Zorbaliğa uğruyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kirito01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba zorbalığa uğruyorum onceden bir olayda anneme bahsetmiştim öğretmenimi aradı öğretmenimle konuştum sınıfla genel olarak konuştu temas olmasın kimseden kimseye sakalasma fln olmasın dedi bana bi sorun daha olursa müdür yardımcısına gideriz dedi bugün makasla istememe rağmen saçımı kesti ve bende bunu yapacağını bildigim için ses kaydına almistim ses kaydında konuşmalar çıkıyor az bişey de olsa yapma diyorum ama o kesti sizce napmalıyım öğretmene söylersem arkadaşları bana bişey yapar veya sınıftaki lerle aram bozulur diye korkuyom çünkü diğer erkeklerin hepsi izledi çocuk bana zorbalık yaparken yaptığım doğru mu ses kaydı almam yasal değil mi?

eskiyeniahmet

Asistan
Reaksiyon puanı
97
bu durum hakkında fazla bilgim yok ama ailenle okul müdürüne gidip yasal işlem başlatmak istedinizi söyleyebilirsiniz

Kirito01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu durum hakkında fazla bilgim yok ama ailenle okul müdürüne gidip yasal işlem başlatmak istedinizi söyleyebilirsiniz
Kestiği ne dair bir kanıtım yok ses kaydı var işte nasıl kanitlayabilirim kendim söylemem yeterli midir ki?

Reaksiyon puanı
19,113
olsa yapma diyorum ama o kesti sizce napmalıyım öğretmene söylersem arkadaşları bana bişey yapar veya sınıftaki lerle aram bozulur diye korkuyom
Aran bozulsun boşver o insanlar ile muhattap olmaya gerek yok. Git ses kaydını ailene göster/öğretmenlere/müdüre vb göster.

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Merhaba zorbalığa uğruyorum onceden bir olayda anneme bahsetmiştim öğretmenimi aradı öğretmenimle konuştum sınıfla genel olarak konuştu temas olmasın kimseden kimseye sakalasma fln olmasın dedi bana bi sorun daha olursa müdür yardımcısına gideriz dedi bugün makasla istememe rağmen saçımı kesti ve bende bunu yapacağını bildigim için ses kaydına almistim ses kaydında konuşmalar çıkıyor az bişey de olsa yapma diyorum ama o kesti sizce napmalıyım öğretmene söylersem arkadaşları bana bişey yapar veya sınıftaki lerle aram bozulur diye korkuyom çünkü diğer erkeklerin hepsi izledi çocuk bana zorbalık yaparken yaptığım doğru mu ses kaydı almam yasal değil mi?
Okul rehberine gidin. Bu arada sınıf düzeyini verirsen daha çok yardımcı olabilirim.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Sınıf değiştirmek ya da rehberliğe gitmek hiçbir şey değiştirmez emin olun. İşinizi kendiniz halledin diyeceğim ama o da olmaz, en mantıklısı müdüre gitmek. Sınıf değiştirdiğinde o adamlar gelip seni tuvalette sıkıştıramayacak sanki.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Aldığın ses kaydının dikkate alınacağını düşünmüyorum. Zorbalığa karşı en net çözüm onlara karşı çoğunluk kurup onlara "Şunu yapmayı kesin." diyebilmektir. Eğer bunu yapabilecek durumda değilsen de müdüre ve öğretmenlere durumu anlat. Zaten bunu yapan arkadaşlar genel olarak öğretmenler arasında da bilinir ve böyle bir şey yapıp yapmayacaklarını kestirebilirler.

Okulundan da umut yoksa okulunu değiştirmen en mantıklı çözüm olacaktır. Onlardan kaçabilirsin fakat onları değiştiremezsin.

Kirito01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aldığın ses kaydının dikkate alınacağını düşünmüyorum. Zorbalığa karşı en net çözüm onlara karşı çoğunluk kurup onlara "Şunu yapmayı kesin." diyebilmektir. Eğer bunu yapabilecek durumda değilsen de müdüre ve öğretmenlere durumu anlat. Zaten bunu yapan arkadaşlar genel olarak öğretmenler arasında da bilinir ve böyle bir şey yapıp yapmayacaklarını kestirebilirler.

Okulundan da umut yoksa okulunu değiştirmen en mantıklı çözüm olacaktır. Onlardan kaçabilirsin fakat onları değiştiremezsin.
Açıklaman için teşekkür ederim Yapan kişi anladığını düşünmüyorum kendisi hatta bu durumdan zevk alıyor ve ben sinirlenince daha çok hoşuna gidiyor ona karşı gelince üstün gosteriyor kendini bende zayıf biriyim ona gücümü gosteremiyorum ve etrafımdaki insanlarin izlemesi canımı daha çok sıkıyor

Reaksiyon puanı
19,113
Açıklaman için teşekkür ederim Yapan kişi anladığını düşünmüyorum kendisi hatta bu durumdan zevk alıyor ve ben sinirlenince daha çok hoşuna gidiyor ona karşı gelince üstün gosteriyor kendini bende zayıf biriyim ona gücümü gosteremiyorum ve etrafımdaki insanlarin izlemesi canımı daha çok sıkıyor
Ailene söyle.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Verdiğin tepkiyle eğleniyorsa en iyisi ona onu umursamadığını hissettirmek. Yaptıklarına karşı hâlsiz kalırsan ve onu eğlendirmezsen bu sefer başka kişilere yönelecektir. Başka kişilere de aynısını yapmaya başladığında da zamanla ona karşı bir taraf alırsınız, ha?

yusufege

servet sayar
Reaksiyon puanı
848
Sınıf değiştirmek ya da rehberliğe gitmek hiçbir şey değiştirmez emin olun. İşinizi kendiniz halledin diyeceğim ama o da olmaz, en mantıklısı müdüre gitmek. Sınıf değiştirdiğinde o adamlar gelip seni tuvalette sıkıştıramayacak sanki.
ozaman okul değiştirsin birkere bi olay olduğu zaman o ortam bidaha düzelmez uğraşmayacaksın yok rehberliğe gitsin yok müdüre gitsin gibi şeyler mantıksız çünkü hocaların genelinde adalet duygusu yok en basit örnek bir çocuk seni sıkıştırıyo ve kavga etmemek için öğretmene söylüyorsun bişey yapmıyo ve kavga ettiğinizde tutanak yiyosun

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,879
Çocuklar bana birşey yapar diye korkarsan, bunlara bir dur diyemezsen müdüre söylemezsen yapmaya devam edecekler bu kadar basit. Korkunu anlıyorum ama tek çözüm bu.

jelibonlu makarna

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
Müdüre söyleyin ilk hala devam ederlerse okulu değiştirin okulumdan memnunum diyorsanız mahkemeye verin

Kirito01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Verdiğin tepkiyle eğleniyorsa en iyisi ona onu umursamadığını hissettirmek. Yaptıklarına karşı hâlsiz kalırsan ve onu eğlendirmezsen bu sefer başka kişilere yönelecektir. Başka kişilere de aynısını yapmaya başladığında da zamanla ona karşı bir taraf alırsınız, ha?
Benden önce sınıftan başka bir çocuğa kışkırtma yapiyodu çocuk ta ondan korkusuna tepki gösteriyordu ama şiddet göstermiyordu çünkü karşı gelse başına gelecekleri biliyordu

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
döv kardeşim ne bekliyorsun en fazla dayak yersin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...