Soru Anakart üzerinde ışık yanıyor

LastBoWeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi bayramlar. Bugün bilgisayarı çalıstırdığımda kasa çalışıyor fakat monitörde görüntü yoktu kasayı açıp baktığımda anakart ta bir ışık yandığını gördüm bununla mı alakalı bilmiyorum. İlgilenirseniz sevinirim

Ekran kartının altına denk geliyor yeşil bir ışık var orada
images.jpeg

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
yeşil ışık anakartınn çalıştığını gösterir. başka bir olayı yoktur, ramleri, disk ve diğer kartların tam takılı olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Anakartta yanan her ışığın bir anlamı var. Benim anakartımda yanan ışığın altında GPU, CPU gibi anlamları yazıyor. GPU ışığın yanıyorsa ki ekranın açılmıyormuş ekran kartında sorun var demektir.

LastBoWeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartta yanan her ışığın bir anlamı var. Benim anakartımda yanan ışığın altında GPU, CPU gibi anlamları yazıyor. GPU ışığın yanıyorsa ki ekranın açılmıyormuş ekran kartında sorun var demektir.
Bundan 1 ay önce bilgisayarda bi sıkıntı olmuştu bilgisayarı açınca direk otomatik onarım bölümüne atıyordu tam o zamanda sınavlar başlamışdı bende öyle bırakmıştım geçenlerde tekrar açtım bu sefer ekran yoktu yani durduk yere ekran kartına bişey olmaz sanırım çünkü bundan 1 ay önce sorunsuz çalışıyordu ve kasayı 1 ay boyunca hiç açmadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Az önce ram leri deniyordum ramlarin bir tanesini çıkartınca ekrana görüntü geldi ram çöp olmuş sanırım bütün slotları da denedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Slotları temizledim bütün ramleri de taktım oldu. Fakat şimdi o otomatik onarım yerine attı tekrardan. Ordaki bütün çözünleri denemiştim daha önceden fakat olmadı. Çözüm öneriniz varmı ?

Son düzenleme: