Öneri 2. El Iphone X, Xr, Xs Almak Mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrose

Asistan
Reaksiyon puanı
131
Evet çok saçma bir soru ben de farkındayım. Amacım sosyal medyada dolaşmak, oyun oynamak ilk amacım değil. 4-5 sene hatta fazlasını götürebiliyorsa almaya deger mi?
Apple fanboyları basmasın mümkünse. Nesnel bir yorum yaparsanız mutlu olurum teşekkürler.

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
Evet çok saçma bir soru ben de farkındayım. Amacım sosyal medyada dolaşmak, oyun oynamak ilk amacım değil. 4-5 sene hatta fazlasını götürebiliyorsa almaya deger mi?
Apple fanboyları basmasın mümkünse. Nesnel bir yorum yaparsanız mutlu olurum teşekkürler.
Fiyata bağlı uyguna alırsan alınır zira bu saydığın cihazlar performans olarak en son çıkan orta segment androidlere toz yutturucak güçteler kameralarıysa amiral gemileriyle kapışabilecek kapasitede sadece pil olarak biraz üzebilirler oda bir Magsafe powerbank ile çözebilirsin.

Son düzenleyen moderatör:

mrose

Asistan
Reaksiyon puanı
131
Fiyata bağlı uyguna alırsan alınır zira bu saydığın cihazlar performans olarak en son çıkan orta segment androidlere toz yutturucak güçteler kameralarıysa amiral gemileriyle kapışabilecek kapasitede sadece pil olarak biraz üzebilirler oda bir magsafe powerbank ile çözebilirsin
İyi guzel ama 4-5 sene kadar goturur mu? Fiyati pek beni tatmin etmedi. Gercekten degecek birsey almis olur muyum yani?

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
iPhone X alınmaz. A11 ileriye dönük bir SoC değil. iPhone 8 ve X'in Safari'de kasması ya da arayüzde nadir de olsa frame drop yemesi bunu kanıtlar nitelikte. Ayrıca pil performansı kötü, bunun yanı sıra güncelleme desteği de kesildi. XR ve XS'e gelecek olursak, XR'ın kamerasından bir şey bekleme ve maliyeti azalatmak için panelinden ciddi biçimde kısılmış. XS nokta atışı olabilir, iOS 17 alacak ve A12 Bionic'de iyi sıçradılar. 2-3 yıl daha giderleri var. Benim tavsiyem ise bütçeyi esnetip iPhone 11 alman yönünde.

mrose

Asistan
Reaksiyon puanı
131
İste o butce de biraz fazla esniyor sanki.

mrose

Asistan
Reaksiyon puanı
131
Eylulde alacagiz telefonu. Babam halen daha butcesini soylemiyor maalesef. Ama tahminen 11 bini asmaz gibi geliyor.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
2. el S21 bakabilirsin. 11.000-13.000 bandında satılıyor, sosyal medya entegrasyonları var, bu konuda Apple'ı aratmaz. İlla Apple alacağım diyorsanız da XR'dan aşağı düşmeyin.

mrose

Asistan
Reaksiyon puanı
131
Kamera asiri onemli degil dedigim gibi. 4-5 sene gotursun yeter.

Ege Celik197

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence mantıklı değil çünkü iphone x'ın devri bitiyor alma onun yerine 2. El iphone 11/12 al

tmrdijital

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Bence iPhone 11 modelinden alt bir model almak mantıklı değil. Zaten her sene min 2 telefonuna desteği kesiyor apple. Biraz boşa olur gibi.

mrose

Asistan
Reaksiyon puanı
131
o biraz zor olur gibi. dedigim gibi babam daha kesin bir butce veremedi. asiri alma istegim yok zaten bi ios deneyimi yasamak istegi vardi ama bos yere eski model almaya gerek yok gibi .

Tan KO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Tavsiye etmiyorum, paranız varsa her zaman için güncel bir cihaz en iyisidir.