Soru Stres ile nasıl başa çıkabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zxbxnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Selam arkadaşlar stresin vücuduma da etkileri oluyor uyku problemi mide ağrısı vs gelecek kaygısı da eklenince tabi daha çok stres oluyorum hem Akademik anlamda stres oluyorum hemde sosyal hayatımda bir öneriniz var mı yada size iyi gelen şeyler stres anında?

53'lük Genç

Profesör
Reaksiyon puanı
614
Selam arkadaşlar stresin vücuduma da etkileri oluyor uyku problemi mide ağrısı vs gelecek kaygısı da eklenince tabi daha çok stres oluyorum hem Akademik anlamda stres oluyorum hemde sosyal hayatımda bir öneriniz var mı yada size iyi gelen şeyler stres anında?
Psikoloğa gitmeni tavsiye ederim ama öncelikle hiçbirşeyin önemli olmadığını hayatın kısa olduğunu ve kendini yırtmanın anlamı olmadığını öğrenebilirsen düzelebilirsin kısaca umursamamayı öğren ve Önce sağlık gerisini boşver

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Psikoloğa gitmeni tavsiye ederim ama öncelikle hiçbirşeyin önemli olmadığını hayatın kısa olduğunu ve kendini yırtmanın anlamı olmadığını öğrenebilirsen düzelebilirsin kısaca umursamamayı öğren ve Önce sağlık gerisini boşver
Ya psikolog da şöyle düşünüyorum yani iyi bir psikolog bulmak zor ve kendi başıma çıkarsam bu işten bence daha iyi zaten takmıyorum ama stres oluyorum sonuçta 2-3 sene sonra üniversite sınavına giricem

53'lük Genç

Profesör
Reaksiyon puanı
614
Ya psikolog da şöyle düşünüyorum yani iyi bir psikolog bulmak zor ve kendi başıma çıkarsam bu işten bence daha iyi zaten takmıyorum ama stres oluyorum sonuçta 2-3 sene sonra üniversite sınavına giricem
büyükşehirlerde yaşamak zor biliyorum ama hayat böyle stres yapacak bişey yok seni anlıyorum bende Lise Üniversite hayatı yaşadım bugünkü aklım olsaymış çokta stres yapmanın bi anlamı yokmuş oluruna bırak

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
büyükşehirlerde yaşamak zor biliyorum ama hayat böyle stres yapacak bişey yok seni anlıyorum bende Lise Üniversite hayatı yaşadım bugünkü aklım olsaymış çokta stres yapmanın bi anlamı yokmuş oluruna bırak
Teşekkürler evet herşey olacağına varır.

sezer2343

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En etkili yöntemi aşağıya bırakıyorum, oldukça profesyonel ve etkili bence

Reaksiyon puanı
3
Selam arkadaşlar stresin vücuduma da etkileri oluyor uyku problemi mide ağrısı vs gelecek kaygısı da eklenince tabi daha çok stres oluyorum hem Akademik anlamda stres oluyorum hemde sosyal hayatımda bir öneriniz var mı yada size iyi gelen şeyler stres anında
Mesaj otomatik birleştirildi:

stres anında da en kolay ve heryerde yaptığım bi EFT tekniği var.(eft; duygusal özgürleşme olarak geçiyor) psikologlarkullanıyor bu tekniği.

Elini kalbinin üstüne koyup "şu an iyi hissetmek için neye ihtiyacım var" de. kendine odaklan. mesela "güvende hissetmeye" diyebilirsin, rahatlama diyebilirsin. İhtiyacın neyse onun için taping yapabilirsin. Bu şey stres anında sinir sistemini rahatlatıyor bence. Tappinglerin nasıl yapılacağını EFT tekniği duygusal özgürleşme diye yazarsan Youtube'dan çıkıyor.

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Haftada bir gün saati, telefonu, bilgsayarı kaldır ve uzak dur. Yatarken telefonu kapat, modemi kapat.