James Howlett
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,724
Keşke öyle olsa ama mümkün değil.Kira dışında bide aidat olayı var.Aidat fiyatlarıda ciddi derecede arttı.Birecikte fahiş kiralara dur dendi en fazla 4000₺ ye verilebilecek.
Bence tüm Türkiyede sabitlenmeli 4000₺ ye
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Artık buna bir dur denmeli cidden insanlar sapıttı.Keşke öyle olsa ama mümkün değil.Kira dışında bide aidat olayı var.Aidat fiyatlarıda ciddi derecede arttı.
Buna çok karışacaklarını düşünmüyorum.Keşke düzeltseler ama ben bunu zor bir ihtimal olarak görüyorum.Burda yapılması gereken bir diğer unsurda binalarda ciddi bir denetim olması lazım.Fay hattına yakın yada sulak arazilerde ev yapılmamalı.Artık buna bir dur denmeli cidden insanlar sapıttı.
Bu işe devlet el atmalı ister AKP ister CHP ister iyi parti kim gelirse gelsin kim olursa olsun bu devletin tekelinde olmalı.
Bence bunu yasalaştırmaları lazım, hani öyle yapacaklar ki hiçbir gelen yada gelecek olan hükumet bunu yaparsak oy kaybı yaşarmıyız diye düşünmemeli, örnek akp yaptı bunu halk sinirlendi oy vermedi akp gitti ama yerine gelen yine bunun aynısını yapacak kaçışı olmayacak yani böyle bir durumda hiçbir hükumet bunun korkusunu yaşayamaz, ve bunu yapan hükumet değil devlet olacak, kimse hiçbir partiye bundan dolayı kin tutamayacak.Buna çok karışacaklarını düşünmüyorum.Keşke düzeltseler ama ben bunu zor bir ihtimal olarak görüyorum.Burda yapılması gereken bir diğer unsurda binalarda ciddi bir denetim olması lazım.Fay hattına yakın yada sulak arazilerde ev yapılmamalı.
Kiraların 4000 TL'ye sabitlenmesi gibi bir konu olmamalı. Ama şu olabilir;
1- evlerin bulunduğu semtler
2-evlerin yapım teknikleri
3-evlerin sosyal olanakları
4-evlerin m2
vs gibi kriterlere bakılarak belli standartta olan evler için bölge bölge maks kiralanabilecek rakamlar belirlenebilir.
Rayiç değeri belli bir tutar üzerinde olan, örneğin 20 milyon tl ve üzeri gibi evlerde ise kiralar serbestçe belirlenebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tabii esas çözülmesi gereken konut stoğundaki eksiklik ve eski yapıların da dönüştürülmesi.
Bina ve dairenin durumuna göre fahiş olmayan bir tavan fiyatı belirleyecek bir formül getirilmeli kanun ile ve kira hesaplanırken ev sahibi bu formulün dışında fiyat verememeli. yani saçma sapan dairelere bile saçma fiyatlar belirleyememesi gerekir ev sahiplerinin. Saçma sapan dairelere bile fahiş fiyatlar veriyorlar hele İstanbulda felaket durum.
Sağlam binadan çok zemin yapısı önemli zaten. Raylı sistem falan yapılması imkansız o kadar maliyete girilmez ve onlar çoğu apartman için uygun değil. Ama düzgün zemine yapılan malzemeden çalınmayan bina da kolay kolay yıkılmaz. Depremin merkez üssünün olduğu yerde bile yıkılmadı dağlık alandaki binalar. Hala inatla gidip tarımlıl verimli araziye bina dikiyolar. Orda tek katlılar bile yıkıldıBuna çok karışacaklarını düşünmüyorum.Keşke düzeltseler ama ben bunu zor bir ihtimal olarak görüyorum.Burda yapılması gereken bir diğer unsurda binalarda ciddi bir denetim olması lazım.Fay hattına yakın yada sulak arazilerde ev yapılmamalı.
Buna bir de kaynak göstersen.Bu işe devlet el atmak zorunda!
İngilterede 1.dünya savaşından bu yana, kiralar devlet kontrolündedir, öyle ev sahibi, "benim evim yeni, manzarası güzel, isteyeni çok " diye ortalamanın üzerinde bir artış yapamaz.
Hakeaza, kimi ab ülkelerinde de 60-70 yıldır kiralar devlet kontrolünde.
bizde de olması gereken bu.
tabikiBuna bir de kaynak göstersen.