Mahsun Kırmızıgül'den: Güneşi Gördüm...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
gunesigordum_wp01_800x600.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=hpXfJzSjby8

Mayınların arasında, Doğu’da bir sınır köyü…

25 yıldır iki tarafın arasında kalan çaresiz insanlar…

Zorunlu göç uygulaması nedeniyle, doğup büyükleri topraklardan, köylerinden ayrılmak zorunda kalan Altun aileleri, köklerinden koparak bir bilinmeze doğru yola çıkarlar.

Davut Altun, ailesiyle birlikte kaçak yollardan da olsa en kısa zamanda Norveç’e gitmeyi istemektedir. Haydar Altun ve ailesi içinse göç yolu İstanbul’a doğrudur…

Yolculuk başlamıştır…

Bitmek bilmez fırtınalardan geçip gelmiş, yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların, kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikayesidir…

Her türlü ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı duran, savaşın, kavganın, kendine benzemeyeni hor görmenin sorunun ta kendisi olduğunu söyleyen bu filmde anlatılan; hepimizin, memleketimizin, Türkiye’nin hikayesidir…

Yapım Şirketi: Boyut Film
Yapımcı: Murat Tokat
Senaryo&Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Görüntü Yönetmeni: Soykut Duran
Uygulayıcı Yapımcı: Menderes Demir
Genel Koordinatör: Ceren Aslan
Sanat Yönetmeni: Veli Kahraman
Müzik: Mahsun Kırmızıgül&Yıldıray Gürgen
Kurgu: Hamdi Deniz
Ses: Onur Yavuz
Işık: Durmuş Demirezen
Kostüm: Funda Büyüktunalıoğlu
Saç: Şahin Gül
Makyaj: Gila Benezra&Ayça Baylan

Oyuncular
Ali Sürmeli
Ali Tunal
Alper Kul
Altan Erkekli
Ayhan Eroğlu
Ayta Sözeri
Bala Ataberk
Buğra Gülsoy
Cem Aksakal
Cemal Toktaş
Cezmi Baskın
Cihat Tamer
Demet Evgar
Deniz Oral
Emre Kınay
Erol Demiröz
Ero Günaydın
Gülhan Tekin
Hande Subaşı
Itır Esen
Kamil Sönmez
Macit Sonkan
Mahsun Kırmızıgül
Menderes Samancılar
Murat Ünalmış
Nurseli İdiz
Sarp Apak
Şerif Sezer
Ümit Okur
Yiğit Özşener
Yıldız Kültür
Zafer Ergin

12 Mart'ta Sinemalarda...

Güneşi Gördüm

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
filmi dün gece izledim. mahsun kırmızıgül'ün sosyal tespitler serisi devam ediyor diyebilirim.

bundan önceki filmi olan beyaz melek'te anne baba sevgisi vardı. şimdi de kürt sorunu.

filmde gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız bazı sahneler var. en güzeli, abartı olmadan her şeyin olduğu gibi aktarılması.

herkese tavsiye ediyorum arkadaşlar.

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Filme inşallah yarın gidecem fragmanları mükemmel izleyenlerde çok güzel yorumlar yapıyor :) bi an önce yarın olsun da!

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Mahsun Kırmızıgül hakkında ne düşünürseniz düşünün hepsini rafa kaldırıp izleyin derim.Ben öyle yapacağım.Ve tabi ki herkes filmn sonunda kendi yorumunu yapacaktır.

İlk filmi''beyaz melek'' hoşuma gitmemişti pek.Hiç bir sahnesinde akıl oyunu ya da izleyiciyi sürükleyici bir şey yoktu.

İkinci filminde de durum bundan farksız olmaz ama ikinci film konu olarak isabetli olmuş.Bir çok ön yargıyı yıkabilir.

Şöyle zekice senaryoların yazıldığı,izleyiciye''Vay bee!'' dedirtecek Türk filmleri görmek dileğiyle.Zeka için paraya da gerek yok.Mesela''esaretin bedeli''bütçe sıfır ama izleyici filmin sonlarına doğru öyle birşaşkınlık yaşıyor ki..Tabiki örnekler çoğaltılabilir.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Beyaz Melek gerçekten çok güzeldi. Bu filmin fragmanlarına bakacak olursak yine iyi bir çıkartmış gibi görünüyor Mahsun.

İzlemek lazım...

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Mahsun Kırmızıgül değişmiş galiba!

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Kendi kendini ve bire bir yaşadıklarını anlatmak zordur. Ama mahsun başarmış...

İzlenesi bir film diyebilirim.

worsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben sadece bunu söylim herkes kendi halkını kanayan yaralarını anlatmak zorundadır mahsun kırmızül de bunu yapıyor teşekkür ediyorum ona iyi bir film yönetmeni..

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben sadece bunu söylim herkes kendi halkını kanayan yaralarını anlatmak zorundadır mahsun kırmızül de bunu yapıyor teşekkür ediyorum ona iyi bir film yönetmeni..

Katılıyorum ama terörden yakılan yıkılan insanlarda şehitlerimizde işlenmeli, sürekli terör yapılıyor ve bu taraflar filmlerle mazlum rolü oynuyorlar, filmler gerçekleri yansıtmak değil sadece etkilemek adına yapılıyor, gerçekler sadece tarihte yazılıdır, yaptığınız filmde tarihi kanıtlar varsa belgeleriyle sunulabiliyorsa işte o zaman film film olur.

Mahsun Kırmızıgülü gaza getiren kimdir merak ediyorum, yakında ortalığı karıştırmak için yoruma açık filmlerden çıkıp taraflı bir film ile döndürülürse şaşırmayın en büyük destekçileri dtp, milletvekilleri dahi galasında boy gösterdiler.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Filimi izledimve filimi beğenmedim neden derseniz:
1- filim doğu sorunuyla başlayıp eşcinseliğin ön plana çıkmasıyla son buluyor.
2-o kadar çok ağır çekimle bir birine kavuşma sahnesi vardıki (bence gereksiz)
3- filim doğu sorununu ele aldığını idea etmişti. oysa doğu sorunundan çok taksimdeki travestilerin yaşamı var.
4- doğuda eşcinselik en az sorun olan şey. hatta tüm dünyada en az sorun olan bölge doğu iken mahsun filimim ana karektirine "travesti" rolünü yakıştırıp bizden göneşi görmemizi istiyor.(sanki doğuda böyle bir sorun varmışta)
5- filim "eşçinseliği" meşru ve ahlaki olduğunu adeta izleyiciye bağrı bağıra söylüyor.yani kısacası bizim mahsunda ertık "medeni" sıfatını hak ediyor.
6- filim dağdakileri neredeyse hiç mi hiç eleştirmiyor hababam devlet babaya sövüyor: köyü boşaltan asker,köylüyü anlamayan asker, kendi topraklarında özgörce yaşanmasına izin vermeyen devlet,kendilerine sahip çıkmayan devlet,hata şehre gelip yerleştikten sonra bile kendilerine yeteri kadar sahip çıkmayan devlet( bu eleştirilere haklı diyebilirsiz katılırım ama mesele dağdakilerin hiç suçlanmaması)
Mahsunun filimlerini genelde "doğulu" insanlar izler. mahsun bu filimde tamamen gereksiz olan "travesti" karekterini koyrak "doğu" insanına sırtını dönmüştür . bundan sonra "batılar" tarafından daha çok izlenecek daha çok beğenilecek.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Filimi izledimve filimi beğenmedim neden derseniz:
1- filim doğu sorunuyla başlayıp eşcinseliğin ön plana çıkmasıyla son buluyor.
2-o kadar çok ağır çekimle bir birine kavuşma sahnesi vardıki (bence gereksiz)
3- filim doğu sorununu ele aldığını idea etmişti. oysa doğu sorunundan çok taksimdeki travestilerin yaşamı var.
4- doğuda eşcinselik en az sorun olan şey. hatta tüm dünyada en az sorun olan bölge doğu iken mahsun filimim ana karektirine "travesti" rolünü yakıştırıp bizden göneşi görmemizi istiyor.(sanki doğuda böyle bir sorun varmışta)
5- filim "eşçinseliği" meşru ve ahlaki olduğunu adeta izleyiciye bağrı bağıra söylüyor.yani kısacası bizim mahsunda ertık "medeni" sıfatını hak ediyor.
6- filim dağdakileri neredeyse hiç mi hiç eleştirmiyor hababam devlet babaya sövüyor: köyü boşaltan asker,köylüyü anlamayan asker, kendi topraklarında özgörce yaşanmasına izin vermeyen devlet,kendilerine sahip çıkmayan devlet,hata şehre gelip yerleştikten sonra bile kendilerine yeteri kadar sahip çıkmayan devlet( bu eleştirilere haklı diyebilirsiz katılırım ama mesele dağdakilerin hiç suçlanmaması)

Eşcinsellik konusunda bence çok yanılıyorsun asıl doğuda daha fazla, bir aralar bir araştırma okumuştum, İstanbuldaki merter ve taksimde bulunan travestileriin bile çoğu doğu kökenliymiş hayat hikayelerini okusanız şaşar kalırsınız bulabilirsem eklerim.

Diğer konuya gelince askere laf söylemeyip ama anlamamalarından şikayet etmeleri yine yalan ve iftira çünkü o bölgenin halkını böyle kandırıyorlar!

Zaten o bölgeye okul yapamazsınız yıkarlar o bölgeye öğretmen gönderirsiniz öldürürler yatırım yaparsınız istemezler ama nedense şikayetlerde hiç bitmez, bu ülkede önceleri böyle bir ayrımcılık yoktu kendileri çıkardılar, bakın kürt kökenli sanatçılara ibrahim tatlısesten tutun mahsun kırmızı gül alişan yılmaz erdoğan vs. sayısızca gider böyle ve bizler hiç bir zaman bu kürt sakın dinlemeyin bunu diyerek ayrımcılık yapmadık, çalışan her vatandaşımız gibi onlarda ayrımsız kazanır biryerlere gelir kime nediyede geldin denmez, yine söylüyorum bu vatandaşları kendi isteklerine göre yönlendiren birşeyi zorla kabul ettirenler var alet oluyorlar, anladığım kadarıyla ve tahmin ettiğim gibi film bu konuda yine tarafsız olamamış ve gerçeği yansıtmamış.

Keşke 40.000 şehidimizden ve acılı ailelerindende bahsedilseydi!

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Keşke 40.000 şehidimizden ve acılı ailelerindende bahsedilseydi!
benimde söylemek istediğim bu zaten: asıl doğu meseleri değil, bambaşka meseleler özerinde duruyor filim. güneşi göremiyen bir şehit annesin göz yaşı, yada dağdakilerin acımasız ve çirkin yüzü yok filimde . yada bunlar üzeründe izleyici düşünmeye davet edilmiyor.(özelikle filimin sonlarında)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Kesinlikle izleyeceğim bu filmi

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Mahsun kırmızıgül ün babası ölüm döşeğindeyken Mahsun Kırmızıgül ne yapıyordu dersiniz.. Bi yılbaşı gecesiydi vede Mahsun Kırmızıgül canlı yayında şarkı söylüyordu ve babası o gece öldü... Mahsun da kalkmış beyaz melek diye film yapıyor... Amaç sadece para maddi gelir başka bişey değil yanii... Ayrıca Mahsununda İbrahiminde teröre tam destek verdiklerini HERKES biliyor... Bu ülkeden kazanıp bu ülkenin ekmeğini yeyip bide ŞEREFSİZLİK YAPIYORLAR... YERİM BEN BU ADAMIN FİLMLERİNİ SİZDE ENAYİ GİBİ BUNLARA PARANIZI KAPTIRMAYIN...

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ayrıca Mahsununda İbrahiminde teröre tam destek verdiklerini HERKES biliyor... Bu ülkeden kazanıp bu ülkenin ekmeğini yeyip bide ŞEREFSİZLİK YAPIYORLAR... YERİM BEN BU ADAMIN FİLMLERİNİ SİZDE ENAYİ GİBİ BUNLARA PARANIZI KAPTIRMAYIN...

Malesef bukadar isimle sınırlı değil, sanat camiasında bulunan çoğu kürt kökenlilerde aynı durumu yapıyorlar!

Kesinlikle izleyeceğim bu filmi

Eğer para vererek sinemeda izleyeceksen paranın bir kısmının nereye gideceğinide bir kere daha düşünmeni tavsiye ederim, vicdanın elveriyorsa gidebilirsin.

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
filme pazartesi günü arkadaşlarla gittik
eh işte bişey tarzında olmuş
braveheart.fb nin yazdığı yoruma tamamen katılıyorum
filmi, duygusallaşıp kendinizi zorlayıp izlerseniz ağlarsınız.hiçbir sahne bana göre ağlanacak değil.boşuna göz yaşı dökmeyin!

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
izleyenlerin çoğu beğenmemiş bu filmi mashun kırmızıgül bence bu yönetmenlik işini yapamıyor yine olmamış herkez bu ülkede kendi işini yaparsa her şey daha güzel olur.