Röportaj-Necati sasmaz 05.03.2009

Bu konuyu okuyanlar

leylak

Doçent
Katılım
26 Mayıs 2008
Mesajlar
558
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Necati Şaşmaz, Haberturk Gazetesi’nden Oya Doğan’a konuştu. İşte Haberturk Gazetesi’nde yayınlanan röportaj…


MÜTEVAZILIĞI BIRAKTIM OYUNCU OLDUM

Kurtlar Vadisi Pusu üç aylık aranın ardından izleyicisiyle bu akşam yeniden buluşuyor. Polat Alemdar, yeni bölümlerde hem derin devletle çatışmaya giriyor hem de evleniyor. Oyunculuğu artık öğrendiğini belirten Necati Şaşmaz, nam-ı diğer Polat, bir yıllık suskunluğunu HT Magazin için bozdu.

Perşembe akşamları Türkiye nüfusunun yarısını adeta ekranlara mıhlayan Kurtlar Vadisi Pusu, bu gece üç aylık bir aranın ardından nefes kesen bir bölümle yeniden izleyicisiyle buluşuyor. Polat Alemdar, bu sezon izleyicisine aksiyonun yanında bir de aşk hikayesi hediye ediyor. Zira Polat yeni bölümlerde evleniyor. Ona hayat veren Necati Şaşmaz'ın ise evlilik yanından bile geçmiyor. Herkes Şaşmaz'ı Polat gibi sert bakışlı ve ağır abi olarak tanıyor. Oysa Necati Şaşmaz söylenin aksine içinde inanılmaz bir enerji ve eğlence taşıyor. O, ney üflüyor, animasyonla ilgileniyor, ata biniyor, şiir yazıyor, Latin dansları yapıyor. Şaşmaz, bir kadınla konuşurken de nezaketi asla elden bırakmıyor. Bugünlerde ise oyunculuğun dışında açacağı internet sitesiyle haberciliğe al atacak olmanın heyecanım yaşıyor, Şaşmaz'la Rahmi Koç Müzesi'nde buluştuk ve hem dizinin yeni bölümlerini hem de hayatını konuştuk.

Kurtlar Vadisi Pusu'ya maddi gerekçeler göstererek üç ay ara verdiniz ve yine aynı kanala döndünüz. Perde arkasında neler yaşandı?
Herkesin ekonomik krizi ağzıma sakız yaptığı bir dönemdi. Bizim de birikmiş alacaklarımız vardı, önce borçlan tahsil edip sonra devam edelim karan aldık. Borçlar ödendi ve aynı yerde kaldık.

Peki süreç neden uzadı?
Bu bizim değil, kanalın tercihiydi.

Kaç sezonluk anlaşma yaptınız?
Sadece 13 bölümlük.

BENİ OYUNCULUĞA KADER İTTİ
Bu üç aylık arada ne yaptınız?

Benim için çok yoğun geçti. Bazı hikayelerim vardı, onları senaryolaştırmaya çalıştım. Ayrıca 3D animasyona merak sardım. Çünkü gelecekte çok fazla animasyon filmleri çekilecek. Ayrıca bir müzik programı vasıtasıyla besteler yaptım. Bu arada web tasarımı konusunda eğitimler aldım. Yakında bir haber sitesi açacağım. Ama henüz ismi net değil.

Sizi tanımlayan kelime "merak" olsa gerek...
Meraklıyım, doğru. Bundan altı yıl önce oyuncu olmaya çalışıyordum. Sanırım artık oyuncu oldum, iyi bir tecrübem var. Ama daha iyisi olmak için her zaman çalışacağım.

Eğer ABD'de ikiz kulelere saldırı olmasa, siz ABD'de turizmci olacaktınız. Bulunduğunuz noktaya gelmenizin nedeni kader miydi?
Ben kadere inanıyorum. Belki de bugün siz benimle başarılı bir turizmci olduğum için röportaj yapacaktınız. Beni oyunculuğa kader itti.

Kurtlar Vadisi bu akşam başlıyor. Bu 13 bölümde ne izleyeceğiz?
Yine akıp gideceğiz. Zaten dizide anlattıklarımız yaşanıyor. Bu 13 bölümde; aşklar, entrikalar, iç-dış kavgalar, çatışmalar ve espriler olacak.

Nasıl oluyor da Ergenekon önce dizide anlatılıyor, sonra operasyon gerçekleşiyor?
Sadece olabilecekleri düşünüp, güçlü ihtimallerin üzerinde giderek böyle bir dizi yapıyoruz. Türkiye hakkında okuyan bir sürü insan, bu diziyi seyrettiğinde "Ben bunu söylemiştim" diyor. Bizim tek farkımız düşündüklerimizi, cesaretle ve öngörüyle söyleyebilmemiz. Satır aralarını iyi okuyoruz.

Ergenekon Davası hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hukuki süreç bittiğinde herkes zaten anlayacak. O zamana kadar söylenecek her şey boş, yanlış, eksik ve fazla olabilir.

Polat evleniyor mu?
Polat, Ebru ve Nazife annesi bir üçgenin içerisine girdi. Annesi evlenmesini istiyor.

Biz Polat'ı devleti için, yüzünden, kimliğinden, ailesinden ve sevdiğinden vazgeçen bir karakter olarak tanıdık. Şimdi ne oldu da hiç tanımadığı bir kızla evleniyor?
Babası dizide Polat'a artık "Elif’i gömmelisin" dedi. Annesi onu evlendirmek istiyor. Anne vatanı temsil ediyor. Polat annesinin gözyaşlarına dayanamıyor. Yani ortada vatani bir görev var.

Polat Kırmızı Kitap'ı okumak için evlenmeyeceğine söz vermişti...
Görüntü yönetmenine o sahnede beni boydan çekmeyin demiştim. Tek ayağım belki de havadaydı. (Gülüyor) Dizimizde çelişkiler olmalı ki, karakterin çıkmazları görünsün.

GİZEMLİ OLMAYI SEVİYORUM
Son günlerde hakkınızda Ergenekoncu, AKP'li, darbe yanlısı gibi iddialar ortaya atıldı. Sizse hep sustunuz. Neden?
Kurtlar Vadisi'nin reytingi var. Sevenlerimiz negatiflikleri de izliyor. Bu da insanlara reyting olarak dönüyor. Sadece şunu söylemek istiyorum. Kurtlar Vadisi'ni sevenler bizdendir, sevmeyenler de bizdendir, ona sövenler bile bizdendir. Ama sövdürtenler bizden değildir. O oyunların arkasında kimler var diye bakmak lazım. Bu, reyting, kişisel çıkarlar, kariyer ve şöhret olma duygusu olabilir. Şöhret olup gündemde kalmak isteyenler bile olabilir.

Dizide evleneceğiniz Ebru karakterini canlandıran Hatice Şendil'in sevgiliniz olduğu yönünde iddialar var. Doğru mu?
Ben hayatımda hiç aşk yaşamadım. Ama yaşamayacağım demedim.
Kader inşallah bana bir gün yaşatır.

Çocuk istemiyor musunuz?
Çocukları çok seviyorum. Sağlıklı, iyi ve ahlaklı çocukları yetiştirmek tüm erkeklerin asıl görevi olmalı. Ama henüz ben diğer görevlerimi tamamlamış değilim. Halo Dayı bile 60 yaşından sonra çocuk yapıyor. Bakalım 60 yaşına kadar yolumuz var.

Neden hayatınız hakkında hiçbir şey söylemiyorsunuz?
Ben ketum olmayı ve gizem yaratmayı seviyorum. Aslında bizim sevilmemiz de nefret edilmemiz de bu gizemden kaynaklanıyor. Her tarafta görünmeyince insanlar sizinle ilgili bir fikre sahip oluyor. Bu bazen olumlu bazen olumsuz oluyor. İnsanlarla karşılaştığımda "Size karşı önyargılarım var" diyorlar. Gizem perdesi ortadan kalkınca biriktirmiş oldukları negatif duygular pozitife dönüşüyor. Bu ani değişim şok etkisi yaratıyor. Ben de onlarda yarattığım bu sürprizi seviyorum.

HEYBETLİ DEĞİL NARİNMİŞSİN
Necati Şaşmaz sokakta rahat yürüyemediğini söylüyor ve karşılaştığı tepkileri anlatıyor: "Beni sokakta gördüklerinde 'Televizyondakinden daha yakışıklısın ama orada daha heybetli görünüyorsun, oysa narin görünümlüymüşsün' diyorlar. Geçen gün Sultanahmet'teki Alman Çeşmesi’nin önünde çekim yaptık. Ben ünlü olmadan önce Ankara'dan gelip turist olarak orada fotoğraf çektirmiştim. Orada binlerce insan etrafımıza toplanıp benimle fotoğraf çektirmek istedi. Eskisi gibi rahat olamamayı çok garipsedim. Yani yine oradayım ama fotoğrafları ben çekmiyorum, başkaları çekiyor ve ben Ayasofya'nın önünde bir fon olarak duruyorum. Garip bir durumdu. Ama sokakta yürüyemiyorum, kalabalık yerlere gidemiyorum."

• Üç aylık arada bazı hikayelerimi senaryolaştırdım. 3D animasyona merak sardım. Web tasarımı eğitimi aldım. Beste yaptım. Yakında da bir haber sitesi açacağım.
• Hayatımda hiç aşk yaşamadım. Aşk da bir müze gibi. Herkes gitmiyor ama gidince hayran kalıyor. Henüz aşk müzesinden içeri girmedim.
• Dizide annesi Polat'ı evlendirmek istiyor. Anne vatanı temsil ediyor. Yani ortada vatani bir görev var. Yeni bölümlerde Polat, sözünü bozup Ebru ile evlenecek.
• Ketum olmayı ve gizem yaratmayı seviyorum. Bizim sevilmemiz de nefret edilmemiz de bu gizemden kaynaklanıyor.

Oya DOĞAN
Haberturk Gazetesi
 

Frespo

Doçent
Katılım
19 Eylül 2008
Mesajlar
722
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Abi ya bugün polat var ya acayip heyecan bastı maşşallah dipçik gibiyim
 
Üst