Soru Cihazıma Linux kursam sürücü sorunları yaşar mıyım?

Mystshadow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Aklıma takılan şey başlıkta gayet açık bir şekilde mevcut olduğunu düşünüyorum, ayrıca linux konusunda yeniyim
ve genel olarak Windows'tan bıktığım için Linux'a geçmek istiyorum.

Sizce Linux kurmalı mıyım, kurarsam hangi dağıtımını tercih etmeliyim, ayrıyeten başlıkta belirtilen türden bir sorun yaşar mıyım?
Şimdiden teşekkürler.

PC Özellikleri:
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600H
Ram: 8gb 3200mhz (2 slotun biri dolu)
Ekran Kartı: AMD Radeon RX5500M GDDR6 4GB
+ 512GB NVMe M2 SSD
[MSI Bravo 15 - B5DD]

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Sıkıntı olmaz. Önemli olan kullandığınız dağıtımdaki önyüklü olarak gelen kernel sürümü. Ryzen 5 2021 sonunda çıktığını düşünürsek 2022'nin başında gelmiştir yani Ocak-Şubat 2022 ve sonrası bir kernel sürümüne ihtiyacınız var. Gerçi sonradan da kernel güncelleniyor ama daha yeni başlıyorsunuz.

Başlangıç olarak kurabileceğiniz dağıtım kernel olarak baya güncel geldiği ve başlangıç seviyesine uygun olduğu için Manjaro ile başlayabilirsiniz. Daha da ilerlettikten sonra diğer dağıtımlara da göz gezdirip hangisinde kalacağınıza karar verirsiniz.

Kullanım kolaylığı açısından GNOME ile başlayın hem de laptop kullanıyorsunuz daha iyi olur.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Adam akıllı sorunsuz Linux kullanmak istiyorsan Linux Mint sisteminin en iyi arayüzlü versiyonun kur Cinnamon mu ney böyle bişey sanırım.
Üzerine Wine app kur rahatlıkla Windows oyunları oyna kürekli.
Ben bile rahatlıkla Wine kurulumu yaptım internette yazılanları izleyerek.

Sonra İşletim sistemi olarak bana göre Manjaro geliyor. Arayüzü güzel.

Sonra arayüzü basit ama program desteği baya fazla olan MX linux geliyor.

Bak en sonda diyceksin ki, baba ben XP kullansam bunlardan daha iyi olur sanki. :D
Yarım yamalak görünecek sana Linux'lar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sürücü sorunu yok Linux'ta. En eski PC den En son model PC ye kadar otomatik kuruyor driveri.

Hatta özelliği var. Telefondan bluetoooth ile bağlan pc'ye. Müzik aç telefonda bilgisayarda okusun. Aux görevi görüyor bluetooth.
İlk gördüğümde baya şaşırmıştım

Mystshadow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Sıkıntı olmaz. Önemli olan kullandığınız dağıtımdaki önyüklü olarak gelen kernel sürümü. Ryzen 5 2021 sonunda çıktığını düşünürsek 2022'nin başında gelmiştir yani Ocak-Şubat 2022 ve sonrası bir kernel sürümüne ihtiyacınız var. Gerçi sonradan da kernel güncelleniyor ama daha yeni başlıyorsunuz.

Başlangıç olarak kurabileceğiniz dağıtım kernel olarak baya güncel geldiği ve başlangıç seviyesine uygun olduğu için Manjaro ile başlayabilirsiniz. Daha da ilerlettikten sonra diğer dağıtımlara da göz gezdirip hangisinde kalacağınıza karar verirsiniz.

Kullanım kolaylığı açısından GNOME ile başlayın hem de laptop kullanıyorsunuz daha iyi olur.
Çok teşekkür ederim önerileriniz için, Manjaro da geçiyordu aklımdan.

Adam akıllı sorunsuz Linux kullanmak istiyorsan Linux Mint sisteminin en iyi arayüzlü versiyonun kur Cinnamon mu ney böyle bişey sanırım.
Üzerine Wine app kur rahatlıkla Windows oyunları oyna kürekli.
Ben bile rahatlıkla Wine kurulumu yaptım internette yazılanları izleyerek.

Sonra İşletim sistemi olarak bana göre Manjaro geliyor. Arayüzü güzel.

Sonra arayüzü basit ama program desteği baya fazla olan MX linux geliyor.

Bak en sonda diyceksin ki, baba ben XP kullansam bunlardan daha iyi olur sanki. :D
Yarım yamalak görünecek sana Linux'lar.

Sürücü sorunu yok Linux'ta. En eski PC den En son model PC ye kadar otomatik kuruyor driveri.

Hatta özelliği var. Telefondan bluetoooth ile bağlan pc'ye. Müzik aç telefonda bilgisayarda okusun. Aux görevi görüyor bluetooth.
İlk gördüğümde baya şaşırmıştım
Eski külüstür bir bilgisayarım vardı 15 yaşında olması gerek, Linux Mint kurmuştum ona da ve stabil çalışmıştı çok şaşırmıştım.

Bahsettiğiniz aux görevi gören özellik de baya hoşmuş doğrusu şaşırdım baya