Öneri WW2 film ve dizi önerilerim

Bu konuyu okuyanlar

Sir Karl Dönitz

Öğrenci
Katılım
26 Ağustos 2022
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
18
Puanları
3
Merhabalar bugün sizlere yaz tatilinde izlediğim ve beğendiğim WW2 film ve dizileri paylaşacağım. Ara sıra listeye filmler eklemeyide düşünüyorum. Eğer ilgilisiyseniz ara ara kontrol edebilirsiniz. Hazırsanız başlıyalım.

127129.jpg



Operasyon Valkyrie Adolf Hitler'e yapılan 20 temmuz suikast girişimini konu alan bir film. Oyuncusu kadrosu olarak gayet güzel bir kadrosu var. Tom Cruise ve Thomas Kretschmann gibi ünlüler var. Bana göre sadece üniforma ve film kalitesi için bile izlenir :)

images (6).jpeg



İkinci sırada baş rolünde Steve Mcqueen gibi muhteşem bir oyuncu olan The Great Escape filmi var. Bu filmimiz ise Almanların eline esir düşen müttefik havacıların esir kampından kaçış hikayesini anlatıyor. Bu arada bu gerçek bir olay. Filmi izlerken kaçış esnasında ki o gerginliği gerçektende hissetiriyor. Bu filmi izlerken sıkılmayacağınızı düşünüyorum. Bana göre mutlaka izlenmesi gereken bir film. Oyuncu kadrosunda çok tanınmayan oyuncular olsada gerçekten oyuncu kadrosu mükemmel bir iş çıkartmış. He eksikleri var mı derseniz var ama bence izlemeye değer.

images (19).jpeg



Üçüncü sırada Life is Beautiful filmi var. Bu filmin yorumlarına bakarsanız çok tavsiye edilen bir film olduğunu görürsünüz. Gerçektende çok güzel bir film. Baş rolünde Roberto Benigni var bu adam gerçektende baya iyi oyuncu. Filmin konusuna gelirsek Bir baba ve oğlu nazi esir kampına düşüyor. Baba oğluna bu kampın aslında bir oyun olduğunu söylüyor ve kampda ayarladığı şeylerle çocuğu bu kampın aslında bir oyun olduğunu ikna ediyor. Bilirsiniz nazi kamplarında genellikle çocuklar öldürülür. Bu babada çocuğunu hayatta tutmaya çalışıyor. Ben filmin sonunda ağlamıştım sizede şiddetle öneririm :)

images (23).jpeg



Dördüncü sırada ise bir dizi var ama mini dizi gibi. Tam hali 1 yada 2 günde bitirilebilir. Bu benim en sevdiğim dizi olan Das Boot (1981). Wolfgang Petersen'in elinden çıkan bu dizi denizaltı çalışanlarının hayatını anlatıyor. Hatta dizi gerçek bir denizaltı olan U-96'nın içinde çekilmiştir. Gayet güzel bir hikayesi olan bu dizi denizci psikolojisinide değiniyor. Dizinin gayet güzel bir sonuda var. Mutlaka izleyin derim.

images (24).jpeg



Beşinci sırada ise Schinder List filmi var. Bu film birden fazla ödülü olan bir filmdir. Burada ise Alman Sanayici olan Oskar Schindler'in 1200 tane yahudi çalışanının hayatını kurtardığı gerçekte yaşanmış bir hikaye var. Oyuncu kadrosu yine güzel olan bir film. Hatta ben film bittikten sonra bu hikaye gerçek mi diye araştırmıştım. O kadar heyecanlı ve güzel bir film. Yalnız film Siyah beyaz diye izlememezlik yapmayın. Siyah beyaz olması filme ayrı bir hava katmış bunuda mutlaka izleyin.

images (25).jpeg



Sırada 1993 yapımı olan Stalingrad filmi var. Yine baş rolde Thomas Kretschmann var. Bu film ise Stalingrad savaşını anlatıyor. Aksiyon arıyorsanız bu film pek size göre değil. He çatışma sahneleri falan var filmin yarısı öyle heyecanlı geçiyor ama bu filmin ana amacı savaşlarda yıpranan asker psikolojisini anlatıyor. Yinede güzel bir film. Şans verilmeyi hakediyor.


images (26).jpeg



Sırada ise Tora Tora Tora! filmi var. Bu film ise Japonların Amerika'ya yaptıkları Pearl Harbor baskınını anlatıyor. Bu film iki tarafında gözünden anlatılmış. Yanii film amerikan-japon ortak yapımı. Bu filmin çoğunluk bölümü saldırıya giden süreci anlatıyor son 30 dakikası falan baskını anlatıyor. O yüzden Son 30 dakikası hariç olan bölümde sıkılmanız muhtemel ama tarihi olarak gayet güzel bir film.

images (27).jpeg



Sırada ise WW2 severlerin çoğunun izlediğini düşündüğüm Der Untergang yani çöküş filmi. İzlemediyseniz mutlaka bakın. Bu filmde ise Bruno Ganz abimiz Hitler'i oynamamış adeta yaşamış :D İmkanınız varsa dublajsız ve altyazılı izleyin. Bu adam Hitler'i mimik ve hareketlerine kadar oynamış. Filmin konusu ise Hitler'in son yılı ve ölümünü anlatıyor.

f25311714c2d702d578c9c7bcaab6ba5547074c80e57c4073aa041f83cfabf1b._RI_V_TTW_.jpg



Evet sırada Anthropoid filmi var. Bu film suikast sonucu öldürülen en büyük rütbeli Nazi yöneticisi Reinhard Heydrich'e yapılan suikasti anlatıyor. Başrolünde posterdende görebildiğiniz gibi Cillian Murphy gibi bir oyuncu var. Filmde biraz propaganda var ama yine de bir şans verilebilir. 2 saatin ilk saati suikaste giden sürece değindiği için ilk saati sizi biraz sıkabilir ama son saatinde suikast gerçekleştiği için son saati daha eğlenceli.

DARKEST HOUR - DARKEST HOUR (1 DVD): Amazon.de: Gary Oldman, Kristin Scott  Thomas, Ben Mendelsohn, Lily James, Ronald Pickup, Stephen Dillane,  Nicholas Jones, Samuel West, David Schofield, Richard Lumsden, Joe Wright:  DVD



Sırada Darkest Hour var. Aslında bu filmden büyük beklentilerim vardı. İlk saati gerçekten güzeldi ama son saate doğru filme iyice propaganda ve drama bastırmışlar. Gerçektende filmin başlangıç sahnesi aradığım film bu dedirtse de sona doğru iyice bozmuşlar filmi. Savaş sahneleri yok ve Winston Churchill'in Başbakanlıkta ilk ayı ve Dunkirk Tahliyesini anlatmışlar. Sıkıcı gelebilir ilgiliyseniz izleyebilirsiniz.

20221016_162624.jpg



Sırada piyanist filmi var. Bu filmdeki tüm olaylar gerçekte yaşanmış olaylardır. Hikayesine geleceksek adı üzerinde WW2 dönemlerinde yaşamış Polonyalı Yahudi bir Piyanist'in hayatta kalma hikayesini anlatıyor. Adam savaşın sonuna kadar saklanarak harabelerde aç aç 2 yıl hayatta kalmaya çalışıyor ve asla intihar bile etmiyor. Buda baya güzel bir filmdir. İlk saati sizi (belki) sıkabilir ama son 1 saati gerçekten güzel. Bunuda şiddetle öneririm.

Listemizin sonuna geldik. Biraz az film var ama sık sık listeyi güncelleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler ve Filmleri izleyeceklere şimdiden keyifli seyirler.
 

James Howlett

Müdavim
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
4,908
Reaksiyon puanı
4,233
Puanları
113
Yaş
35
Aşağı kaydırırken Piyanisti aradım eklemeseydin önerecektim ama eklemişsin ?

Filmler güzel ?
 

Rei

Forum Sorumlusu
Super Moderator
Katılım
17 Şubat 2021
Mesajlar
5,350
Çözümler
125
Reaksiyon puanı
6,345
Puanları
113
Yaş
19
Düşüş (2004)
R | 156 dakika | Biyografi, Dram, Tarih

Yakalama-22 (1970)
R | 122 dk | Komedi, Dram, Savaş
İyi izlemeler keyifli vakitler komutanım.
 
Son düzenleme:
Üst