Haber Diyanet Avm'deki mescide imam atadi iddiasi...

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Neeee AVM'ye imam mı atamışlar :D Nayırrr nolamaz... Dünyanı sonu olmalı bu İnanmıyorum. Bu kadar kötü bir şey yapmış olamazlar !!!

Diyanet iyice sabrımızı taşırıyor acayip acayip işler yapıyor. Laiklik elden gidecek galiba !!!

Not: Şaka bir yana işin aslını yazayım...

“25.12.2022 tarihinde bazı medya mecralarında “AVM’ye Kadrolu İmam” başlığı ile çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

633 sayılı Kanun’un 35 inci maddesi gereğince “Alışveriş merkezi, iş hanı, otogar, tren ve metro istasyonu yerleşkelerinde, kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara ait yerleşim birimleri (hizmet binaları, lojmanlar vs.) bünyesinde açılan mescitlerin yönetimleri Başkanlığa devredilecektir.” ibaresi yer almaktadır.

İlgili madde gereğince, “Beyaz Çınar Yapı İnşaat Emlak Yönetim Hizmetleri Ltd. Şti”nin alışveriş merkezi mescidine görevli talep yazısı müftülüğümüz tarafından incelenmiş ve yapılan inceleme neticesinde mescidin yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmiştir. 23.12.2022 tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı onayı ile de mescide görevli ataması yapılmıştır. Ataması yapılan görevli alışveriş merkezinde sabah namazı haricinde dört vakit ve Cuma Namazında görev yapmaktadır. Sabah Namazı vaktinde alışveriş merkezi kapalı olduğundan görevli eski görev yeri olan Asri Mezarlık Süleyman Çelebi Camii’nde görev yapmaktadır”

Not: İşin özü Alışmerkezleri diyanetin görev alanı içersinde ve adamlar KENDİLERİ İMAM İSTEDİĞİNDE BULUNMUŞ... Müftülükte bunu değerlendirmiş ve oraya belli günler gitmesi için bir imam yönlendirmiş olay sadece bu...

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Atanamayan öğretmenler var da, ortada Fen-Edebiyat mezunlarının başka iş yapamadıklarından veya devlet memuru olayım düşüncesiyle formasyon aldıkları gibi bir gerçek de var. Birçokları atanamayacakları belli olduğu hâlde bile bile öğretmen olmaya çalışıyor. Atanamayan öğretmenlerin atanan imamlarla mukayese edilmesi abes bir durum.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Atanamayan öğretmenler var da, ortada Fen-Edebiyat mezunlarının başka iş yapamadıklarından veya devlet memuru olayım düşüncesiyle formasyon aldıkları gibi bir gerçek de var. Birçokları atanamayacakları belli olduğu hâlde bile bile öğretmen olmaya çalışıyor. Atanamayan öğretmenlerin atanan imamlarla mukayese edilmesi abes bir durum.
Ben de eğer iddia doğru ile AVM içindeki Mescid'e imam atanmasını abes buluyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ben de eğer iddia doğru ile AVM içindeki Mescid'e imam atanmasını abes buluyorum.

AVM talepte bulunmu ise diyanet ne yapmalıydı mesela ?

Hayır efendim size imam flan yok basın gidin mi demeliydi ?

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
CHP'li belediye hangi PKK'lıları nerelere yerleştirmiş bunları ne kadar konuşuyorsunuz acaba, mescide imam atanınca insanları kışkırtmaya çalışıyorsunuz?

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
CHP'li belediye hangi PKK'lıları nerelere yerleştirmiş bunları ne kadar konuşuyorsunuz acaba, mescide imam atanınca insanları kışkırtmaya çalışıyorsunuz?
CHP hangi PKK'ları nerelere yerleştirmiş anlat da biz de öğrenelim.

Ama bilmiyorsan öğren;

Kamu kurumlarına (belediyeler dahil) çalışan alınırken Savcılıktan ya da edevletten sabıka kaydı alınır ve ilgili kuruma verilir. Bu yeterlidir. İBB bu prosedürü yerine getirmiştir.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında kamuya çalışan alınmasında Hükümet sabıka kaydı dışında bir de arşiv taraması zorunluluğu getirmiştir. Arşiv taraması en basit anlatımı ile sabıka kaydında çıkmayan ama devletin belli kurumlarının o kişi hakkında yaptığı fişlemedir. Örnek olarak işe alınacak X kişisi hakkında açılmış davalar ( hüküm giymemiş ise bunlar sabıka kaydında çıkmaz) , davaya dönmedi ise bile açılmış soruşturmalar, güvenlik kuvvetlerinin yaptığı istihbarat, X kişisinin çemberinde olan örneğin aile üyeleri hakkındaki soruşturmalar vs vs dir. Mesela X kişisinin bir terör örgütü ile alakası yoktur ama amca oğlu bir terör örgütü ile bağlantılı ise arşiv taraması der ki X kişisinin amca oğlu terör örgütü ile ilişkilidir. Bu da arşiv taramasına göre X kişisini terör örgütü ile iltisaklı yapar. Halbuki bu suçların şahsiliği ilkesine de aykırıdır. VS VS

İstanbul belediyesi bunu da belli bir tarihe kadar yapmıştır. Bu yapılırken belediye Valiliğie yazı yazar ve işe alınacak X hakkında arşiv taraması yapılmasını ister. Buna göre de Valilikten cevap gelir. Ancak tarihi şu anda hatırlamıyorum. Anayasa mahkemesi bu arşiv taramasını anayasaya aykırı bulup iptal etmiştir. Buna rağmen belediye gene de Valilikten arşiv taraması bilgilerini istemiş. Valilik ise bu anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiştir artık sana bu bilgileri veremem demiştir.

İşte Sayın Soylu'nun kendince terörist olmakla suçladığı insanlar bu arşiv taraması yapılmamış insanlardır.
Arşiv taramasının yapılmaması da Anayasa Mahkemesinin bu uygulamayı iptal etmesidir.

O yüzden elma ile armutu karıştırmayın. Bu dünyada ülkesini, milletini seven bir tek siz değilsiniz.

Yazdığınız yazı çamur at izi kalsın dan başka bir şey değildir.

Son düzenleme:

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Bir de uzun uzun cevap yazmış. Ben aldıkları işçilerden mi bahsediyorum? İSPARK'ı HDPKK'lılara teslim etmeleri gibi durumlardan bahsediyorum. CHP'nin HDPKK ile ne kadar iç içe olduğu ortada.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Uzun uzun cevap yazsam da pek anlayamıyorsun yazdığımı sanırım.