FAT32 Seçeneği YOK Kayboldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WebHocam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WebHocam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SA
Shiftdelete den görüp uyguladığım Nlite ile Katılımsız SP3 Lü Xp CD Si oluşturma uygulamasından sonra Format atmak istediğimde FAT32 Tercihinin kaybolduğunu gördüm

Sadece Sunulan Hizmet NTFS , Daha sonradan FAT32 Tercihi ortadan kayboldu.. FAT32 Tercihini nasıl geri getirebilirim
Yardımlarınız Icın Şimdiden Teşekkürler...

PC MERAKLISI Not : Mesajın tamamı kalın olamaz

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
bunun hakkında hiç bir şey bilmiyorum

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
SA
Shiftdelete den görüp uyguladığım Nlite ile Katılımsız SP3 Lü Xp CD Si oluşturma uygulamasından sonra Format atmak istediğimde FAT32 Tercihinin kaybolduğunu gördüm

Sadece Sunulan Hizmet NTFS , Daha sonradan FAT32 Tercihi ortadan kayboldu.. FAT32 Tercihini nasıl geri getirebilirim
Yardımlarınız Icın Şimdiden Teşekkürler...
Bir keresinde ben de böyle bir durumla karşılaşmıştım.CD'ye FAT32 seçeneği eklemek yerine,Windows XP kurduktan sonra,Partition Magic programıyla diskimi NTFS'ten FAT32'ye çevirmiştim(O zamanlar Linux üzerinden NTFS kurulu disk birimlerine erişim sorunluydu).İyi ki o sorunu çözmüşler,çünkü NTFS,FAT32'den çok ilerde.Niye FAT32'ye dönmek istediğini bilmiyorum,ama bence bırak diskin NTFS kalsın.

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hocam katılımsız Kurulu Cd lerde böle problemlerin olması normal
hatta pc ye kurduktan sonra da bir çok donanımda çakışma yasayabilir driver sorunuda cekebilirsin

Tavsiyem katılımsız cdlerden uzak durman

Saygılarımla..

WebHocam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar işin garip tarafı ne biliyormusun aslında benimde öğrenmek istediğim nokta...

Farklı CD ile denediğimdede FAT32 Seçeneği YOK...

Nasıl düzelteceğiz bu sorunu ?

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
hadi yaww

o zaman tek çözüm Fdisk
aslında baska çözümlerde mevcut uygulama olarak zaman alır ama fdisk en temiz çözümdür.

IncredibleTurk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin HDD Fat32 olarak biçimlenseydi tekrar Fat32 den devam ederdin , fakat önceki formatta NTFS olarak biçimlendiği için bir daha Fat32 ye dönüş olmaz.

WebHocam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SA
Önce FAT32 İdi Sonra Katılımsız CD ile Format cektim .. Hosuma gitmedi..
Daha sonra normal CD ile çekerken

Dosya sistemi sorarken FAT32 nin olmadığını fark ettim...
Şimdi merak etttiğim FAT32 Seçeneğinin nasıl geleceğidir.

IncredibleTurk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi daha geçmez , NTFS'ten FAT 32 ye dönüş yoktur. Fakat Low Format diye bir olay var, aslında herkesin yaptığı format diskte veri tamamiyle silmez. Mutlaka biyerlerde bulundurur. Fakat Low Format olayı diski fabrika ayarlarına çevirir ve tamamen temizler. Belki o şekilde tekrar Fat 32 ile biçimlendirebilirsin.

WebHocam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NTFS kullanırım kullanmasına aslında daha iyi lakin

Deep Freeze 6 kullanamıyorum Deep Freeze'i kuruyorum Restart atıyor geri basladığında Donuyor Ayar bölümü Şifre kombinasyonunu uyguladığımda donuyor Şifre koyamıyorum deaktif edemiyorum kitlenip kalıyor
kalkmıyorda...

2 sinin bağı varmıdır acaba?

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
NTFS kullanırım kullanmasına aslında daha iyi lakin

Deep Freeze 6 kullanamıyorum Deep Freeze'i kuruyorum Restart atıyor geri basladığında Donuyor Ayar bölümü Şifre kombinasyonunu uyguladığımda donuyor Şifre koyamıyorum deaktif edemiyorum kitlenip kalıyor
kalkmıyorda...

2 sinin bağı varmıdır acaba?

Deep Freeze 6 nin FAT32 veya NTFS ile alakası yok şahsen kendim denedim

FAT32 yok demişsin ;

format atarken eger bölümü silersen yani D ye basıp o zaman sadece NTFS seçengini görürsün

ama bölüm ham iken yani C ye basıp bölüm oluştur demeden önce basarsan işte o zaman her iki seçenegi(NTFS,FAT32)de görürsün

umarım anlatabilmişimdir anlamadıysan resimli olarak göstereyim

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Merhaba;
Eğer sabit diski(Harddisc) bölümlendirme(partition) yaparken C:,D: ve E: olma üzere üçe bölersen o zaman biçimlendirme şekli olarak FAT32 ve NTFS seçeneklerini görebilirsin. İki veya daha az bölüm oluşturduğunda varsayılan değer sadece NTFS oluyor. Umarım işine yarar WebHocam.

WebHocam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deep Freeze 6 nin FAT32 veya NTFS ile alakası yok şahsen kendim denedim

FAT32 yok demişsin ;

format atarken eger bölümü silersen yani D ye basıp o zaman sadece NTFS seçengini görürsün

ama bölüm ham iken yani C ye basıp bölüm oluştur demeden önce basarsan işte o zaman her iki seçenegi(NTFS,FAT32)de görürsün

umarım anlatabilmişimdir anlamadıysan resimli olarak göstereyim

Şimdi FAT32 Seçeneğini kullanabiLmem için yapmam gereken nedir?
C: D: E: var bende komple bunları silip tekrar bastan mı oLuşturalım?

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Şimdi FAT32 Seçeneğini kullanabiLmem için yapmam gereken nedir?
C: D: E: var bende komple bunları silip tekrar bastan mı oLuşturalım?

yaw sen önce şu forum kurallarını bi hallet :wacko: tamamını kalın yazma

kur ekranında önce D ye basıp bölüm sil sonra C ye bas bölüm oluştur sonra tekrar D ye bas ve burda tekrar C ye basma, şimdi entere a bas ve FAT32 yi seç ve kur

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Belli boyuttan büyük bölümlerde fat32 desteklemediği için seçeneği de görünmez. Fat32 yapabilmek için kurmak istediğin bölümün boyutunu küçeültmen gerekir. Katılımsız CD ile alakası yok. Bölüm boyutu neydi?

pakon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
atın tutarsa tutar arkadaslar bır dıske fat secenegı neden YOK olur
C diskı yerıne wındowsu D dıskıne kurarsanız ıste ozamn FAT secenegı YOK olur hard fortmak yanı FABRIKA FORMATI gereklı onu yapabılmen ıcınde wın98 kullan... sana kolaygelsın....

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Belli boyuttan büyük bölümlerde fat32 desteklemediği için seçeneği de görünmez. Fat32 yapabilmek için kurmak istediğin bölümün boyutunu küçeültmen gerekir. Katılımsız CD ile alakası yok. Bölüm boyutu neydi?
Bunu dikkate alın tecrübeyle sabit.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Windows XP yükleme işlemi sırasında, boyutu 32 gigabayttan (GB) büyük olan bir bölümü FAT32 dosya sistemini kullanarak biçimlendiremezsiniz. Windows XP'de 32 GB'den büyük FAT32 birimleri takılabilir ve kullanılabilir (başka kısıtlamalara tabidir), ancak Kurulum sırasında Format (Biçimlendirme) aracını kullanarak 32 GB'den büyük FAT32 birimi oluşturamazsınız. 32 GB'den büyük bir birimi biçimlendirmeniz gerekiyorsa, NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendirin. Başka bir seçenek de, Microsoft Windows 98 veya Microsoft Windows Millennium Edition (Me) Başlangıç disketini kullanarak başlatmak ve diskteki Format (Biçimlendirme) aracını kullanmaktır.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu sorunun cevabı çok basit. Windows XP kurulum CD leri 32 gb tan büyük disklerde FAT32 seçeneğini devreden çıkarır. Fat seçeneğini görmek isterseniz. birimleri 32gb tan küçük olacak şekilde bölümlemelisiniz. Garantidir.

ayata_m

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows XP yükleme işlemi sırasında, boyutu 32 gigabayttan (GB) büyük olan bir bölümü FAT32 dosya sistemini kullanarak biçimlendiremezsiniz. Windows XP'de 32 GB'den büyük FAT32 birimleri takılabilir ve kullanılabilir (başka kısıtlamalara tabidir), ancak Kurulum sırasında Format (Biçimlendirme) aracını kullanarak 32 GB'den büyük FAT32 birimi oluşturamazsınız. 32 GB'den büyük bir birimi biçimlendirmeniz gerekiyorsa, NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendirin. Başka bir seçenek de, Microsoft Windows 98 veya Microsoft Windows Millennium Edition (Me) Başlangıç disketini kullanarak başlatmak ve diskteki Format (Biçimlendirme) aracını kullanmaktır.

webhocam: evowinds'inde açıkladığı gibi kuracağın bölümü oluştururken 32 gb dan büyük değer vermezsen fat 32 seceneği de görürsün.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@PC MERAKLISI gerekli açıklamayı yapmış. Yine başaramazsan diski xp cd si ile oluştur daha sonra biçimlendirmeden win98 cdsi ile boot et normal bi format at. Tekrar xp cdsini açtığında görürsün fat32 yi göremezsen bile biçimlendirme yapmadan kuruluma devam et. ayrıca fat32 de neymiş :) boşverin öyle şeyleri en yenisine her zaman güvenin.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Konu çok eski ancak çözümü bu video da...