Soru Xiaomi 13 hakkında ne düşünüyorsunuz?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Biraz araştırdım ciddi diyorum çok büyük level atlamış xiaomi redmi serisi dahil, xiaomi 13 8gen2 12gb Ram 256gb 512gb hafıza, kamerası çok iyi pro modelde 70x zoom küçük modelde 30x zoom var küçük modelin boyu 6.36 pro 6.73 inç ciddi diyorum s23 ü geride bırakmış telefon her türlü sadece arayüz sıkıntı miui14 ile geriye kalan tüm sorunlar çözülürse samsung tahtından inmiş olur.

Harici olarak orta segmentte note 12 pro+ ile a serisini karşılaştırırsak note serisi öne geçiyor adamlar note 12 ile beraber ois te koymuş telefona.

Poco dengi ise M serisi olması lazım oda ortada zaten.

Xiaomide bir saat kaldı bide miui arayüz.

Siz ne düşünüyorsunuz xiaomi nin son çıkacak telefonları hakkında?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Biraz araştırdım ciddi diyorum çok büyük level atlamış xiaomi redmi serisi dahil, xiaomi 13 8gen2 12gb Ram 256gb 512gb hafıza, kamerası çok iyi pro modelde 70x zoom küçük modelde 30x zoom var küçük modelin boyu 6.36 pro 6.73 inç ciddi diyorum s23 ü geride bırakmış telefon her türlü sadece arayüz sıkıntı miui14 ile geriye kalan tüm sorunlar çözülürse samsung tahtından inmiş olur.

Harici olarak orta segmentte note 12 pro+ ile a serisini karşılaştırırsak note serisi öne geçiyor adamlar note 12 ile beraber ois te koymuş telefona.

Xiaomi umurumda değil ilginlenmiyorum hocam ben sadece Apple ve Samsung tarafı ile ilgileniyorum ayrıca MIUI Android dünyasının en berbat arayüzü ben şahsen One UI tercih ederim.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Arayüz ve kamera sorunundan dolayı çoğu insan Apple yada Samsung tarafına yönelecektir.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
miui arayüzündeki sorunlar kalkarsa rakibi kalmaz ama kolay kalkmaz sorunlar

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Arayüz ve kamera sorunundan dolayı çoğu insan Apple yada Samsung tarafına yönelecektir.
Keşke tek sorun Xiaomi'de olsa bütün Çinli markalar bozdu hatta OnePlus bile kendini çok bozdu sırf bu yüzden Apple ve Samsung'a yönelmek mantıklı bir hareket olacaktır.
Çinli markalar daha çok fiyat performans cihazları ile ön plana çıkarken fiyat konusunda Apple ve Samsung ile sidik yarıştırdıkları için hiç kimse Çinli marka tercih etmez (buna ben de dahilim)
Ben bundan sonra Apple veya Samsung'tan devam edecem çünkü Çinli markalar hem ilgimi çekmiyor hem de bana bir faydası yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

miui arayüzündeki sorunlar kalkarsa rakibi kalmaz ama kolay kalkmaz sorunlar
One UI tercih ederim

MIUI duzelmedigi surece bir sey olmaz. Duzelecek gibi de durmuyor zaten.
Xiaomi 2019'dan sonra bozdu bence hocam Mİ9 serisi çok güzeldi heyecanlandırıyordu ilgi çekiyordu şimdi ise elektronik mağazaya gidince elime aldığımda meh diyip geçiyorum bunu Mİ9T kullanan biri olarak söylüyorum Xiaomi artık alınmaz ama Mİ Band 6 severek kullanıyorum. Bundan sonraki telefonum Samsung veya Apple olacak. Xiaomi dahil hiçbir Çinli marka ilgimi çekmiyor buna Realme ve OnePlus da dahil.

Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Yazilimi gectim kullanılan malzeme vs. amiral gemilerinde bile basli basina kalitesiz.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Biraz araştırdım ciddi diyorum çok büyük level atlamış xiaomi redmi serisi dahil, xiaomi 13 8gen2 12gb Ram 256gb 512gb hafıza, kamerası çok iyi pro modelde 70x zoom küçük modelde 30x zoom var küçük modelin boyu 6.36 pro 6.73 inç ciddi diyorum s23 ü geride bırakmış telefon her türlü sadece arayüz sıkıntı miui14 ile geriye kalan tüm sorunlar çözülürse samsung tahtından inmiş olur
Samsung'u tahtından indirmesi imkansız, fanlik yapmıyorum. Kağıt üzerindeki verilerde Redmi Note 12 serisi önde, her sene böyle oluyor ama gel gor ki butun Redmi Note 10 ve 11 modelleri sadece A52s kadar satamadi. Eline S22 Ultra al bir de Xiaomi 13 Pro al inan bana 13 Pro'nun yüzüne bakmazsın. Zaten 40.000 TL'lik telefonunda bile sistem uygulamalarında reklam çıkıyor, demem o ki isterse saf Android kullansın yine de özellikle pazar payı olarak asla Samsung'a yaklaşamaz. Bu arada Dimenisty 1080, saf performans da 778G dengi olup yapay zeka tarafında bir hayli geri kalmış bir SoC'dur.

@James Howlett,

Redmi Note 12 bu sene A serisinden önde demişsiniz, rakibi A54 ama önce A52s'i geçsin be hoca. SoC'lar aynı ama A52s'in malzeme kalitesi ve arayüzünün çok daha iyi olduğu aşikâr.

Son düzenleme:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Samsung'u tahtından indirmesi imkansız, fanlik yapmıyorum. Kağıt üzerindeki verilerde Redmi Note 12 serisi önde, her sene böyle oluyor ama gel gor ki butun Redmi Note 10 ve 11 modelleri sadece A52s kadar satamadi. Eline S22 Ultra al bir de Xiaomi 13 Pro al inan bana 13 Pro'nun yüzüne bakmazsın. Zaten 40.000 TL'lik telefonunda bile sistem uygulamalarında reklam çıkıyor, demem o ki isterse saf Android kullansın yine de özellikle pazar payı olarak asla Samsung'a yaklaşamaz. Bu arada Dimenisty 1080, saf performans da 778G dengi olup yapay zeka tarafında bir hayli geri kalmış bir SoC'dur.

@James Howlett,

Redmi Note 12 bu sene A serisinden önde demişsiniz, rakibi A54 ama önce A52s'i geçsin be hoca. SoC'lar aynı ama A52s'in malzeme kalitesi ve arayüzünün çok daha iyi olduğu aşikâr.

Xiaomi alanın zekasından şüphe ederim

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Radyo varmı? :D Dahili anten olursa tadından yenmez.
Kablosuz kulaklıkla radyo keyfi. Sınırsız müzik değişik değişik. Fakir adamız her zaman da youtube bağlanamıyoz ?

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Spotify mi bilmem ney boş işler. Bir telefonda radyo muhakkak olmalı.
iPhone 13'te varmı acaba?
Radyo muhakkak olmalı diyorsunuz ama OPPO bonkörlük yapıp A55 cihazına radyo koymamış ne yapacağız? OPPO'dan bahsediyoruz, Android telefon diyoruz kısacası iPhone bile değil.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,243
Düşünmüyorum. :p MIUI her zaman leş gibiydi, istikrarlı bir şekilde de bu çizgisinde devam ediyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Radyo muhakkak olmalı diyorsunuz ama OPPO bonkörlük yapıp A55 cihazına radyo koymamış ne yapacağız? OPPO'dan bahsediyoruz, Android telefon diyoruz kısacası iPhone bile değil.
Onlar fakirlikten koymuyor abi be :D ashhdjdhd

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Android Tarafında Benim Şahsi Görüşümce Samsung Cihazlar Disinda Cihaz Kullanilmaz. Diğer Tarafta Elma Var Zaten.

OneUI Kesinlikle Android Tarafinda Gordugum En Yetenekli Ve En Sorundan Arınmış Arabirim.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Android Tarafında Benim Şahsi Görüşümce Samsung Cihazlar Disinda Cihaz Kullanilmaz. Diğer Tarafta Elma Var Zaten.

OneUI Kesinlikle Android Tarafinda Gordugum En Yetenekli Ve En Sorundan Arınmış Arabirim.
Android tarafında Samsun hariç leş geliyor bana Xiaomi'nin kullanırsam Mi Band serisini kullanırım zaten Band 6 kullanıyorum

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Android tarafında Samsun hariç leş geliyor bana Xiaomi'nin kullanırsam Mi Band serisini kullanırım zaten Band 6 kullanıyorum
Bana Direkt Android Leş Gibi Geliyor IOS Varken Ama Nihayetinde Android Kullanicak Olsam Samsung Cihazlardan Şaşmam.

En Azından Hem Cihazlar Kaliteli Hem Arabirim Akıcı Ve Sorunsuz.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Bana Direkt Android Leş Gibi Geliyor IOS Varken Ama Nihayetinde Android Kullanicak Olsam Samsung Cihazlardan Şaşmam.

En Azından Hem Cihazlar Kaliteli Hem Arabirim Akıcı Ve Sorunsuz.
Ben IOS'cuyum normalde Android bana hitap etmiyor şuanda el mahkum olduğu icin Android kullanıyorum ama bundan sonraki telefonum İPhone 12 Pro veya 13 Pro olacak

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
MIUI çok beğendiğim arayüz değil. Arayüz konusunda Samsung'tan şaşmam ki zaten S20 FE'yi kullanıyorum.
One UI çok tatlı bir arayüz bence bunu Xiaomi Mİ9T kullanan biri olarak söylüyorum MIUI gerçekten berbat bir arayüz eğer Android alırsam Samsung alacam zaten

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
One UI çok tatlı bir arayüz bence bunu Xiaomi Mİ9T kullanan biri olarak söylüyorum MIUI gerçekten berbat bir arayüz eğer Android alırsam Samsung alacam zaten
Zamanında ben de Poco X3 Pro kullandım, MIUI 12 berbattı. MIUI 12'de bellek yönetiminde sıkıntılar yaşamışlığım oldu. MIUI 12.5 ve 13 idare eder ama gene de pek güzel sayılmaz. Ha, Xiaomi kötü telefon çıkarıyor anlamına gelmez ama yazılım tarafında kesinlikle göz atmalılar.