Yardım RTX3070 12400F sistemin çökmesi

kaancntmur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartım 3070 işlemcim 12400f güç kaynağım ise aerocool 600w 80plus 12V kanalından 540W güç veriyor. GOW oynarken yarım saat sonrasında ekran birden dondu ve siyaha döndü sonrasında öyle kaldı hiçbir işlem yapamayınca reset atmak zorunda kaldım. Sizce PSU mu yetmiyor? XPG pylon 650W PSU siparişi verdim hiç beklemeden. Olay görüntüleyicideki hatayı resim olarak ekledim.

7F2DECD5-E06D-4EB3-B99C-8FAE7C09EA07.png

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Bence biraz fazla büyütmüşsünüz. Bilgisiyar bu donabilir.

Yerinizde olsam şimdilik PSU siparişini iptal eder kullanmaya devam ederdim. Zaten bileşenlerin TDP değeri 400W civarlarına yakın.

Attığınız hata da siz kendiniz gücü kestiği için öyle yazdırmıştır.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
işlemci ve ekran kartını test etmeden niye sipariş verdin ki?

bellekler hız aşırtma yapıldı mı?

kaancntmur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartımı test etmiştim işlemcimde de problem yok şunu keşfettim yalnız diğer oyunların hiçbirinde bçyle bir sorun yaşamadım sadece GOW oynadığımda başıma geld ekran donuyor sonra siyah oluyoe öyle kalıyor hiçbir işlem yapamıyorum PSU yetmese sistemin tamamen kapanıp açılması gerekmiyor mu?

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Ekran kartımı test etmiştim işlemcimde de problem yok şunu keşfettim yalnız diğer oyunların hiçbirinde bçyle bir sorun yaşamadım sadece GOW oynadığımda başıma geld ekran donuyor sonra siyah oluyoe öyle kalıyor hiçbir işlem yapamıyorum PSU yetmese sistemin tamamen kapanıp açılması gerekmiyor mu?
Durumu bir üst mesajda bu olabilceğini demiştim size. Oyun orijinalse dosyaların doğruluğunu kontrol ettirin ve güncel ekran kartı sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun.