Taşınabilir Harddisk Sorunu

scracth_mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
my.php
http://img23.imageshack.us/my.php?image=ekranalntsmlj.jpg

Yukarıdaki linkteki resimde de görüldüğü gibi Samsung Hm121hi marka taşınabilir bir harddisk almıştım.İlk aldığımda Disk Yönetimine girerek biçimlendirmiştim ve kullanmaya başlamıştım.2 gün önce format attım format attıktan sonra harddisk gözüktü ama harddisk'in içine giremiyorum.Girmeyi deneyince diski kullanabilmeniz için önce biçimlendirmeniz gerekir diye bir uyarı çıkıyor karşıma.Biçimlendirmek te istemiyorum içindeki bilgiler silinir diye korkuyorum.Driver'da bulamadım.İçinde çok önemli bilgiler vardı ama ulaşamıyorum artık.Harddisk i nasıl kullanabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar,

Harddisk'in resmi : http://img13.imageshack.us/my.php?image=snapshot20090308.jpg

my.php

HP Pavilion DV7 1040 Laptop
İşletim sistemi Vista home premium
İntel Core 2 Duo 2.24 GHZ
3 GB Ram
512 MB Nvidia GeForce 9600 GT
250 gb Harddisk

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Öyle zannediyorumki format atarken taşınabilir harddisk bilgisayara takılıydı ve yanlışlıkla onuda formatladın.Benim önerim biçimlendir ve çeşitli programlarla dosyalarını kurtarmaya çalış.

scracth_mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öyle zannediyorumki format atarken taşınabilir harddisk bilgisayara takılıydı ve yanlışlıkla onuda formatladın.Benim önerim biçimlendir ve çeşitli programlarla dosyalarını kurtarmaya çalış.

Format atarken harddisk takılı deildi ama bu harddisk biçimlendiği bilgisayardan başka bilgisayarda çalışmıyor.Format attığım içinde çalışmadı artık nasıl harddiskse.:angry:

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Uğur bana soracak olursan dediğim gibi dosyalarını kurtarmaya çalış daha sonra onu bi servise göndermeni tavsiye ediyorum :)

scracth_mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biçimlendirdim hepsi gitti şimdi kurtarmaya çalışıyorum :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Kurtarman zor..
Bol şans...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
seagate file recovery programıyla taratıp kurtarabilirsin
ama keşke biçimlendirmeseydin kurtarma şansın daha çok olurdu

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Biçimlendirmeden önce başka PC de açma şansın daha yüksekti.
Tecrübelerle sabit.
Dövüp hastaneye götürmek gibi olmuş seninkisi :D

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Verinin üzerine yazılmadığı sürece bütün dosyaları alabilirsin servideki elemanlar ama internette aratırsan bir çok recovery programı bulabilirsin. Bunlarla şansını dene ;)