Yardım AMD Ekran Kartı Fan Sorunu

Tufan Burak Kaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Bilgisayarımın tüm bakımları en ince ayrıntısına kadar yapıldı ve tüm yazılımlar güncel.

Bilgisayar ilk açıldığında ekran kartının fanı inanılmaz bir hızla dönmeye başlıyor.Bu öyle bir hız ki ses karşı salondan duyuluyor veya bunu oturum açıldıktan sonra windows boşdayken birden birede yapmaya başlıyor ya da oyundan sonra gene boşda kalırsa.En ağır en sağlam oyunlarda sıcaklık %70'i bile geçmiyor.Bios da özel ayar yapılı değil her şey otomatik ve normal.İlk defa buna denk geldim bilen var mıdır bu sorun neyin nesidir?

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Kart modelin ne? Toz temizliği yapabilirsin. Onun dışında zaten açılışta fanların sonda dönmesi normal.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Bilgisayarımın tüm bakımları en ince ayrıntısına kadar yapıldı ve tüm yazılımlar güncel.

Bilgisayar ilk açıldığında ekran kartının fanı inanılmaz bir hızla dönmeye başlıyor.Bu öyle bir hız ki ses karşı salondan duyuluyor veya bunu oturum açıldıktan sonra windows boşdayken birden birede yapmaya başlıyor ya da oyundan sonra gene boşda kalırsa.En ağır en sağlam oyunlarda sıcaklık %70'i bile geçmiyor.Bios da özel ayar yapılı değil her şey otomatik ve normal.İlk defa buna denk geldim bilen var mıdır bu sorun neyin nesidir?
Fanları yağla.

Tufan Burak Kaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Kart modelin ne? Toz temizliği yapabilirsin. Onun dışında zaten açılışta fanların sonda dönmesi normal.

Sapphire nitro + plus rx590.

Şeflerim kasanın genel temizliğini ve bakımını A dan Z ye yaptırdım.Sorun şöyle bir sorun zaten normal çalışan bir ekran kartının oyunda bile normal ve stabil hızda dönerken bir anda ya boş da masaüstünde ya da açılışında fan birden zaten dönerken hızını bir nevi 50 den 250 ye çıkarıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sapphire nitro + plus rx590.

Şeflerim kasanın genel temizliğini ve bakımını A dan Z ye yaptırdım.Sorun şöyle bir sorun zaten normal çalışan bir ekran kartının oyunda bile normal ve stabil hızda dönerken bir anda ya boş da masaüstünde ya da açılışında fan birden zaten dönerken hızını bir nevi 50 den 250 ye çıkarıyor.
Ani kapanma,donma,mavi ekran veyahut oyunlarda kasma donma %70 derece üstüne çıkma söz konusu değil.Fan normal bir hızla dönerken birden rokete hızına bağlaması.Keşke video atabilsem.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
video çek güzelce, youtube a yükle ve bize link at. bilgisayar boştayken fan hızlanıyorsa aida64 ile ısınma durumlarına bak. bakımını a dan z ye yaptırsan da kontrol etmelisin.

ekran kartı driverini komple silip, en güncel sürümünü yükleyebilirsin. amd driver işini oturtamadı hala. amd nin sitesinden rx590 için son güncellemeyi seç ve temiz kurulum u işaretle.. o silip tekrar yükler.

windowsun korsan veya dosyalarıyla oynanmış sürümü olmasın. mining falan işlerine girdiysen bir zamanlar, format atmalısın makinaya.

aklıma gelenler bunlar.

Tufan Burak Kaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
video çek güzelce, youtube a yükle ve bize link at. bilgisayar boştayken fan hızlanıyorsa aida64 ile ısınma durumlarına bak. bakımını a dan z ye yaptırsan da kontrol etmelisin.

ekran kartı driverini komple silip, en güncel sürümünü yükleyebilirsin. amd driver işini oturtamadı hala. amd nin sitesinden rx590 için son güncellemeyi seç ve temiz kurulum u işaretle.. o silip tekrar yükler.

windowsun korsan veya dosyalarıyla oynanmış sürümü olmasın. mining falan işlerine girdiysen bir zamanlar, format atmalısın makinaya.

aklıma gelenler bunlar.
Şefim her şey A dan Z ye kusursuz olduğunun garantisini veriyorum.Her şeyi denedim.Nafile.
Merhaba.
Son durum nedir?
Durum hayla aynı.Hatta bilgisayarı az önce açtım yani şuandan bahsediyorum ve açılır açılmaz fan deli gibi bir hızla dönmeye başladı ve hala kesmedi ki kesmeyeceğinede eminim.Ben AMD Software ayarlarından ekran kartı fanını ayarlarsamda nafile ne duruyor ne yavaşlıyor nede tepki veriyor.Şuan ekran kartının fanı deli gibi bir hızla dönüyor,artık cidden kafayı yicem sesi başımı ağrıtıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açılıştaki fan dönmesinin normal olduğunu biliyorum şefim sorun o değil,sorun bu dönmeye deli gibi başıyor dönme hızı karşı salondan duyuluyor ve ne olursa olsun dönmesi kesmiyor.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
driver downgrade yap... yani sürüm düşür.. 511. sürümü yüklüyse, 510 a düş, dene... olmazsa 509 a düş... (rakamları örnek verdim)

bios güncellemesi için anakartın sitesini kontrol et.
windows un sürümünü bana söyler misin (arama çubuğuna winver yaz, enterla, çıkan şeyi yaz)
telefonun yok mu? bi video çekip youtube a yükleyiver, çok sallama video çekerken