Haber Resmi olarak kayıtlara geçti: Dünyanın en pahalı iPhone’unu Türkler alıyor

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Onu yapmak özel sektörün görevi Audi Mercedes Almanyanın kamu şirketi değil. Ayrıca o firmalar Bayan Merkelin büyük annesi kundaktaykende vardı. Devlet savunma sanayini geliştirdi daha ne yapsın terörden bu ülkenin anası ağladı şimdi bitme noktasına geldi. RTE iktidar olduğu zaman süper ekonomili bir ülke devralmadı.
Kardeşim Almanyadan bahsetmişsin, en basitinden haftalık 5 euroya iPhone 12 kiralanabiliyor. Bizim burda 6-7 ay yemeden içmeden para biriktirmemiz lazım. Bunada bir açıklık getirir misin?

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Diğer markalarda durum ne

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İktidarı devraldığı gibi kalsaydı ülke, o zaman kimse için sorun olmazdı zaten. Ülkeyi batıran o.
Ülkeyi batıran makine alacağız diye kredi çekip dolar alan nankörler. Senin benim bilmediğim daha nice nankörlükleri var emin ol. Onca darbe girişimi siyasi çalkantılar yargı baskısı RTE hiçbirine boyun eğmedi. Bu yüzden cezalandırılyor.

Kardeşim Almanyadan bahsetmişsin, en basitinden haftalık 5 euroya iPhone 12 kiralanabiliyor. Bizim burda 6-7 ay yemeden içmeden para biriktirmemiz lazım. Bunada bir açıklık getirir misin?
Çünkü senin ülken geçmişten beri makine, motor, savunma sanayi, yüksek teknoloji ürünü üretmediği için geri kalmış. Sen almanyaya göre neden kıyaslıyorsun adamların dünyanın en değerli 500 markası içinde birçok markası var. Bunlar sayesinde insanlara yüksek maaşlı iş imkanı sağlıyor. Senin ne markan var ki bu ülkeye yüksek katma değer getirecek yüksek sayıda doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayacak? Adam alır tabi onun aldığı maaşla seninkisi bir değil.

Son düzenleme:

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,870
Ülkeyi batıran makine alacağız diye kredi çekip dolar alan nankörler. Senin benim bilmediğim daha nice nankörlükleri var emin ol. Onca darbe girişimi siyasi çalkantılar yargı baskısı RTE hiçbirine boyun eğmedi. Bu yüzden cezalandırılyor.

Çünkü senin ülken geçmişten beri makine, motor, savunma sanayi, yüksek teknoloji ürünü üretmediği için geri kalmış. Sen almanyaya göre neden kıyaslıyorsun adamların dünyanın en değerli 500 markası içinde birçok markası var. Bunlar sayesinde insanlara yüksek maaşlı iş imkanı sağlıyor. Senin ne markan var ki bu ülkeye yüksek katma değer getirecek yüksek sayıda doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayacak? Adam alır tabi onun aldığı maaşla seninkisi bir değil.
Milletin bir şey alacak parası olsa kredi mi çeker?

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Anlamaz boşa yazıyorsun
Asıl siz anlamak istemiyorsunuz. Ben gariban milletten bahsetmiyorum. Bu ülkenin zenginlerinden bahsediyorum. Yatırım yapmazlar dolar alrılar. Arge yapmazlar distiribütör olurlar. Teknoloji üretmez ithalatçı olurlar. Bunu sizin anlayacağızı sanmıyorum ama yinede yazalım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Bizim için lüks arkadaş avrupalı için lüks değil çünkü adamların dünyanın en değerli 500 markası içinde özel sektör firmaları var. Sen o 500 içinde var mısın? Yoksan konuşma Tüsiada sor bakalım neden yok. Ama sıkar soramazsın.

Estonya, Litvanya ve Belarus gibi ulkelerin ne vasfi varki gelir adaleti konusunda senden cok cok daha ondeler acaba? Bu ulke fakir falan degil aksine cok zengin ama maalesef belirli bir kesme zengin. Kalanin ne oldugu umurlarinda degil.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Asıl siz anlamak istemiyorsunuz. Ben gariban milletten bahsetmiyorum. Bu ülkenin zenginlerinden bahsediyorum. Yatırım yapmazlar dolar alrılar. Arge yapmazlar distiribütör olurlar. Teknoloji üretmez ithalatçı olurlar. Bunu sizin anlayacağızı sanmıyorum ama yinede yazalım.
Ne anlatıyorsun sen? Ülkeyi bu hale getirdiler, üretim diyorsun ben mi yapayım üretimi? Yönetimin değişmesi lazım. Yoksa anca ağlarsın kimse bir şey üretmiyor , ekonomiyi Almanya ile karşılaştırmayın diye.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Ak İslam

Estonya, Litvanya ve Belarus gibi ulkelerin ne vasfi varki gelir adaleti konusunda senden cok cok daha ondeler acaba? Bu ulke fakir falan degil aksine cok zengin ama maalesef belirli bir kesme zengin. Kalanin ne oldugu umurlarinda degil.
Anlamaz hocam anlamaz, anlamıyor

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
İslam’la derdiniz ne?
Hee gelelim fasulyenin faydalarına.

Güzel savunma İslamla derdiniz ne ?

İslamla dert falan yok derdi çıkaran İslamı kullananlar Allahla aldatanlar elinde kuranla gezip halkı sömürenler.

Atatürk bu yüzden laiklik getirdi bunların dedelerini çok iyi bildiği için.

Var mıymış derdimiz İslamla?

Elhamdülillah Müslümanım

Anlamadığına yada işine gelmediği için anlamak istemediğine eminim ?

@Applemania

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
Onu yapmak özel sektörün görevi Audi Mercedes Almanyanın kamu şirketi değil. Ayrıca o firmalar Bayan Merkelin büyük annesi kundaktaykende vardı. Devlet savunma sanayini geliştirdi daha ne yapsın terörden bu ülkenin anası ağladı şimdi bitme noktasına geldi. RTE iktidar olduğu zaman süper ekonomili bir ülke devralmadı.
rte süper ekonomi almadı fakat yükselişe geçmekte olan bi ülke aldı ve onu şuanda iflasın eşiğine getirdi. ekonomi düzelmeden istediğin kadar silah üret ülke yıllık 27 milyar dolar faiz ödüyor 2020de togg fabrikasının 22 milyar tl ye kurulacağını söylemişlerdi o günün dolar kuruylada 3 milyar dolar gibi bi para ediyor yani her sene 9 tane fabrika parasını faize ödüyorlar. 2003ten bu yana 515 milyar dolar faiz ödenmiş.

Son düzenleme:

revn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Alın size Recep Tayyip Erdoğan ın büyük güçlü Türkiyesi
Bence azerbaycanda daha pahali TL olarak 40-50bin lira iphone

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
İMFyi kovdular neden? sebebi şu olabilirmi acaba İMFden alınan paranın nereye harcandığını imf denetliyor işin ne kadara yapılacağına kadar. türkiyenin net dış borç stoğunu internetten araştırarak yıllara göre öğrenebilirsin. istersen siyaset bölümünde bir konu aç bunlar orda tartışılsın.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

İslamla dert falan yok derdi çıkaran İslamı kullananlar Allahla aldatanlar elinde kuranla gezip halkı sömürenler.

Elhamdülillah Müslümanım

@Applemania
20 yıldır din üzerinden insanları kandıran rezil bir zihniyeti savunmak akıl tutulması olsa gerek.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248

Elhamdülillah Müslümanım

@Applemania
Çok lubali tavrınız ile evvela tepeden bakmağı bırakın, ben hiç kimsenin savunuculuğu veya partizanlığı yapmam. Lakin iktidarı daima İslami yönden eleştirmek de büyük bir kasıt varmış gibi geliyor. Ha siz ak partinin İslami olarak yönettiğini düşünüyorsanız çok çok çok ama çok yanılıyorsunuz. İslam bu değil. hakiki Müslüman zorlaştırmaz kolaylaştır, nefret ettirmez sevdirir ilh…

Atatürk’ün evvela büyük bir Müslüman olarak görünüp (belgelerde ve hatıralarda delili mevcut) sonra kontrol sahibi olunca dini yok etmesimve bunu laiklik altında yapması samimiyetsiz. Bakın daha evvelde söyledim, Laikliği severim, hatta laik devlet olarak dini daha sağlamlaştırabileceğimizi savunurum. Lakin laiklik adı altında bir dinin tüm emarelerini idam etmek laiklik değil. Falan falan konu bu değil.

20 yıldır din üzerinden insanları kandıran rezil bir zihniyeti savunmak akıl tutulması olsa gerek.
Savunduğumu gördünüz mü? İyiye iyi, kötüye kötü derim.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697

Ne kadar maaş alıyorsun?

Cevap yazmaya gerek yok zavallılara

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Ha ha ha kimseden 5 kuruş para almam ben sen değilim. Görünen bilinen gerçekleri söylüyorum.
Senin kendine uyarladigin gerçekler ile değil nesnel gerçeklik ile konuşacaksın. Tanımadığın birine ben sen değilim demen iq'nun ayakkabı numarandan büyük olmadığını anlamama yetti merak etme.

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Senin kendine uyarladigin gerçekler ile değil nesnel gerçeklik ile konuşacaksın. Tanımadığın birine ben sen değilim demen iq'nun ayakkabı numarandan büyük olmadığını anlamama yetti merak etme.
Söylediğim gerçekler benim uyarladığım şeyler değil nesnel varolan gerçekler senin iq sıfırın altında olduğu için bunu zaten göremezsin. Görsende işine gelmez söylemen. Kafandaki at gözlüğünü sana takanlar valla çok iyi takmış tebrik ederim kendilerini.
Hadi şimdi sıfırın altında iq değeri olanlarla muhatap ol kop git.

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Sen şimdi neden tartışmayı uzatıyorsun?
At gözlüğü falan yok senin başkanın Zamları Allah yapıyor diyor sen burada onu savunuyorsun
Senin başkanın ülkeye mülteci sokuyor insanlar tecavüz ediliyor sen yine onu savunuyorsun
Senin başkanın adalet sisteminin ne halde olduğunu gördüğü halde karışmıyor sen yine de onu savunuyorsun
Senin başkanın sana f**** diyor sen yine onu savunuyorsun.
Şimdi kalbinle söyle bakalım ben miyim at gözlüklü sen mi?
Tartışmayı sen uzatıyorsun benim konu içinde yazdığım dünyanın en değerli 500 markası arasında Türk markası var mı? Bana diyorsun ya kendine uyarladığın gerçekler. Git araştır bak bakalım bana yaz buradan kim var.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Tartışmayı sen uzatıyorsun benim konu içinde yazdığım dünyanın en değerli 500 markası arasında Türk markası var mı? Bana diyorsun ya kendine uyarladığın gerçekler. Git araştır bak bakalım bana yaz buradan kim var.
Değerli marka oluşmasını bırak marka oluşmasını izin veriyor mu sanıyorsun?
Hiç bu işlere girismedin galiba ki öyle olsaydı bu mesajı yazmazdın.

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
At gözlüğü falan yok senin başkanın Zamları Allah yapıyor diyor sen burada onu savunuyorsun
Senin başkanın ülkeye mülteci sokuyor insanlar tecavüz ediliyor sen yine onu savunuyorsun
Senin başkanın adalet sisteminin ne halde olduğunu gördüğü halde karışmıyor sen yine de onu savunuyorsun
Ben başkanı savunmuyorum konu içinde mülteci ile ilgili bir şey yazmadım. Bu kadar mültecinin olmasını bende istemiyorum. İnsanlar ne yapsın can korkusu ile kaçmış.
Tecavüze vakasının cezasını Başkan değil hakim verir. Başkan hakimlere tecavüzcüleri serbest bırak mı demiş. Dediyse nerde demiş kanıt göster yiyorsa hadiiii.

Ben başkanı savunmuyorum konu içinde mülteci ile ilgili bir şey yazmadım. Bu kadar mültecinin olmasını bende istemiyorum. İnsanlar ne yapsın can korkusu ile kaçmış.
Tecavüze vakasının cezasını Başkan değil hakim verir. Başkan hakimlere tecavüzcüleri serbest bırak mı demiş. Dediyse nerde demiş kanıt göster yiyorsa hadiiii.
f**** bana degil teröriste diyor galiba zoruna gitti neden acaba merak ettim???