Soru Bilgisayarımı kapattım bir daha açılmadı.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Hiç tepki veriyor mu? Klavye ışıkları yanıyor mu? Fanlar, ölüm sessizliği mi? Detay verebilir misiniz

Okan27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hiç tepki veriyor mu? Klavye ışıkları yanıyor mu? Fanlar, ölüm sessizliği mi? Detay verebilir misiniz
Hocam bilgisayar 2009 dan kalma klavye ışıksız monitöre elektrik geliyor ama kasaya basıyorum hiçbir tepki yok

Eratosthenes

Profesör
Reaksiyon puanı
854
Ben gece bilgisayarı kapattım hoparlörlerin ışıkları yanıyordu okuldan geldiğimde açmaya çalıştım açılmadı.

Birden bire böyle olması ilginç. Psu a bağladığın güç kablosunu çıkartıp geri takmayı dene belki temassızlık falan vardır. Olmaz ise elinde farklı güç kablosu varsa onunla dene.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bilgisayar 2009 dan kalma klavye ışıksız monitöre elektrik geliyor ama kasaya basıyorum hiçbir tepki yok
Aklıma 3 seçenek geliyor

1)Bilgisayara hiç elektrik gitmiyor olabilir. Güç kablosunda sıkıntı olabilir çıkartıp geri takmayı veya kabloyu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bazı eski bilgisayarların psusunda şalter gibi birşey bulunur eğer şalteri kapatıp psu ya güç gitmesini engellerseniz pc açılmaz. Son olarak bilgisayarı fişten çekip içini açıp Anakarta giden psu kablosunun bağlantısını kontrol edin

2)Psu'da arıza olabilir. Psu arızalandığı zaman donanımlara elektrik gitmeyeceği için pc tepki vermez

3)Anakartta arıza olabilir. Tüm donanımları birbirine bağlayan kart olduğu için arızalandığı zaman pc nin açılmaması gayet normaldir

Sorunun diğer parçalardan kaynaklandığını düşünmüyorum eğer öyle olsaydı pc en azından tepki verirdi.

Son düzenleme:

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,878
Muhtemelen PSU arızalı.