Soru Gigabyte gaming oc d8x 8gb ekran kartı ısınma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xbleda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xbleda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ekran kartını sıfır olarak yeni aldım %100 yük altında 83dereceleri buluyor kartım sıvı soğutmamın yerini değiştirdim bir etki etmedi ne yapabilirim?

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Arkadaşlar ekran kartını sıfır olarak yeni aldım %100 yük altında 83dereceleri buluyor kartım sıvı soğutmamın yerini değiştirdim bir etki etmedi ne yapabilirim?
Yaz aylarındayız havalar sıcak kasanın hava akışı nasıl arkası ve önü boş mu yani hava giriş çıkışı nasıl ? Ekran kartına gereksiz voltaj biniyor olabilir undervolt yapmanızda fayda var.

Demirfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Undervolt yapın hocam
Hocam undervolt yaparak çözebilirim haklısınız. Ancak benim garibime gelen şey şu;
Furmark testi yapıyorum, 76-75 dereceye denk gelen bir sıcaklık veriyor. Oyuna giriyorum, 83-84 derece görüyorum.

Ek olarak aynısını CPU'da(R5 5600) da yaşıyorum. OCCT testi yaptığımda yük altında maksimum 67 dereceyi görürken, oyuna girdiğimde 81 dereceye çıkıyor CPU sıcaklığı. CPU'ya daha önce undervolt yapmayı denedim, ancak hiçbir değişiklik olmadı. CBP'yi de kapatmak istemiyorum açıkçası ancak gidişat onu gösteriyor. Stok fan kullanmıyorum.