Yardım Ram Mhz Değeri Yükselmiyor

Esdpower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Herkese merhaba, Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 5200 MHz DDR5 ram aldım bir süre önce. ilk defa biostan MHz yükseltmesi yapacağım bir ram fakat izlediğim videoları eksiksiz yapmama rağmen yükselmedi ve pc açılmadı. Anakartta kırmız ışık ile başlıyor, sarıya düşüyor ve ekran gelmiyor. Anakart modelim ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI 5333MHz(OC) DDR5. Ramin defult ayarları 4800 Mhz ama 4000 de çalışıyor hem XMP denedim hem de manuel ayarladım yine de açılmadı ramlar 1 ve 3 te takılı 2 ve 4 yaptım işe yaramadı, Windows'ta Bellek tanılama yapınca da herhangi bir sorun vermedi. Acaba atladığım bir yer mi var yahut ram mi bozuk? Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlar ise çok memnun olurum.

IMG_20221120_133521.jpg
IMG_20221119_070054.jpg

tobaccomix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Hocam bios ekranı açılmıyorsa tek bir ramle çalıştırmayı dene

Esdpower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hocam bios ekranı açılmıyorsa tek bir ramle çalıştırmayı dene

Bios açılıyor ama sadece 4000 MHz de, MHz değerlerini yükseltince kasa çalışıyor fakat ekran gelmiyor ve yukarıda belirttiğim gibi anakartta önce kırmızı ışık yanıyor sonra sarı ve öylece bekliyor pc.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
İşlemci maksimum 4800 destekliyor o yüzden yapamıyorsunuz.

Up to DDR5 4800 MT/s

tobaccomix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Bios açılıyor ama sadece 4000 MHz de, MHz değerlerini yükseltince kasa çalışıyor fakat ekran gelmiyor ve yukarıda belirttiğim gibi anakartta önce kırmızı ışık yanıyor sonra sarı ve öylece bekliyor
desteklemiyor olabilir işlemci vs.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
kimse de dememiş ki "biosun güncel mi?"

"buradan bi bak, hangi sürümü kullanıyorsun, güncel değilse güncelle biosunu" diye...

bios güncellemesini bi kontrol edin. gerekiyorsa asus tr ye mail atın. ingilizceniz varsa asus global e atın. böyle bir sorun varsa ileriki bios güncellemeleriyle sorunu çözerler.

edit: ramleri 1-3 slota tak. anakartın ram bölümünün üstünde dimm diye de yazıyor.

Esdpower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
kimse de dememiş ki "biosun güncel mi?"

"buradan bi bak, hangi sürümü kullanıyorsun, güncel değilse güncelle biosunu" diye...

bios güncellemesini bi kontrol edin. gerekiyorsa asus tr ye mail atın. ingilizceniz varsa asus global e atın. böyle bir sorun varsa ileriki bios güncellemeleriyle sorunu çözerler.

edit: ramleri 1-3 slota tak. anakartın ram bölümünün üstünde dimm diye de yazıyor.

Ben sanıyorum ki Asus'un Armoury Crate biosu da güncelliyor. Güncel değilmiş dediğin gibi yaptım. Daha önce 3 4 takmıştım ramleri ama açılmamıştı pc. Şimdi 1 2 den 3 4 e aldım XMP çalıştırdım 5200 MHz oldu. teşekkür ederim.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Ben sanıyorum ki Asus'un Armoury Crate biosu da güncelliyor. Güncel değilmiş dediğin gibi yaptım. Daha önce 3 4 takmıştım ramleri ama açılmamıştı pc. Şimdi 1 2 den 3 4 e aldım XMP çalıştırdım 5200 MHz oldu. teşekkür ederim.

anakartın ram modülünün orda yazıyor. 1-3 yapman gerekiyor dual olması için. dual yaparsan performansa katkısı olur.