Windows 11'de mobil veri ile güncelleme yapılmamasını sağlayan özellik var mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uuhex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uuhex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Selamlar KYK'da kalıyorum. Bilgisayarıma mobil veri paylaşıyorum ve bazen haddinden fazla harcıyor. Arka planda Windows Update yaptığı için. Biliyorum Update'i 4 - 5 haftalığına kapatabiliyoruz ama bazen dalgınlığıma geliyor ve unutuyorum. Demek istediğim benim mobil verime bağlanınca Update yapmasın diye bir özellik var mı? Samsung veya IPhone'larda olan rutinler if else mantığı gibi.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,504
Başlat -> Çalıştır --> services.msc (yaz enterle) -> açılan pencerede en alt tarafa inip böyle isimli servisi bul ( Microsoft Windows Update ) çift tıkla ve alt tarafta Açık veya Auto seçeneğini değiştir kapat yap kaydet. Pc ye restart at tamamdır.

Kökten çözümdür benim düşündüğüm kadarıyla

uuhex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Başlat -> Çalıştır --> services.msc (yaz enterle) -> açılan pencerede en alt tarafa inip böyle isimli servisi bul ( Microsoft Windows Update ) çift tıkla ve alt tarafta Açık veya Auto seçeneğini değiştir kapat yap kaydet. Pc ye restart at tamamdır.

Kökten çözümdür benim düşündüğüm kadarıyla
kapatınca elimle windows update yaparsam bir daha kapatmam gerekecek mi ?

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,972
Ağ ayarlarından sınırlı ağ (ölçülen ağ diye de geçebilir) ayarı yaparsanız otomatik güncelleme yapmaz diye biliyorum.

franklingray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Windows'ta mobil veri üzerinden güncelleme yapılmasını engellemek (Metered Connection) ayarını açabilirsin.