annem 82 yaşında olduğuna göre sen yaş itibari ile çabuk toparlarsın

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
bu kalp ritim bozukluğu için ameliyat gerekiyormu,zira kalp ritim bozukluğu annemdede vardı,vucudunda ağrılara sebep oluyordu,ameliyattan çekiniyordu,düşündüğünün tam tesi oldu,ameliyatı kasıktan girerek yaptılar(asıl olan ritim bozulmasınsa sebep olansa kalp kapakçığının sızdırma yapması,ciğerlere su dolup nefes darlığı yapmasıymış) şu an iyi annem 82 yaşında olduğuna göre sen yaş itibari ile çabuk toparlarsın
Kasıktan girilip kalbin ritim ayarlayan sinüs noktasına sıcak müdahale ile ısı artırılacak kalbin yavaşlaması sağlanacak ancak önce tetikleyici neden ortadan kalkmalı senin burnunda Kemer var
ikisinden nefes alıyon mu dedi

genelde biri az biri çok dedim

Peki değişiyor mu dedi

Evet dedim

Deviasyon şüphem var düzgün nefes alamadığından kalbin bozulmuş olabilir nefes etki yapar KBB’ye yolladı o da bana Deviasyon ameliyatı önerdi…Hatta iki ameliyat bir arada olur Deviasyon büyük bir ameliyat değil dedi

Bense ölümüne doktor korkum var 9 yıldır karar veremiyorum

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,334
Kasıktan girilip kalbin ritim ayarlayan sinüs noktasına sıcak müdahale ile ısı artırılacak kalbin yavaşlaması sağlanacak ancak önce tetikleyici neden ortadan kalkmalı senin burnunda Kemer var
ikisinden nefes alıyon mu dedi

genelde biri az biri çok dedim

Peki değişiyor mu dedi

Evet dedim

Deviasyon şüphem var düzgün nefes alamadığından kalbin bozulmuş olabilir nefes etki yapar KBB’ye yolladı o da bana Deviasyon ameliyatı önerdi…Hatta iki ameliyat bir arada olur Deviasyon büyük bir ameliyat değil dedi

Bense ölümüne doktor korkum var 9 yıldır karar veremiyorum
işin doğrusu bende doktorlardan,hastaneden uzak dururum(dururdum(aslında hapisane,hastane,ama ne yazıkkı ikisiylede içi içe oldum)zorunda kaldım)) ben iğneyi gördümmü bayılacak noktaya gelirdim,o yüzden kan dahi veremedim,yani bu korku tek sende mevcut değil.farklı şekillerde herkeste var.
fakat şu burun ameliyat olayı,nasıl bilemiyorum,eskiden pek hoş anlatılmazdı ama,şu an teknoloji çok değişti(30 yıl ncesine göre yazdım),bence hangisi öncelik gerektiyorsa onu yaptırın
(bakın ileride mecburen bu ameliyatları ister istemez yaptırmak zorunda kalcaksınız,siz istemesenizde vucudunuz sizi buna zorlayacak,ben kendimden söyleyim iğneyi görünce bayılacak duruma gelen ben şimdi (kendi karnıma kendim iğne yapıyorum))
bence iyice oturun düşünün,araştırın kararınızı verin

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Holdingini bana devredebilirsin hocam 🤣
Pisikolog seni kandırıp elinden alıcaktır ben güvende tutarım.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
işin doğrusu bende doktorlardan,hastaneden uzak dururum(dururdum(aslında hapisane,hastane,ama ne yazıkkı ikisiylede içi içe oldum)zorunda kaldım)) ben iğneyi gördümmü bayılacak noktaya gelirdim,o yüzden kan dahi veremedim,yani bu korku tek sende mevcut değil.farklı şekillerde herkeste var.
fakat şu burun ameliyat olayı,nasıl bilemiyorum,eskiden pek hoş anlatılmazdı ama,şu an teknoloji çok değişti(30 yıl ncesine göre yazdım),bence hangisi öncelik gerektiyorsa onu yaptırın
(bakın ileride mecburen bu ameliyatları ister istemez yaptırmak zorunda kalcaksınız,siz istemesenizde vucudunuz sizi buna zorlayacak,ben kendimden söyleyim iğneyi görünce bayılacak duruma gelen ben şimdi (kendi karnıma kendim iğne yapıyorum))
bence iyice oturun düşünün,araştırın kararınızı verin
Kalp Doktorum benim arkadaşım bizim mahallemizde 23 yıllık komşuyuz

Adam normalde 107 atış idare eder uzun dönem götürür ama senin durumun farklı

Sende çok büyük inşaatlar var
35’ten fazla tarla
Birçok kiracı

33 tane davam var diyorsun kafaya takmadan yaşamak mümkün değil

Ritim bozukluğuna hayatındaki sorunlar eklenince sıkıntı oluyor…Burun da düzelmezse yine ritim bozulabilir diyor

KBB doğru demiş Deviasyon 40 dk sürüyor basit yani ikisi bir arada olur ama 9 yıl oldu be kardeşim ne korkun varmış dedi

Eşimle evlenirken kan vermeyecem diye hastaneden kaçtıp polis zoruyla getirilip psikolog eşliğinde kan verdiğimi hatırlıyorum dedim 😀

Holdingini bana devredebilirsin hocam 🤣
Pisikolog seni kandırıp elinden alıcaktır ben güvende tutarım.
Onu kimse alamaz hocam ben ekonomist olduğum için muhasebesini de ben tutuyorum 🤣🤣

Hatta şuan bunu yazarken çarpıntım oldu kafamdan soğuk su döküldü sandım ciddiyim

Son düzenleme:

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,334
Kalp Doktorum benim arkadaşım bizim mahallemizde 23 yıllık komşuyuz

Adam normalde 107 atış idare eder uzun dönem götürür ama senin durumun farklı

Sende çok büyük inşaatlar var
35’ten fazla tarla
Birçok kiracı

33 tane davam var diyorsun kafaya takmadan yaşamak mümkün değil

Ritim bozukluğuna hayatındaki sorunlar eklenince sıkıntı oluyor…Burun da düzelmezse yine ritim bozulabilir diyor

KBB doğru demiş Deviasyon 40 dk sürüyor basit yani ikisi bir arada olur ama 9 yıl oldu be kardeşim ne korkun varmış dedi

Eşimle evlenirken kan vermeyecem diye hastaneden kaçtıp polis zoruyla getirilip psikolog eşliğinde kan verdiğimi hatırlıyorum dedim 😀

Onu kimse alamaz hocam ben ekonomist olduğum için muhasebesini de ben tutuyorum 🤣🤣
malı boşver canını düşün mal ,mevki gelir geçer ama yaşadığın her sıkıntı sana, her nefes alışında hayatı zehir eder ,ben 30 35 yıl saman nezlesi(bahar alerjisi) yaşadım ,son zamanlarda (10 yıl kadar,her aleji başladığında 1/ 1.5 hafta nefes darlığı çektim,o nefes alamadığım anlardaki zorluğu ben bilirim)
şu ana benim için malın,mevkinin önemi yok,zaten olmadıda, nefes alıp vermek gibiside yok,yoksa hayat sana zindan oluyor,sağlık öncelikli

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
malı boşver canını düşün mal ,mevki gelir geçer ama yaşadığın her sıkıntı sana, her nefes alışında hayatı zehir eder ,ben 30 35 yıl saman nezlesi(bahar alerjisi) yaşadım ,son zamanlarda (10 yıl kadar,her aleji başladığında 1/ 1.5 hafta nefes darlığı çektim,o nefes alamadığım anlardaki zorluğu ben bilirim)
şu ana benim için malın,mevkinin önemi yok,zaten olmadıda, nefes alıp vermek gibiside yok,yoksa hayat sana zindan oluyor,sağlık öncelikli
Orası doğruda ama kaybetmemi bekleyen o kadar insan var ki birde ben takıntılı biriyim

Babam basit bir mahalle arası müteahhitti 2 sınıfta hoca ne olmak istersin dedi

Dedim ki; Çok büyük inşaatlar yapacam iş adamı olacam dedim..Güldü geçti…

İlkokul müdürümdü 8 yıl eğitim verdi bize

Kızını evlendirmiş damadı mühendis kızı mühendis ikisi ofis alacaklar benim ortak olduğum projeye şans eseri geliyorlar 1+1 ofis istiyorlar…Çalışanlarımız ofisimiz alt katında yer gösterip oturun diyorlar sonra hoca inşaatın panosuna bakıyor ki orada adımı ve resmimi görüyor ve babama ulaşıyor babam numaramı veriyor oradan bana ulaşıyor…Hemen telefon ettim öğretmenim benim misafirim dedim…

Hoca diyor ki; Alt katta Ahmet beyi bekleyin diyen sekreter sen telefon edince efendim üst kata geçin şöyle buyrun çay kahve sahlep dedi tüm çeşitleri saydı;

Bu hayatta paran varsa değer veriyor insanlar ne üzücü dedi…

Hocam dedim; Ben iki senede 37 kez ölüm tehdidi aldım ama tek bir kez geri adım atmadım bildiğim yoldan vazgeçmeden gittim Benim tek amacım çocuklarım hayatını kurtarsın bin tane ömrüm olsa yine bin kere evlatlarıma feda ederim dedim

Hocamda ; Sen takıntılı çocuktun senin arkadaşın suluğunu kırmıştı onu kafaya takmıştın rehberliğe sevk etmiştik

Ardından annen hastaneye yatmıştı devamsızlık yapıp okula gelememiştin sonra çalışamadığın için kopya çekmiştin yakalandın nasıl başarısız olurum diye defteri kitabı hırsından yırttın seni yine rehberliğe yollamıştım. İş adamı olacam dedin olmuşsun dedi

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Orası doğruda ama kaybetmemi bekleyen o kadar insan var ki birde ben takıntılı biriyim

Babam basit bir mahalle arası müteahhitti 2 sınıfta hoca ne olmak istersin dedi

Dedim ki; Çok büyük inşaatlar yapacam iş adamı olacam dedim..Güldü geçti…

İlkokul müdürümdü 8 yıl eğitim verdi bize

Kızını evlendirmiş damadı mühendis kızı mühendis ikisi ofis alacaklar benim ortak olduğum projeye şans eseri geliyorlar 1+1 ofis istiyorlar…Çalışanlarımız ofisimiz alt katında yer gösterip oturun diyorlar sonra hoca inşaatın panosuna bakıyor ki orada adımı ve resmimi görüyor ve babama ulaşıyor babam numaramı veriyor oradan bana ulaşıyor…Hemen telefon ettim öğretmenim benim misafirim dedim…

Hoca diyor ki; Alt katta Ahmet beyi bekleyin diyen sekreter sen telefon edince efendim üst kata geçin şöyle buyrun çay kahve sahlep dedi tüm çeşitleri saydı;

Bu hayatta paran varsa değer veriyor insanlar ne üzücü dedi…

Hocam dedim; Ben iki senede 37 kez ölüm tehdidi aldım ama tek bir kez geri adım atmadım bildiğim yoldan vazgeçmeden gittim Benim tek amacım çocuklarım hayatını kurtarsın bin tane ömrüm olsa yine bin kere evlatlarıma feda ederim dedim

Hocamda ; Sen takıntılı çocuktun senin arkadaşın suluğunu kırmıştı onu kafaya takmıştın rehberliğe sevk etmiştik

Ardından annen hastaneye yatmıştı devamsızlık yapıp okula gelememiştin sonra çalışamadığın için kopya çekmiştin yakalandın nasıl başarısız olurum diye defteri kitabı hırsından yırttın seni yine rehberliğe yollamıştım. İş adamı olacam dedin olmuşsun dedi
İş adamının gece ve gündüz forumlarda ne işi var? İyi sallıyorsun gibime geldi. 🤣

İşin gücün yok mu senin? Git çalışanları kontrol etsene.

Ziyaaaaa bırak bu işleri

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
İş adamının gece ve gündüz forumlarda ne işi var? İyi sallıyorsun gibime geldi. 🤣

İşin gücün yok mu senin? Git çalışanları kontrol etsene.

Ziyaaaaa bırak bu işleri
Elimle çalışmıyorum ki belli bir sisten oturtmuşum

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
Hadi ordan yeme bizi 🤣
IMG_0792.jpeg

Açıklaması üstünde yazıyor zaten hakkımda bölümünde şirket sahibi olduğumu belirttim

Benim tüm çalışanları tek tek denetleme şansım olamaz bunların başındaki adamlar günlük; haftalık aylık rapor verirler

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Ekli dosyayı görüntüle 197489

Açıklaması üstünde yazıyor zaten hakkımda bölümünde şirket sahibi olduğumu belirttim

Benim tüm çalışanları tek tek denetleme şansım olamaz bunların başındaki adamlar günlük; haftalık aylık rapor verirler
Şizofren olma ihtimalin varmı? Hayali dünyanda yaşıyor olabilirmisin acaba diye düşünmediğim değil. 😁

Şirket profili açıp hakkında bölümünü cafcaflı doldurmak zormu bu zamanda?

Ben bildiğim kadarıyla gerçek iş sahipleri forumda havadan sudan makale yazmakla uğraşmaz. Gider işlerini görür kazandığı parasını dahada değerlendirecek yollar arar.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
Hadi ordan yeme bizi 🤣
Dalga geçilecek birşey yok derdim var belki başına gelen vardır farklı birşey diyen olur

Para iyi birşey değil cidden değil; Ben her ölüm tehditi aldığımda “Annem diyor ki; Paran mı olsun ? Huzurun mu ? Deseler huzurum olsun derim diyor” Oğlum 3 çocuğun var.Eşinin ailesinin bakacak durumu yok…Kardeşi cezaevinde ondan da hayır yok.Babanla ben 80’e girdi.Kim bakacak çocuklar Çiğli ufağı gibi 5 yaşında karın lise menzunu bu işlerden hiç anlamıyor dedi…Benim işim yeter diyorsan; Sen hayatta duruyon da öyle sen bir kaybol bakalım bi akbabalar yedirecek mi ? Diyor hergün huzur ver laf dinle diyor

Yani iyi değil 1 evim arabam olsun başım rahat olsun

Şizofren olma ihtimalin varmı? Hayali dünyanda yaşıyor olabilirmisin acaba diye düşünmediğim değil. 😁

Şirket profili açıp hakkında bölümünü cafcaflı doldurmak zormu bu zamanda?

Ben bildiğim kadarıyla gerçek iş sahipleri forumda havadan sudan makale yazmakla uğraşmaz. Gider işlerini görür kazandığı parasını dahada değerlendirecek yollar arar.
Aramadığımı nereden çıkardın ?

İnşaat satışları nereden gerçekleşiyor ?
İnternetten

Borsa takibi
İnternetten

Döviz kur
İnternetten

Gazete okuma
İnternetten

Arazi birim fiyatları
İnternetten

Belediyelerin online işlemleri
İnternetten

E postalar
İnternetten

Teknolojik gelişmeler ilk önce
internetten

Bu forum teknoloji forumu

Makalelerim haber niteliğinde

Dış dünyaya kendini kapatan hiçbirşey yapamaz

Kodak örneği veriliyor sürekli
Neden ? Çünkü teknolojiyi takip etmediği için…

Benim işim en iyisini işçime temin etmek ve haklarını verip evrak işlerini halletmek bu kadar

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,863
Ben de eskiden çabuk öfkelenirdim. Bir gün bunu kontrol edebileceğimi fark ettim. O an bilinçli olarak bunu bastıracaksın. Öfke bir kez patladımı önüne geçmek zor. O kan basıncı yükselme riskine girdiğinde kontrolü devreye sokacaksın. Biraz alışmak gerekir tabi.

Spor olarak sakinleştiren sporlar tavsiye ederim. Yoga, varsa Türkiye'de Tai Chi, veya iş ortamından tamamen uzaklaştıran uğraşlar. Dağcılık olabilir.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
Ben de eskiden çabuk öfkelenirdim. Bir gün bunu kontrol edebileceğimi fark ettim. O an bilinçli olarak bunu bastıracaksın. Öfke bir kez patladımı önüne geçmek zor. O kan basıncı yükselme riskine girdiğinde kontrolü devreye sokacaksın. Biraz alışmak gerekir tabi.

Spor olarak sakinleştiren sporlar tavsiye ederim. Yoga, varsa Türkiye'de Tai Chi, veya iş ortamından tamamen uzaklaştıran uğraşlar. Dağcılık olabilir.
Kalbimde ritim bozuk hızlı atıyor adrenalin yüksek zaten sakin iken yüksek