Yardım Corsair iCUE H150i Elite Capellix Sıcaklık Sorunu

birkantrdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Merhaba bir yerde yanlış mı var anlamadım eski kule tipi soğutucu yetmediği için

Corsair iCUE H150i Elite Capellix aldım 360 m aldım yük altı aldıkları sıcaklığı normal bir oyuna girdiğimde alıyorum​

işlemcim r5 5600 x ovc yok 70 67 derece görüyor 1 oyunda yüzde 50 ile 70 kullanımda acaba ayarı falan mı var ilk defa sıvı soğutucu aldım ve araştırmalarımda yükte 55 65 arası veriyordu bu sogutucu full güçte ve daha üst işlemcilerde
Mesaj otomatik birleştirildi:

+w +++++++++++++++

Ekli dosyalar

• resim_2022-08-22_193444022.png
    resim_2022-08-22_193444022.png
    274.9 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Normal.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Normal değil. Sırf bir tarayıcı açmaya o kadar artmamalı...
Tarayıcı açmayla olmuyor zaten, bir tarayıcıya işlemci o kadar yük altına girmez. Bu havalarda 65-70 normal olarak kabul ediliyor. Endişelencek bir durum yok.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Tarayıcı açmayla olmuyor zaten, bir tarayıcıya işlemci o kadar yük altına girmez. Bu havalarda 65-70 normal olarak kabul ediliyor. Endişelencek bir durum yok.

Arkadaş evin serin olduğunu söyledi. Konuyu doğru düzgün okumadan yazma.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Şu an 16 derecede klima açık üstümde. 12 sekme açık,10300H 61 derece, Yeterli argümana sahip değilsin.

Laptop işlemcisi her zaman sıcak çalışır. Benim 5600X'im de şu an 40 derece. Opera ve Spotify açıkken üstelik... Ev sıcak. Bilmediğiniz her şeye atlamayın.

birkantrdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
22
arkadaşlar sakin olalım benim anlamadığım arkadaşımda aynı kasa işlemci var dark frezer x 129 kullanıyor adamda oyunda 60 65 derece bende oyunda 70 derece bu soğutma dark frezer x 129 dan kötü olamaz bence yanılıyor muyum ?

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
arkadaşlar sakin olalım benim anlamadığım arkadaşımda aynı kasa işlemci var dark frezer x 129 kullanıyor adamda oyunda 60 65 derece bende oyunda 70 derece bu soğutma dark frezer x 129 dan kötü olamaz bence yanılıyor muyum ?

Zaten çok daha iyi bir soğutucu. Ortada sorun olduğu belli. Hangi marka macunu sürdün? Kasa modelin ne? Kasan nerede duruyor? Soğutucu vidaları sonuna kadar sıkılmalı unutma.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Laptop işlemcisi her zaman sıcak çalışır. Benim 5600X'im de şu an 40 derece. Opera ve Spotify açıkken üstelik... Ev sıcak. Bilmediğiniz her şeye atlamayın.
Kullandığım cihaz İdeaPad 3. Güç planım dengelide. Bütün laptoplar sıcak çalışır diye bir şey yok. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin. Biyolojik varlık değil bu. R5 5550 çoklu çekirdekte çok güçlü bir işlemci ısınması gayet normal.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Kullandığım cihaz İdeaPad 3. Güç planım dengelide. Bütün laptoplar sıcak çalışır diye bir şey yok. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin. Biyolojik varlık değil bu. R5 5550 çoklu çekirdekte çok güçlü bir işlemci ısınması gayet normal.

Bende de 4700U'lu Ideapad var. O da aynı şekilde ısınıyor :) Lütfen yapma...

birkantrdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Zaten çok daha iyi bir soğutucu. Ortada sorun olduğu belli. Hangi marka macunu sürdün? Kasa modelin ne? Kasan nerede duruyor? Soğutucu vidaları sonuna kadar sıkılmalı unutma.
açıkçası ilk önce kendi macunu vardı yetersiz gördüm cok cıvıktı gittim pc ciden aldım ama istediğim marka bulamadım 20 tllik bir şey verdi şırıngada internetten kaliteli bir şey sipariş verdim ama çözemiyorum ya birde mesela bilgisayar açılıyor ya masa üstüne gelince çalısmaya başlıyor sıvı soğutma bu normal mi ?

CoolerMaster MasterGel Reguler Termal Macun yeni aldığım macun bu önceden memlun kalmıştım

supraadam

Asistan
Reaksiyon puanı
47
bence ortamı germeye gerek yok arkadaşlar. normal bir değer. eğer arkadaşın içi rahat etmiyorsa kasayı falan değiştirebilir

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Laf anlamaz mısın be kardeşim. Boşta 55-70 normal olarak kabul ediliyor, neden diretiyosun ki?

O sıvı soğutucu ile boşta 70 derece normal kabul edilmiyor. Bak bende de neredeyse aynı performansta soğutucu var ama evin sıcak olmasına rağmen 40 derece. Cidden buna devam edecek misin?

bence ortamı germeye gerek yok arkadaşlar. normal bir değer. eğer arkadaşın içi rahat etmiyorsa kasayı falan değiştirebilir

Daha sorunu ile ilgili hiç bir şey bilmeden bunu yazmakta başka bir kafa :p

açıkçası ilk önce kendi macunu vardı yetersiz gördüm cok cıvıktı gittim pc ciden aldım ama istediğim marka bulamadım 20 tllik bir şey verdi şırıngada internetten kaliteli bir şey sipariş verdim ama çözemiyorum ya birde mesela bilgisayar açılıyor ya masa üstüne gelince çalısmaya başlıyor sıvı soğutma bu normal mi ?

CoolerMaster MasterGel Reguler Termal Macun yeni aldığım macun bu önceden memlun kalmıştım

Bir sorun yok onda. Kasa modelin ne? Kasan nerede?

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Bende de 4700U'lu Ideapad var. O da aynı şekilde ısınıyor :) Lütfen yapma...
4700U ile R5 5600 arasında ne kadar fark var biliyo musun? Bilmediğin şeylere yorum yapma. O soğutucu ile de olsa gayette normal. Adam oyunlarda 70 derece aldığını söylüyor sorun olduğunu söylüyorsun.
Anca gülücük at. Adam akıllı açıklaman bile yok.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
5600X'e gore bu sogutucu fazla olmasina ragmen beklenenden sicak calisiyor. Yuk altinda ortalama 60, bosta ortalama 40 derecelerde olmasi lazim bu sogutucu ile islemcinin. Normal sartlarda bu sicakliklari orta duzey bir hava sogutucu ile gorursunuz 5600X'de. Oda da cok sicak degil demissiniz zaten. Ya montaj kisminda bir sorun var ya da dengesiz bir voltaj verme durumu var.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
İnsanların CPU'ları oyunlarda 110 dereceyi görüyor.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751

Ek olarak macunu ne kadar sürdün? Mercimekten fazla sürülmesi yüksek sıcaklıklara neden olabiliyor...

İnsanların CPU'ları oyunlarda 110 dereceyi görüyor.

Aynen kardeşim? Daha fazla komik olamazdın. İyi akşamlar.

supraadam

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Ek olarak macunu ne kadar sürdün? Mercimekten fazla sürülmesi yüksek sıcaklıklara neden olabiliyor...

açın biraz okuyun. 110 dan sonra sorun çıkartmaya başlar 110a kadar sorun yok. ayrıca yük altında istedigi sogutucu olsun 60 derece normal.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
4700U ile R5 5600 arasında ne kadar fark var biliyo musun? Bilmediğin şeylere yorum yapma. O soğutucu ile de olsa gayette normal. Adam oyunlarda 70 derece aldığını söylüyor sorun olduğunu söylüyorsun.

Senin 10300H işlemcinle karşılaştırmak için attım onu. Tabi o mesajını alıntılayarak yazmama rağmen onu anlamanı bekleyemem sonuçta kapasiten belli? Lütfen daha fazla uzatma. Gözümde yeteri kadar sığlaştın.

açın biraz okuyun. 110 dan sonra sorun çıkartmaya başlar 110a kadar sorun yok. ayrıca yük altında istedigi sogutucu olsun 60 derece normal.

90'dan sonrasının sağlıklı olmadığını az bu işlerin içinde olan birisi bilebilir. Sen işlemcini yıllarca 110 derecede kullan, hadi iyi akşamlar.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Senin 10300H işlemcinle karşılaştırmak için attım onu. Tabi o mesajını alıntılayarak yazmama rağmen onu anlamanı bekleyemem sonuçta kapasiten belli? Lütfen daha fazla uzatma. Gözümde yeteri kadar sığlaştın.
10300H ile 4700U'yu mu karşılaştırdın? R5 5500 bile boşta 65-70 derece ile çalışıyor. SDN insananına gerçekten laf anlatılmaz. Konuda R5 5600X ' den bahsediliyor.

birkantrdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
22
5600X'e gore bu sogutucu fazla olmasina ragmen beklenenden sicak calisiyor. Yuk altinda ortalama 60, bosta ortalama 40 derecelerde olmasi lazim bu sogutucu ile islemcinin. Normal sartlarda bu sicakliklari orta duzey bir hava sogutucu ile gorursunuz 5600X'de. Oda da cok sicak degil demissiniz zaten. Ya montaj kisminda bir sorun var ya da dengesiz bir voltaj verme durumu var.
açıkçası hiç bir ayar ile oynamadım ana kartım ms b450 m gaming plus

şuan oyuna girdim 71 73 68 derece arası git gel yaşıyorum ilk defa sıvı soğutma kullanıyorum bilgim yok şuanki değerlerim bu kasam war cry 6 x fan var bunların 6 sı dışarı sıcak hava atıyor 3 ü temiz hava alıyor montoj internetteki videoları ile yaptım hava akışı kötü dediler diye camlarıda cıkardım sıcaklık değişmedi yani hava akımıyla ilgili olduğunu sanmıyorum

Ekli dosyalar

• resim_2022-08-23_020422877.png
    resim_2022-08-23_020422877.png
    282.9 KB · Görüntüleme: 78

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253

90'dan sonrasının sağlıklı olmadığını az bu işlerin içinde olan birisi bilebilir. Sen işlemcini yıllarca 110 derecede kullan, hadi iyi akşamlar.
1080 Ti+ 9990k' yı yıllarca 80-90 derecelerde çalıştırdım . Gerçekten yeterli argümana sahip değilsin.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
açıkçası hiç bir ayar ile oynamadım ana kartım ms b450 m gaming plus

şuan oyuna girdim 71 73 68 derece arası git gel yaşıyorum ilk defa sıvı soğutma kullanıyorum bilgim yok şuanki değerlerim bu kasam war cry 6 x fan var bunların 6 sı dışarı sıcak hava atıyor 3 ü temiz hava alıyor montoj internetteki videoları ile yaptım hava akışı kötü dediler diye camlarıda cıkardım sıcaklık değişmedi yani hava akımıyla ilgili olduğunu sanmıyorum

Evet sorunun kaynağı belli oldu. O kasaya doğru düzgün fan takmadığın sürece hava akışı berbat. Aida64 sadece FPU açık test yapar mısın?

birkantrdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
22

her zaman sürdüğüm kadar ne az ne çok üztüne ince tabaka olarak yaydım