Soru İnternet sitesi kurmak istiyorum, bazı sorularım var.

Genç skywalker

Asistan
Reaksiyon puanı
190
Evdeki gereksiz eşyaları 2.el uygulamalarında satıyorum ve yakında telefon, ayakkabı al-satçılığına başlayacağım. Satacağım ürünlerin tanıtımını 2. el sitelerinin linklerini koyacağım bir internet sitesi kuracağım, bununla ilgili bazı sorularım var:

1. Bu e-ticaret sitesine girer mi? Vergi ödemem gerekir mi?

2. Hangi siteden domain almalıyım? Ücretsiz domain bağlayan siteler var mı?

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
19,153
Evdeki gereksiz eşyaları 2.el uygulamalarında satıyorum ve yakında telefon, ayakkabı al-satçılığına başlıyacam. Satacağım ürünlerin tanıtımını 2. el sitelerinin linklerini koyacağım bir internet sitesi kuracağım
Bundan sonuç alamazsın, tavsiyem 2.el satış platformlarına yönel.
Ücretsiz domain bağlayan siteler var mı?
İnfinity Free var ama o da .com/.net gibi domainleri ücretsiz vermiyor tabii. .kesug.com gibi .infinityfree.com gibi domainler veriyor. Bir nevi şansını sıfıra indiriyor. Kimse düzgün domaini olmayan bir siteden alışveriş yapmaz.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,674
Eğer satışı kendi siteniz ve kendi adınız üzerinden yapmıyorsanız e-ticaret sitesi olarak geçeceğini düşünmüyorum. netlify gibi seçenekleriniz var ama bu tarz ücretsiz domain sağlayan sitelere girmeyi insanların pek tercih edeceğini düşünmüyorum. Eğer bu işten sağlam ve sürekli bir getir kazanmayı düşünüyorsanız domain satın alabilirsiniz. Ama değer mi hiç emin değilim.

Genç skywalker

Asistan
Reaksiyon puanı
190
Bundan sonuç alamazsın, tavsiyem 2.el satış platformlarına yönel.

İnfinity Free var ama o da .com/.net gibi domainleri ücretsiz vermiyor tabii. .kesug.com gibi .infinityfree.com gibi domainler veriyor. Bir nevi şansını sıfıra indiriyor. Kimse düzgün domaini olmayan bir siteden alışveriş yapmaz.
Eğer satışı kendi siteniz ve kendi adınız üzerinden yapmıyorsanız e-ticaret sitesi olarak geçeceğini düşünmüyorum. netlify gibi seçenekleriniz var ama bu tarz ücretsiz domain sağlayan sitelere girmeyi insanların pek tercih edeceğini düşünmüyorum. Eğer bu işten sağlam ve sürekli bir getir kazanmayı düşünüyorsanız domain satın alabilirsiniz. Ama değer mi hiç emin değilim.
Ben sitede satış yapmayacağım.Sadece tanıtım yapacam,bide ürünlerin altına örnek olarak: sahibinden,dolap,gardrop gibi sitelerin linkini koyacağım.İsteyen dolaptan,isteyen sahibinden ürünümü alacak.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Herhangi bir gelir sağlamıyorsa bildiğim kadarıyla e-ticaret gibi muamele görmez. Neticede reklam ve tanıtım amaçlı kullanıyorsunuz. Ama diğer taraftan bakıldığında Cimri, Akakçe gibi sitelere benzer bir durum yapıyorsunuz. Olma ihtimali de var bilemedim çok güzel bir soru. Bilen arkadaşları yoruma bekliyoruz.

Genç skywalker

Asistan
Reaksiyon puanı
190
Herhangi bir gelir sağlamıyorsa bildiğim kadarıyla e-ticaret gibi muamele görmez. Neticede reklam ve tanıtım amaçlı kullanıyorsunuz. Ama diğer taraftan bakıldığında Cimri, Akakçe gibi sitelere benzer bir durum yapıyorsunuz. Olma ihtimali de var bilemedim çok güzel bir soru. Bilen arkadaşları yoruma bekliyoruz.
Cimri ve Akakçe ile benzerliği nedir?

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Cimri ve Akakçe ile benzerliği nedir?
Onlar da satış yapmıyor, sadece özelliklerini verip N11, Trendyol gibi sitelerde hangisi daha ucuz onlara yönlendiriyor.
Siz de satış yapmayıp sahibinden, Dolap gibi sitelere yönlendirme yapacaksınız. Bence benzer kategoride bir durum olarak düşünülebilir. Bilenlere sormak lazım, konu güncel.

Genç skywalker

Asistan
Reaksiyon puanı
190
Onlar da satış yapmıyor, sadece özelliklerini verip N11, Trendyol gibi sitelerde hangisi daha ucuz onlara yönlendiriyor.
Siz de satış yapmayıp sahibinden, Dolap gibi sitelere yönlendirme yapacaksınız. Bence benzer kategoride bir durum olarak düşünülebilir. Bilenlere sormak lazım, konu güncel.
Hmm anladım, tek fark ürünlerin benim satacağım ürünler olması.

Genç skywalker

Asistan
Reaksiyon puanı
190
Evdeki gereksiz eşyaları 2.el uygulamalarında satıyorum ve yakında telefon, ayakkabı al-satçılığına başlayacağım. Satacağım ürünlerin tanıtımını 2. el sitelerinin linklerini koyacağım bir internet sitesi kuracağım, bununla ilgili bazı sorularım var:

1. Bu e-ticaret sitesine girer mi? Vergi ödemem gerekir mi?

2. Hangi siteden domain almalıyım? Ücretsiz domain bağlayan siteler var mı?
Ek soru:

Önerdiğiniz domain bağlayan site var mı? Hangi uzantıyı alamalıyım?