Windows 7: En Kişisel İşletim Sistemi

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bugüne kadar kendi uygulamalarını dayatma konusunda katı bir profil çizen Microsoft, Windows 7'de geri adım mı atacak?

Bugüne kadar Windows Media Player, Internet Explorer gibi temel Windows bileşenlerini temelli kaldıramamaktan hep rahatsızlık, üzüntü ve derin bir keder(!) duyduysanız, Microsoft nihayet tamamen tercihlerinize göre şekillendirebileceğiniz bir işletim sistemiyle karşınızda: Windows 7.
İstemediğiniz Programları Kaldırın
Microsoft mühendisleri, gelecek işletim sistemlerinde Windows'un kendi özelliklerini istediğiniz gibi açıp kapatabileceğinizi müjdeledi. Bunun anlamı da Mayın Tarlası, Soliter, Windows Media Player, Internet Explorer 8, Windows Search ve diğer birçok uygulamayı ve sistem aracınızı kişisel tercihlerinize göre açıp kapatabileceksiniz. Anlaşılan son sürümü çıktığında, herkesin tamamen kendine özgü bir Windows 7'si olacak.
win7-onoff1236487440.jpg
:: Kişiselleştirilebilir bir Windows hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bilgi İçin : MSDN
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hakkında hep olumlu düşündük, gün gelip bizi yanıltmaz herhalde..
Microsoft' un arayı iyice açarak liderliğini pekiştirdiğini görüyoruz.

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
windows kullanıcılarına göre büyük bi adım ama linux kullanıcılarına göre hala çok katı ve dayatma bi işletim sistemi :D

*ayrıca xp'de ben kapatıodum istediğim herşeyi zaten yeni bişey deil ki bu :D (vistayı bilmiyorum o kadar kurcalamadım daha). program ekle kaldırdaki windows özelliklerini aç/kapa bölümüne 1-2 şey eklenmiş o kadar. az biraz bilgisayardan anlıyosanız onları da zaten kendiniz kapatabilirsiniz.

en azından vista kadar berbat bi işletim sistemi değil :D akıllanacak mikrozort bu gidişle...

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Windows 7 de daha fazla kişiselleştirme olduğu doğru,Ama önemli olan sonuç.Final bölümünde bakalım nasıl olacak.

promaestro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bazı arkadaşlar vista'yı bir türlü sevemiyorlar. ne alıp veremedikleri var anlamadım. Bende vista kullanıyorum dizüstü bilgisayarımda ve XP'ye oranla inanılmaz kararlı ve sorunsuz çalışıyor. Hiç bir yazılım sorunu yaşamıyorum, yavaşlık yok. Öyle süper bir donanımım da yok. Hatta altta Firefox PS ve Illustrator de çalışırken alınmış ekran görüntüsü de var bu iki yazılımla 2 gb ta 700 küsür kullanıyor bence o kadar da abartılı değil.

20090308124056.jpg

Windows Vista Home Premium
Intel Pentium Dual Core 1.6Mhz 1mb L2
2 GB Bellek

orionuke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bazı arkadaşlar vista'yı bir türlü sevemiyorlar. ne alıp veremedikleri var anlamadım. Bende vista kullanıyorum dizüstü bilgisayarımda ve XP'ye oranla inanılmaz kararlı ve sorunsuz çalışıyor. Hiç bir yazılım sorunu yaşamıyorum, yavaşlık yok. Öyle süper bir donanımım da yok. Hatta altta Firefox PS ve Illustrator de çalışırken alınmış ekran görüntüsü de var bu iki yazılımla 2 gb ta 700 küsür kullanıyor bence o kadar da abartılı değil.

20090308124056.jpg

Windows Vista Home Premium
Intel Pentium Dual Core 1.6Mhz 1mb L2
2 GB Bellek

XP de 200-300 MB kullanıyor. Sebep bu bence.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Windows 7 gerçekten çok güzel olacağa benziyor. XP kullanıyorum şu an ama final sürüm çıktığında Windows 7 ye geçeceğim.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Vista ile kıyaslama yapmaya kalkarsak tek birşey söylenebilir.
Yeni sistem (Windows 7), bir öncekinden (Vista) iyi olmak zorundadır ki öyle görünüyor.
İki sistemi aynı anda kullanan biri olarak söylüyorum.

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Kararlı sürüm hatta service pack 2 çıkmadan windows 7 için kesin bişey söylemek zor.Nede olsa microsoft yapıyor illa bi sorunu çıkar :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kararlı sürüm hatta service pack 2 çıkmadan windows 7 için kesin bişey söylemek zor.Nede olsa microsoft yapıyor illa bi sorunu çıkar :)

Beta sürümün indirmeye açılıp hataların asgariye indirilmeye çalışıldığını söylüyorlar; bu iyiye işaret.
Hatalar, açıklar gene de çıkacaktır. Sonuçta kul yapısı ;)

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Windows 7 rekabeti bitirebilir. Microsoft en iyisini yapmaya çalışıyor çünkü.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Vista ile win7 arasında hiç bir fark yok çekirdek numarasına iyi bakarsanız anlarsınız bu sadece bi taktik kullanıcıya ve donanımcılara değişik bir windows atıyor zeminini oluşturuyor sonradan ayarlarını düzeltiyor yeni ismiyle piyasaya sürüyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
sn03mx.jpg

Buraya bakarak mı söylüyorsun?
Açılış süreleri, sürücü tanımlama vs. hiçbir fark yok mu diyorsun?

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
microsoft herzaman en iyisini yapmış yeni yeni anlıyorum windows 7 zaten bilinen bütün hurafelerin üstüne güneş gibi doğacak :) lünüx müş mümükmüş yalan edecek :D

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Vista ile win7 arasında hiç bir fark yok çekirdek numarasına iyi bakarsanız anlarsınız bu sadece bi taktik kullanıcıya ve donanımcılara değişik bir windows atıyor zeminini oluşturuyor sonradan ayarlarını düzeltiyor yeni ismiyle piyasaya sürüyor.

yapılan testlere bakarsan windows7 vistadan daha hızlı çalışıyor her yönde... daha beta olmasına rağmen...

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
sn03mx.jpg

Buraya bakarak mı söylüyorsun?
Açılış süreleri, sürücü tanımlama vs. hiçbir fark yok mu diyorsun?

evet çekirdekte hiç bir değişiklik yok dediğim gibi sadece ayarlarını değiştirip hızlandırıyorlar programlara donanımlara göre ki buda sizin dediğiniz pc açılış süresi gibi şeylere etki ediyor buna fark demiyorum ben sadece optimize win7. vista ile aynı bir işletim sistemi yani. millet neden bu kadar win7 taraftarı oldu anlayamadım çekirdek aynı çekirdek.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
yapılan testlere bakarsan windows7 vistadan daha hızlı çalışıyor her yönde... daha beta olmasına rağmen...

testlere bakarak konuşursak windows her yeni sürüm çıkardığında testlerde açılış hızı bir önceki versiyonundan 10 saniye daha erken açılıyor gözükür kaçtane windows sürümü çıktı teste göre konuşursak şuan günümüzde windowsun vista veya win7 nin 1 saniyede yede açılması lazım?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yenilik ve geliştirme taraftarıyız, Windows 7 taraftarı değiliz.
Hem Vista hem de Win7 ile çalışıyorum.
Çekirdek vs. aynı olsaydı Windows 7 ismiyle bir işletim sistemi çıkmaz,
Vista iyileştirmelerine hız verilirdi.
Şu anda yazdığımız konudaki "Windows bileşenlerini ekle/kaldır" bile çok büyük bir fark ;)

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Yenilik ve geliştirme taraftarıyız, Windows 7 taraftarı değiliz.
Hem Vista hem de Win7 ile çalışıyorum.
Çekirdek vs. aynı olsaydı Windows 7 ismiyle bir işletim sistemi çıkmaz,
Vista iyileştirmelerine hız verilirdi.
Şu anda yazdığımız konudaki "Windows bileşenlerini ekle/kaldır" bile çok büyük bir fark ;)

Bahsettiğin şeyin vistada olmadığına eminmisin acaba? Aynısının tıpkısı vistada mevcut tek fark ile explorer 8 eklenmiş oda opera ve mozillanın haksız rekabet davası yüzünden mecburen ekledi ms.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
1zbz2tx.jpg
win7-onoff1236487440.jpg

Fark illa ki var ;)

soguzhank

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet çekirdekte hiç bir değişiklik yok dediğim gibi sadece ayarlarını değiştirip hızlandırıyorlar programlara donanımlara göre ki buda sizin dediğiniz pc açılış süresi gibi şeylere etki ediyor buna fark demiyorum ben sadece optimize win7. vista ile aynı bir işletim sistemi yani. millet neden bu kadar win7 taraftarı oldu anlayamadım çekirdek aynı çekirdek.

işletim sistemi tek başına çalışırken sistemimi kasmasın, programların açılış süreleri uzamasın, gereksiz yere ram larımı şişirmesin istiyorum. test verilerini inceledim 7 istediklerime yakın görünüyor. bu durumda isterse 95 in isterse 98 in hatta isterse 3.1 in çekirdeğini kullansın, ne fark eder? bana istediğimi günümüz sistemleriyle uyumlu halde versin yeter

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
işletim sistemi tek başına çalışırken sistemimi kasmasın, programların açılış süreleri uzamasın, gereksiz yere ram larımı şişirmesin istiyorum. test verilerini inceledim 7 istediklerime yakın görünüyor. bu durumda isterse 95 in isterse 98 in hatta isterse 3.1 in çekirdeğini kullansın, ne fark eder? bana istediğimi günümüz sistemleriyle uyumlu halde versin yeter

bende diyorumki test verilerine güvenmeyin test verileri doğru olsa bugün vista veya win7 1 saniyede açılırdı.

Piyasanın %50 si vista düşmanı sebebide senin dediklerin şuan vista ne durumda kimsenin bilgisi yok dediklerini zaten şuan vista karşılıyor ama bunu piyasada yediremezsin mimlenmiş bir kere vista microsofta adını değişip geri kalan %50 ye yedirecek.Yeni adı Win 7. Afiyet olsun :)

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bir sistem 1 saniyede açılırsa iyi 30 saniyede açılırsa kötümü oluyor ozaman hiçbir unixvari sistem iyi değil öylemi hatta solaris berbat bir sistem açılış süreleri neredeyse 1.5 dk :D yahu sizin şu kriterleriniz beni gülmekten öldürüyor yahu bilgisayarım 30 saniye erken açılsa ne olur geç açılsa ne olur sabah açıp akşam kapıyorum oda birkaç günde bir kapatırım şimdi 1 sn açılan bilgisayarın bana ne gibi bir artısı olabilir

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hatırlatma: Kriterimiz sadece hızlı açılış süresi değil

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
bir sistem 1 saniyede açılırsa iyi 30 saniyede açılırsa kötümü oluyor ozaman hiçbir unixvari sistem iyi değil öylemi hatta solaris berbat bir sistem açılış süreleri neredeyse 1.5 dk :D yahu sizin şu kriterleriniz beni gülmekten öldürüyor yahu bilgisayarım 30 saniye erken açılsa ne olur geç açılsa ne olur sabah açıp akşam kapıyorum oda birkaç günde bir kapatırım şimdi 1 sn açılan bilgisayarın bana ne gibi bir artısı olabilir

anlatmak istediğim testlerin doğruluğu konusu bunu bilgisayar bilgisi az olanlar daha iyi anlasın diye söyledim.Kriterim diyede belirtmedim benim için sorun yok 3 dkda açılsın senin içinde yok 5 dkda açılsın. Sen benle bitmiyor ama bu sistemleri kullanan sadece biz değiliz özel sektörler en basitinden marketler bir sorun olduğunda karşısındaki müşterisini 3 dk bekletmesi kötü bir imajdır. Böyle ufak şeyler aslında önemlidir...