Kurtarma Dvd Oluşturma

Last-Shoot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar laptobum teknik servise gitmişti ve lisanslı vista yüklenmiş ben tekrar format atmak istediğimde yine bu lisanslı vistayı kurabilmek için acaba nasıl bir recovery dvd oluşturmalıyım ve bunu nasıl yapıcam yardımcı olursanız sevinirim.

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar laptobum teknik servise gitmişti ve lisanslı vista yüklenmiş ben tekrar format atmak istediğimde yine bu lisanslı vistayı kurabilmek için acaba nasıl bir recovery dvd oluşturmalıyım ve bunu nasıl yapıcam yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşım bunu yapabilmen için Windowsunun bulunduğu sürücünün imajını alman gerekecektir. Bunu da 3. parti bir yazılımla sağlayabilirsin. Sana önereceğim ve birçok kişininde kullandığı Norton Ghost Adlı yazılım var. Onu pcne Kuracaksın.Programı çalıltırınca recovery sekmesine tıklayacaksın ve Windowsunun bulunduğu sürücüyü seçeceksin. Daha sonra Dvd yazıcına boş bir dvd takacaksın. Zaten program en son adımda kendini yeniden başlatacak ve Windows Vista açılmadan önce kendini aktif edecek. En son adımda da windowsunun imajını dvdye yazacaktır. Fakat önemli bir noktayı da hatırlatmadan geçmeyeyim. Eğer vistanın bulunduğu sürücünde 4.7 gb den daha fazla veri var ise birden fazla dvdye yazman gerekebilir. 2. önemli nokta ise imajı aldıktan sonra windowsunun bllunduğu sürücünün boyutunu değiştirme. Yoksa yedeğini aldığın vistayı bilgisayarına kuramazsın. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Neyse ben kaçar. İyi akşamlar ;)

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
laptop unun icinde bir adet dvd yazma programi fabrikasyon olmasi lazim. ayrica Program Files icinde DVD-RAM adinda bir dosya olmasi lazim. o dosyayi DVD uzerine yazdirmalisin. yazdirdigin bu dvd ile otomatik recovery yapiliyor.

Last-Shoot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Laptobum hp pavilion hp'de bir oluşturma yöntemi var ama nasıl bilmiyorum olmazsa galiba3. parti bi yazılım ile halledeceğim.

Last-Shoot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptop unun icinde bir adet dvd yazma programi fabrikasyon olmasi lazim. ayrica Program Files icinde DVD-RAM adinda bir dosya olmasi lazim. o dosyayi DVD uzerine yazdirmalisin. yazdirdigin bu dvd ile otomatik recovery yapiliyor.
Bende dediğin gibi bişi arıyom ama bulamadım restore buldum ama oda açılmıyor peki en başka vista dvd'den kurarsam ve oem etiketinden keyi girsem yine lisanslı çalışırmı acaba?