Düşünce Özgürlüğü de Bir Yere Kadar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Forumda özellikle dini konularda açılan konulara akbabalar gibi üşüşen ve açıkça Allah'a ve İslama inanmadığını belirten üyeler var.Ve görüyoruz ki mesaj sayıları da çok az belli ki sadece o konuya mesaj yazmak için üye olmuşlar.

Ve sadece bir yorum yazıp gitmiyorlar.Kendilerine verilen her cevapta işlerine gelen kısımları alıntılayarak tartışmayı devam ettiriyorlar.

Tamam herkes inançlı olmak zorunda değil herkesin fikri inancı kendisinedir.Buna saygımız var.Ancak amaçları görüşlerini belitmek değil,ortalığı karıştırmaktır.

Özellikle dini konularda kapsamlı bilgiye sahip olmayan gençlerimizin aklını bulandıracak köhnemiş fikirleri çürütülmüş tezleri ileri sürerek,gençlerimizin aklını karıştırıyorlar.

Burası bir dini forum olmadığı için konuya vakıf insanlar da az oluyor ve gereken cevapları veremiyorlar.

Sakın bana herkesin görüşü farklıdır v.b cümleler kurmasın kimse.Çünki bahsettiğim konu düşünce beyan etmekten ziyade düşünce empoze etme ,bir kültürü yozlaştırma ve sistemli şekilde ortalığı karıştırmaktır.

SDN yönetimi de eminimki olayların gidişatından kimin ne niyette olduğunu az çok tahmin edebilecek kapasitede insanlardan oluşuyor.

Bir Türk vatandaşı olarak sizlerden ricam ;yaşamın her alanında bizi birbirimize düşürmek,halkı galeyana getirmek,akıllarda soru ve şüpheler bırakmak,gönüllerde iman'ı zayıflatmak için yorulmadan çalışanların ,SDN den temizlenmesini istiyorum.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Evet son zamanlarda artış var bu konularda ve amaç bilgilendirmek değil ortalığı karıştırmak.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Sana katılmakla beraber Bence modlar olaya müdahale etmeli..
Dostum zaten o kişilerin amaçları fitne çıkarmak..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Düşünce özgürlüğü tüm kötülüklerin anasıdır.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sonuna kadar öylelerine verileecek bi cevabımız vardır sonunda kendileri defolup gidiyolar ****** gibi biçok fitnecinin olduğu gibi bunlarda gidicek hem forumlardan hemde dünyadan temizlenecekler

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
neydyaunuttum kardeşim haklısın bizde cevap tükenmez inşallah. Ama onlar da fitne sokuyorlar aramıza.

Sen cevap veriyorsun adam konuyu başka yere çekiyor ona da cevap veriyorsun yine başa dönüyor.

Yönetimden bir şeyler bekliyoruz.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
zorhak kardeşim çok güzel bir çözümleme yapmışsın belirttiğin gibi bu adamlar sadece din kültürü bölümüne saldırı yapıyorlar bence bunlara karşı uyanık ve bilinçli olmalıyız.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bahsettiklerinizden birisi belki ben oluyorum ama ben şimdiye kadar kimsenin inancına yönelik bir saldırıda bulunmadım, asıl inanmıyoruz diye saldırıya uğrayan biziz...

düşünce özgürlüğü tabi ki olacak, sizinle aynı fikirde olmayan insanları forumdan temizlemek ne işine yarayacak? farklı fikirler farklı renkler demektir, herkesin fikri kendine özeldir, karşıt fikirli insanları forumdan temizlersen kimle neyi tartışacaksın? herkes aynı fikirde olursa, evet öyledir, evet öyledir gibi onaylamaktan başka bişey çıkmaz ortaya...

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zorhak kardeşim benim sayfalar dolusu anlatmayı düşündüğümü kısa bir yazıda özetlemiş bunu onun ifadedeki becerisini gösterir
gerçektende bu olaylar programlı gelişiyor
diinini milli ve manevi değerlerini savunma durumunda bırakılanlar PROVAKATÖRLÜK yaftasıyla banlanıyor yine öyle olacak gibi yoksa olmadık zamanda KİLİT yazılır kendilerine ilettim konu tekrar düşünülecek cevabını aldım
evet bu bölüm ilim meclisi olmaya devam edecek gerekirse banlanacağız uykusuz kalacağız
provake eden arkadaşlar sizin ilgi alanınız olmayabilir sizi ilgilendirmeyebilir ama bölümümüz dini konularda google ye başvuranlara kaynak olmaya başlamıştır bu sitemizin gelişmesi tanınmasıdır siz buna karşıysanız buyrun devam edin

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
bahsettiklerinizden birisi belki ben oluyorum ama ben şimdiye kadar kimsenin inancına yönelik bir saldırıda bulunmadım, asıl inanmıyoruz diye saldırıya uğrayan biziz...

düşünce özgürlüğü tabi ki olacak, sizinle aynı fikirde olmayan insanları forumdan temizlemek ne işine yarayacak? farklı fikirler farklı renkler demektir, herkesin fikri kendine özeldir, karşıt fikirli insanları forumdan temizlersen kimle neyi tartışacaksın? herkes aynı fikirde olursa, evet öyledir, evet öyledir gibi onaylamaktan başka bişey çıkmaz ortaya...

İşte yine ayynı şeyi yaptın..

ben diyorum Ankaraaaa sen diyosun benimki senden kara....

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0

1 kesinlikle sen ve senin gibler oluyo
ikinsi ise madem yapmadın neden üzerine alınıyosun
tartışmak ayrı şey bildiğini başkalarını kafasına sokmaya çalışmak ayrı şey
siz biz tartışıyoruz görüş belirtiyoruz diyosunuz ama asılda yaptığınız herkesi kendniz gibi inacsız amaçsız bi maymun sürüsüne cevirmek ama yemezler canım yemezler imanı olanın gücü tükenmez

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşte yine ayynı şeyi yaptın..

ben diyorum Ankaraaaa sen diyosun benimki senden kara....

ne yani susup bana saldırmana seyirci mi kalayım?

şu anda benden sana karşı herhangi bir dini saldırı görüyo musun sen?
ben genel anlamda HERKESİN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYACAKSIN diyorum...
konu açmışsınız, biz de kendimize göre fikrimizi belirttik, herkes yazdığına katılacak değil ya? karşı bir düşünceyle karşılaşıyorsun hemen saldır, be ne ya?

bak bakalım benim üyelik tarihim ne zaman?
üye olmadan önce taa 2004 yılından beri shiftdelete i takip ediyorum, kimseye saldırmışlığım felan yok...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ne yani susup bana saldırmana seyirci mi kalayım?

şu anda benden sana karşı herhangi bir dini saldırı görüyo musun sen?
ben genel anlamda HERKESİN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYACAKSIN diyorum...
konu açmışsınız, biz de kendimize göre fikrimizi belirttik, herkes yazdığına katılacak değil ya? karşı bir düşünceyle karşılaşıyorsun hemen saldır, be ne ya?

bak bakalım benim üyelik tarihim ne zaman?
üye olmadan önce taa 2004 yılından beri shiftdelete i takip ediyorum, kimseye saldırmışlığım felan yok...
arkadaşım sana saldıran felan yok sen zaten komik resim bölümünüde rezil ettin senin yüzünden ağzımızın tadı kaçtı yok şu gerçek yok bu gerçek kusura bakma senin aradığın sazanlar yok bu forumda malesef sende doğru yolu bul bence ben sana yardımcı olurum.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Herkes kendi düşüncesine özgürlük ister. Karşısındakinin özgürlüğünü hep kısıtlamak ister. Bu kadar erdem beklemek, zaten çılgınlıktır.

Propaganda karşısında karşıt propaganda aslında özgürlüktür. Ama bu ülkede, ama bu toplumda değil.:)

Güzel günler dilerim.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 kesinlikle sen ve senin gibler oluyo
ikinsi ise madem yapmadın neden üzerine alınıyosun
tartışmak ayrı şey bildiğini başkalarını kafasına sokmaya çalışmak ayrı şey
siz biz tartışıyoruz görüş belirtiyoruz diyosunuz ama asılda yaptığınız herkesi kendniz gibi inacsız amaçsız bi maymun sürüsüne cevirmek ama yemezler canım yemezler imanı olanın gücü tükenmez

üzerime alındığım konu inançsız kişilere karşı bir saldırı gördüşüm için...
ikincisi kimse kimseye dinden ayrılın demiyor, biraz tutarlı olun, benim çok yakın dindar arkadaşlarım da var, hiçbirzaman anlaşmazlığımız olmuyor...
üçüncüsü inanmayanlara saldıran sizlersiniz, kaldı ki inanmayanların ne müslümanlarla ne hristiyanlarla ne de başka bir dine inananlarla problemleri vardır, yani herhangi bir dine karşı belirli bir saldırıları zaten yok... ama siz hemen islama karşı bir saldırı olarak algılıyorsunuz, böyle birşey yok...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım sana saldıran felan yok sen zaten komik resim bölümünüde rezil ettin senin yüzünden ağzımızın tadı kaçtı yok şu gerçek yok bu gerçek kusura bakma senin aradığın sazanlar yok bu forumda malesef sende doğru yolu bul bence ben sana yardımcı olurum.

ya o resim olayı için kusura bakma, öyle olsun istemezdim...

ama "evrim karikatürü" gibi bi başlık yazsaydın belki o kadar karışmazdı, ben evrim yazısını görünce direkt yazdım dikkat etmeden, sonra cevaplar da gelince önünü alamadık artık...
insanlar bilmedikleri konular üzerine atıp tuttuğu zaman kendimi tutamıyorum...

doğru yolu bulmaya gelince, ben yolumu buldum zaten, herkesin yolu kendine... (bak yine düşünceni empoze etmeye çalışıyon burda :) olmuyor)...

ben de senin yolundaydım bir zamanlar...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Helitron bak ben ankara kiminki kimden kara diye yazdığım yorumda''pes yani'' anlamında konuştum.

Mesajımda demiştim düşüncelere saygımız var ancak....Ancaktan sonrasını şimdi bir daha yazmayayım ilk mesajımda yazmıştım zaten..

Karşılıklı anlık iletişim şeklimiz olsa es geçtiğin cümlelerimizi tekrar hatırlatırdım sana..Sen anlık mesajlaşma olmamasını iyi değerlendiriyorsun...işine gelen kısımları cevaplıyorsun çoğu soru veya düşünceyi ise es geçiyorsun...

Neyse yine başa sarıp gereksiz bir tartışmaya girmeyelim bence.

üzerine alınıp üstüne bir de burada bunu belirtmen güzel bir davranış en azından açık sözlüsün.

Ama benim dinim inançsızlarla arkadaşlık etmeyi bana yasaklamıştır.Yine benim dinim seni islama davet etmeyi emretmiştir.

Ben üzerime düşeni yapayım:)

Geel Helitron gel..Ne olursan ol yine gel...

Dünyanın örüngesini düşün,en ufak bir sapmada olabilecekleri düşün,ozon tabakasını düşün,Kuran'ın indiği zamandaki bilinmesi mümkün olmayan bilimsel konuların Kuranda yer almasını düşün,attığın tek bir adımda bile kas iskelet beyin sisteminin nasıl kusursuzca işlediğini düşün,bu yazıyı okumanı sağlayan gözlerini düşün,ve bu gözlerin hiçbir teknoloji tarafından taklit edilemediğini düşün,bir damlanın ana rahmine düştükten sonra insana dönüşmesini düşün,firavunun secdeye kapanmış halde can veren bedenini düşün,Kuran da bahsi geçen helak olmuş kavimlerin günümüzdeki araştırmalarla tespit edilip ispatlandığını düşün,....Ozon tabakasının katmanlarında ve ne işe yaradığından asırlar önce bahseden Kuran ı düşün...

Sonsuza kadar uzar gider bu...Bu kadar kusursuz sistemler bütününün tesadüfen olabileceğini düşüneceğine ALLAH ı düşün..

Fani hayatın son bulmaya yakın düşünürsen bunları iş işten geçmiş olabilir.

Eğer sen inançsızlığında haklıysan öldüğünde seni derin bir uyku bekliyor.Eğer ben inancımda haklıysam öldüğünde seni derin bir azap bekliyor.

Gel riske girme sen iman et..Eğer Allah varsa imanın sana çok şey kazandıracak eğer Allah yoksa imanın sana hiç birşey kaybettirmeyecek.

Gel

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet 100 mesajı doldurmaya az kaldı
banane kardeşim sizin problemlerinizden şu 100 mesajı bi doldursam küt gündeme !!!!!
hemde mesajlar bazı yerler gidiyor eminimki hizmetiniz unutulmaz yıldız takarlar

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar uymayın bu Helitron'a inançsız insanlar hep böyledir. Atarlar tutarlar. Sükunetinizi koruyun sakin olun. Kısa kısa cevaplar verin. O zaman belki o da hidayete gelir.

İnsanları dışlamamak lazım. İslam'ın en azılı düşmanları bile bir zaman sonra doğru yolu bulmuşlardır.

Galiba kafası sorularla ve sapık (hakaret anlamında değil "yanlış olan") bilgilerle dolu olabilir. Ona yardım elimizi uzatmalıyız.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zorhak arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. Bu arada H.z. Ali (R.a.) efendimizin inanmayanlara söylediği bir sözde tam yerini bulmuş olacak. "Eğer sizin dediğiniz gibi Allah C.c. yoksa bizim inanmakla kaybettiğimiz bir şey olmaz, fakat Allah C.c. varsa o zaman vay sizin halinize."

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zorhak,
sana insan fizyolojisini, moleküler mekanizmalarını anlatmam burda mümkün değil, ben bunun 10 sene eğitimini alıp anca kavrayabiliyorum, senden de bilmeni zaten beklemiyorum...
sen kusursuzluğu görüyorsun belki ama bana göre herşey çok kusurlu, sistemler kusursuz gibi görünüyor ama moleküler mekanizmalar o kadar da kusursuz değil, insanın ölümü tüm mekanizmalarının koordineli çalışması çöktüğüzaman meydana geliyor, hücreler arasında madde alışverişleri duruyor, kanser hücreleri gelişiyor uzun hikaye...
senin bahsettiğin göz de kusursuz bi organ değil, zamanla yaşlandıkça görmen azalacak, o zaman bu dediklerim aklına gelecek, çünkü göz hücreleri bölünmüyor, ölen hücrelerin yerine yenileri gelmiyor ve gittikçe görmen ölene kadar azalıyor...
ayrıca bazı hayvanlar var görmeye ihtiyaç duymuyor, mesela yarasa duyarak algılıyor, yılanlar duymuyor ısı algılıyor falan... bir sürü örnek var
kaldı ki şu anda bilmediğimiz bazı konular var diye hiçbir zaman bunlar anlaşılamayacak demek değildir. bilim dünyası o kadar da çok gelişmiş değil henüz, bana sorarsan bilim dünyası emekleme aşamasında, nerden baksak herşey şu son 100 yılda bulundu falan... sen bundan 500 yıl sonra her şeyin anlaşılamayacağını nerden biliyorsun, ölüme bile çare bulunamayacağını nasıl biliyorsun?

asıl kabullenemeyeceğim bir konuyu güzelce yazmışsın
"Eğer sen inançsızlığında haklıysan öldüğünde seni derin bir uyku bekliyor.Eğer ben inancımda haklıysam öldüğünde seni derin bir azap bekliyor.

Gel riske girme sen iman et..Eğer Allah varsa imanın sana çok şey kazandıracak eğer Allah yoksa imanın sana hiç birşey kaybettirmeyecek."

senin bu söylediklerini baz alarak inanan çok insan var bunu bil, asıl kabulenmekte zorlandığım bu, sırf allah ya varsa garanti olsun mantığıyla dine inananlar çok
aramızdaki ince çizgi aslında bu, ben bu riski göze alıyorum, eğer varsa karşısına çıkmaya da hazırım...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben kusursuzluktan bahsederken böyle bir sistemin tesadüfen oluşamayacağını söylemiştim.

Bu söylediklerimden yalnızca bir tanesiydi.Diğer konulara da vecap vermeye çalışırken sanırım önümüzdeki yüzyıllarda bunların da anlaşılacağından bahsetmişsin.Ama Kuran ın indiği zamanda bilinmesi mümkün olmayan bilimsel konulardaki ayetlerini araştıran bunları çürütmeye çalışan kmsenin sesini duymadım duyamam da.

Ayrıca ben Allah varsa kendimi garantiye alayım diye inanıyor değilim.Emin ol ben ağaçların çiçek açıp yaprak dökmesinden tut aldığım her nefeste bile Allah a olan inancımı artırıyorum.Yani Allah varsa kendimi garantiye alayım demiyorum:)

Ha ayrıca sana cevap yazarken sanki ben kusursuz biriymişim gibi düşünülmesin tabiki hatalarımız oluyor.Ama günahkar olmakla inkarcı olmak arasında çok fark var.

Son olarak ben insan vücudundaki sistemin kusursuzluğundan bahsetmişim.Sen ise hastalıklardan ve yaşlılıklardan bahsetmişsin.

Saptırmayalım lütfen..

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben kusursuzluktan bahsederken böyle bir sistemin tesadüfen oluşamayacağını söylemiştim.

Bu söylediklerimden yalnızca bir tanesiydi.Diğer konulara da vecap vermeye çalışırken sanırım önümüzdeki yüzyıllarda bunların da anlaşılacağından bahsetmişsin.Ama Kuran ın indiği zamanda bilinmesi mümkün olmayan bilimsel konulardaki ayetlerini araştıran bunları çürütmeye çalışan kmsenin sesini duymadım duyamam da.

Ayrıca ben Allah varsa kendimi garantiye alayım diye inanıyor değilim.Emin ol ben ağaçların çiçek açıp yaprak dökmesinden tut aldığım her nefeste bile Allah a olan inancımı artırıyorum.Yani Allah varsa kendimi garantiye alayım demiyorum:)

Ha ayrıca sana cevap yazarken sanki ben kusursuz biriymişim gibi düşünülmesin tabiki hatalarımız oluyor.Ama günahkar olmakla inkarcı olmak arasında çok fark var.

Son olarak ben insan vücudundaki sistemin kusursuzluğundan bahsetmişim.Sen ise hastalıklardan ve yaşlılıklardan bahsetmişsin.

Saptırmayalım lütfen..

o zaman tek tek gidelim, sen bana Kuran ın indiği zamanda bilinmesi mümkün olmayan bilimsel konulardan bir veya iki tanesini söyle yanıtlayayım...

sen garanti olsun diye inanmıyor olabilirsin ama ben böyle inanan çok var diyorum...

insan fizyolojisini tartışırken konuyu birden insan davranışlarına çeviriyosun (günahkar olmakla inkarcı olmak arasında çok fark var), ben kusurdan bahsederken insan vücudundan bahsediyorum, düşünce ve davranışlarından değil...

yani sen kusursuzluktan bahsetmişsin, ben sana kusursuz olmadığı hakkında birkaç örnek vermişim, yani teorin bi anlamda çürümüş oluyor malesef :) istersen çok daha fazla örnek de verebilirim...kusursuz olmadığını anlaman açısından...
konuda bir sapma yok, gözün kusursuzluğunu örnek vermişin ben de kusurlarından bahsettim, ama bu konu işine gelmemiş sanırım...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben günahkar olam ve inkarcı olmak cümlesini insan fizyolojisi üzerine demedim.Kendi özeleştirimi yaptım.

Ayrıca sen hala hastalıklardan ve yaşlanan insandaki kusurlardan bahsediyorsun.Ben ise bu sistemin kusursuzluğundan ve işleyişinin tesadüf olamayacak kadar hassas olmasından bahsediyorum.Elbetteki her insan yaşlanacak kusurları olacak.

Kuranın bahsettiği ve zamanın bilimsel donanımlarıyla tespit edilemeyecek tespitlerinden yaz demişsin.Tamam yazalım alıntı yapıyorum:
Atmosferin Katmanları Kur’an-ı Kerim Mucizesi

ATMOSFERİN KATMANLARI
Kuran ayetlerinde evren hakkında verilen bilgilerden biri, gökyüzünün yedi kat olarak düzenlendiğidir:
“Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur.
Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak
düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. „

(Bakara Suresi, 29)
“Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi;
Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı
ve her bir göğe emrini vahyetti…„

(Fussilet Suresi, 11-12)

Dünya, yaşam için gerekli olan özelliklerin tümüne sahiptir. Bunlardan bir tanesi de canlıları koruyan özel bir kalkan görevini yerine getiren atmosferdir. Bugün Dünya atmosferinin üst üste dizilmiş farklı katmanlardan meydana geldiği bilinmektedir. Atmosfer aynen ayette bildirildiği gibi, tam yedi temel katmandan oluşmaktadır. Bu, elbette ki Kuran'ın mucizelerinden biridir.

14 asır önce, gökyüzünün yekpare bir bütün sanıldığı dönemlerde Kuran'da, gökyüzünün katmanlardan meydana geldiği, üstelik bu katmanların sayısının "yedi" olduğu mucizevi bir biçimde haber verilmekteydi.
Çağdaş bilim ise Dünyamız'ı çevreleyen atmosferin belli başlı "yedi" ana tabakadan meydana geldiğini ancak yakın zamanlarda ortaya koydu

Ben firavundan da bahsetmiştim firavunun son nefeste secdeye kapanması hakkında ne düşünüyorsun merak ediyorum?

Ama özellikle Kuranı kerimde geçen atmosfer konusuna cevap beklerim.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
üzerime alındığım konu inançsız kişilere karşı bir saldırı gördüşüm için...
ikincisi kimse kimseye dinden ayrılın demiyor, biraz tutarlı olun, benim çok yakın dindar arkadaşlarım da var, hiçbirzaman anlaşmazlığımız olmuyor...
üçüncüsü inanmayanlara saldıran sizlersiniz, kaldı ki inanmayanların ne müslümanlarla ne hristiyanlarla ne de başka bir dine inananlarla problemleri vardır, yani herhangi bir dine karşı belirli bir saldırıları zaten yok... ama siz hemen islama karşı bir saldırı olarak algılıyorsunuz, böyle birşey yok...

sen kendinimi kandırıyosun yoksa yüzünebu anlamsız maskeyi takarak başkalarınımı kandırmaya çalışıyosun bence her ikisi inancsızlığına klıf uyduruyosun içindeki anlamsız boşluğa çare ve en kötüsüde ortak arıyosun
bence o arkadslrın seni kendi haline bırakmayı tercih ediyolar belkide en doğrusu bu ama burda gelip savunduğun seylere bizde kendi inaçlarımızı savunuyoruz zoruna giden ne ?
madem inananlarla bi sorunun yok neden gelip bu tarz provakatif işlere giriyosun kendince evrimi ve yandaşlarını savunuyosun delilller sunmaya çalışıyosun yaptığınız düpe düz saldırıdır sen ilk değilsin sonda olmıcaksın herkimki dinimiz ve inançlarımız hakkında en ufak bi şüpheyi bile kafamıza yada yaşı henüz küçük bişeyleri henüz idrak edememiş kardeşlerimizin kafasını bulandırmayı hedefledikçe bundan farklı bi muamele görmiceksin
cahiliye döneminin yanlışlarını burda sergilediğin ve kabul ettirmeye çalıştığın sürece elbet cevabını fazlasıyla alıcaksın yanlışsın sonuna kadar yanlışsın sana sunulan her delili bile kabul etmiyosun ama bizim senin delillerini kabul etmemiizi bekliyosun burda dile getirsende getirmesende gercek amacın bu senin bunu burdaki herkes gibi sende çok iyi biliyosun karsında yeni yetme kimse yok çok şükür sizin gibilerin sölediklerine inanmıcak kadar akllımız var biize yeter senin gibilerin aklına ihtiyacımız yok ne olursan ol inancımızı ve dinimizi kimsenin şaibeye düşürmesine izin vermicez ayrıca insan genetik mühendisi olur bilgisayar uzmanı olur dr. olur hersey olur ama adam gbi adam olmak doğuştan gelen bi özelliktir saana son sözüm allah sana hidayet versin ve içindeki o şeytanı yok etsin biraz faydalı olun artık zarar vermeyi bırakın islamiyeti cahiliye dönemininen azgın sapkınları dahi yıkamamışken siz hiç heveslenmeyin yapamıcaksınız hoş sende gereken her cevabı fazlasıyla aldığın için görmüş olman lazım diyicem ama gözlerin öyle körelmişki tartıştığın konun ciiddiyetinden bile bi habersin bence neyi neden savunduğunu bile bilmiyosun sankın bana ben şu okulu bitirdim diye caka satma okul okumayla anca mühendis olursuun başka şey olmazsın

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Herkes kendi düşüncesine özgürlük ister. Karşısındakinin özgürlüğünü hep kısıtlamak ister. Bu kadar erdem beklemek, zaten çılgınlıktır.

Propaganda karşısında karşıt propaganda aslında özgürlüktür. Ama bu ülkede, ama bu toplumda değil.:)

Güzel günler dilerim.
bu ülkede değil nerde hani şu eline silahı alıp okul taranan ülkelerdemi
kim kimin neyi olduğu belli olmayanahlaki çöküş içinde olan ülkelerdemi
söylediğin kısmen doğru yani herkes düşüncesinde özgürlük ister ama bu tamamen laftadır herkesin özgürlük anlayışı başkalarının düşünceleri baskınaldığı zaman yerine gelmiş kıvamını bulmuş oluyo ama buu ne bu ülkeye nede sadece burda yaşayan halka özgü bişydir bu her dinde her ırkta her ülkede böyledir

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
zorhak,
sana insan fizyolojisini, moleküler mekanizmalarını anlatmam burda mümkün değil, ben bunun 10 sene eğitimini alıp anca kavrayabiliyorum, senden de bilmeni zaten beklemiyorum...
sen kusursuzluğu görüyorsun belki ama bana göre herşey çok kusurlu, sistemler kusursuz gibi görünüyor ama moleküler mekanizmalar o kadar da kusursuz değil, insanın ölümü tüm mekanizmalarının koordineli çalışması çöktüğüzaman meydana geliyor, hücreler arasında madde alışverişleri duruyor, kanser hücreleri gelişiyor uzun hikaye...
senin bahsettiğin göz de kusursuz bi organ değil, zamanla yaşlandıkça görmen azalacak, o zaman bu dediklerim aklına gelecek, çünkü göz hücreleri bölünmüyor, ölen hücrelerin yerine yenileri gelmiyor ve gittikçe görmen ölene kadar azalıyor...
ayrıca bazı hayvanlar var görmeye ihtiyaç duymuyor, mesela yarasa duyarak algılıyor, yılanlar duymuyor ısı algılıyor falan... bir sürü örnek var
kaldı ki şu anda bilmediğimiz bazı konular var diye hiçbir zaman bunlar anlaşılamayacak demek değildir. bilim dünyası o kadar da çok gelişmiş değil henüz, bana sorarsan bilim dünyası emekleme aşamasında, nerden baksak herşey şu son 100 yılda bulundu falan... sen bundan 500 yıl sonra her şeyin anlaşılamayacağını nerden biliyorsun, ölüme bile çare bulunamayacağını nasıl biliyorsun?

asıl kabullenemeyeceğim bir konuyu güzelce yazmışsın
"Eğer sen inançsızlığında haklıysan öldüğünde seni derin bir uyku bekliyor.Eğer ben inancımda haklıysam öldüğünde seni derin bir azap bekliyor.

Gel riske girme sen iman et..Eğer Allah varsa imanın sana çok şey kazandıracak eğer Allah yoksa imanın sana hiç birşey kaybettirmeyecek."

senin bu söylediklerini baz alarak inanan çok insan var bunu bil, asıl kabulenmekte zorlandığım bu, sırf allah ya varsa garanti olsun mantığıyla dine inananlar çok
aramızdaki ince çizgi aslında bu, ben bu riski göze alıyorum, eğer varsa karşısına çıkmaya da hazırım...

Senin sonun pek hayırlı değil kardeş...:wheelchair:

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben günahkar olam ve inkarcı olmak cümlesini insan fizyolojisi üzerine demedim.Kendi özeleştirimi yaptım.

Ayrıca sen hala hastalıklardan ve yaşlanan insandaki kusurlardan bahsediyorsun.Ben ise bu sistemin kusursuzluğundan ve işleyişinin tesadüf olamayacak kadar hassas olmasından bahsediyorum.Elbetteki her insan yaşlanacak kusurları olacak.

Kuranın bahsettiği ve zamanın bilimsel donanımlarıyla tespit edilemeyecek tespitlerinden yaz demişsin.Tamam yazalım alıntı yapıyorum:
Atmosferin Katmanları Kur’an-ı Kerim Mucizesi

ATMOSFERİN KATMANLARI
Kuran ayetlerinde evren hakkında verilen bilgilerden biri, gökyüzünün yedi kat olarak düzenlendiğidir:
“Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur.
Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak
düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. „

(Bakara Suresi, 29)
“Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi;
Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı
ve her bir göğe emrini vahyetti…„

(Fussilet Suresi, 11-12)

Dünya, yaşam için gerekli olan özelliklerin tümüne sahiptir. Bunlardan bir tanesi de canlıları koruyan özel bir kalkan görevini yerine getiren atmosferdir. Bugün Dünya atmosferinin üst üste dizilmiş farklı katmanlardan meydana geldiği bilinmektedir. Atmosfer aynen ayette bildirildiği gibi, tam yedi temel katmandan oluşmaktadır. Bu, elbette ki Kuran'ın mucizelerinden biridir.

14 asır önce, gökyüzünün yekpare bir bütün sanıldığı dönemlerde Kuran'da, gökyüzünün katmanlardan meydana geldiği, üstelik bu katmanların sayısının "yedi" olduğu mucizevi bir biçimde haber verilmekteydi.
Çağdaş bilim ise Dünyamız'ı çevreleyen atmosferin belli başlı "yedi" ana tabakadan meydana geldiğini ancak yakın zamanlarda ortaya koydu

Ben firavundan da bahsetmiştim firavunun son nefeste secdeye kapanması hakkında ne düşünüyorsun merak ediyorum?

Ama özellikle Kuranı kerimde geçen atmosfer konusuna cevap beklerim.

Yahu atmosferin 7 katman olduğu da nerede yazıyor?
Sana birkaç link göndereyim bak bakalım atmosferin katmanları kaç taneymiş? siteler ingilizce, umarım ingilizce biliyorsundur...

her kaynakta atmosferin 5 katman olduğu açıkça belirtiliyor. Bunlar troposfer, stratosfer, mezosfer, termosfer ve ekzosferdir. Her coğrafya kitabında vardır bu!

http://www.srh.noaa.gov/jetstream/atmos/layers.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Earth%27s_atmosphere

http://www.windows.ucar.edu/tour/link=/earth/Atmosphere/layers.html

http://www.world-builders.org/lessons/less/les3/les3gifs/layers.gif

firavuna gelince, o konu hakkında bana kanıtlar sunarsan açıklama yapabilirim, ne bileyim mumyası, iskeleti veya başka bir şeyinin görüntüsünü gösteren link fotoğraf felan (varsa eğer)...