Beşiktaş 2-1 İBB

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Her şey 5 dakikada bitti! Turkcell Süper Lig'de 22. haftanın açılış maçında Beşiktaş, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti ve maçtan 2-1'lik galibiyet ile ayrıldı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini 80. dakikada Tello ve 85'te Gökhan Zan atarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sayısı 84. dakikada Serhat'tan geldi.

Beşiktaş, 5 dakika içinde gelen gollerle karşılaşmadan 3 puan almayı başarırken, ligde de 42 puana yükseldi ve zirveyi takibini sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 25 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ YİNE ÇİFT FORVET
Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına çift forvetle çıktı. Teknik direktör Mustafa Denizli, geçen haftaki Gaziantepspor karşılaşmasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da takımını sahaya çift forvetle sürerken, bu bölgede Bobo-Nobre ikilisi görev yaptı.

Siyah beyazlılar geçen hafta deplasmanda oynadığı Gaziantepspor maçı kadrosundan 3 değişiklikle İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına çıktı. Siyah-beyazlılarda, sarı kart cezalısı olan kaleci Rüştü'nün yerine Hakan oynarken, Cisse'nin yerine Delgado, Serdar Özkan'ın yerine de Ekrem forma giydi. Sakatlıkları geçen Delgado 1, Ekrem ise 3 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

İBRAHİM TORAMAN İLK 11'DE
Sol arka adalesindeki ödem nedeniyle oynayıp oynamayacağı belli olmayan İbrahim Toraman da savunmanın sağında görev aldı. Beşiktaş'ta, sakatlığı geçen Holosko, yedekler arasında oturdu.

Holosko'nun yanı sıra Korcan, Cisse, Uğur, Serdar Özkan, Zapotocny ve Yusuf yedek kulübesinde yer alan diğer futbolcular oldu. Beşiktaş'ta, cezalı Rüştü'nün yanı sıra Serdar Kurtuluş ve Erkan maç kadrosuna alınmadı.

BELEDİYE'DE HASAGIC SÜRPRİZİ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da uzun süredir sakat olan ve Beşiktaş karşısında da forma giymesi beklenmeyen kaleci Hasagic, sürpriz bir şekilde ilk 11'de sahaya çıktı. Bu arada, Futbol Federasyonu Tahkim kurulu tarafından 2 maçlık cezası 1 maça indirilen İbrahim Akın ise teknik direktör Abdullah Avcı tarafından kadroya dahil edilmedi.

Lacivert-turunculular, geçen haftaki Ankaragücü karşılaşmasının kadrosunda 3 değişiklik yaparak sahaya çıktı. Mehmet Ali'nin yerine kaleyi Hasagic korurken, Gökhan Süzen'in yerine Ekrem, Serhat'ın yerine de Kerim ilk 11'de görev yaptı.

İLK BÖLÜMDE DENGE VAR
Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u karşı karşıya getiren mücadele, takımların birbirlerine üstünlük kurma çabalarıyla başladı. Karşılaşmanın düşük bir tempoyla geçen ilk 20 dakikalık bölümünde, taraflar özellikle savunmada hatasız oynarken, hücum organizasyonlarında da yetersiz kaldı. Bu bölümde Beşiktaş, Delgado'nun başlattığı ataklarda sağ kanattan Ekrem ve sol kanattan Şilili Tello ile etkili gelmeye çalışırken, istediğklerini yapamadı. Siyah beyazlılarda hücuma gönderilen topları kullanacak son isimler olan Nobre ve Bobo ise İstanbul Büyükşehir Belediye'nin kalabalık savunması arasında etkisiz kaldı.

Siyah beyazlılarda orta sahanın göbeğinde Alman Fabian Ersnt, dengeli hareketleri, akıllı savunması ve mücadeleci futbolu ile dikkat çekerken, zaman zaman da hücuma çıkarak gol aradı.

MARCIN KUS NELER YAPIYOR?
Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ı ile Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında ilk yarının son 25 dakikalık bölümü de aynı şekilde orta saha mücadelesi olarak geçerken, oyunun temposu zaman zaman hızlandı, zaman zaman da düştü. İki takımın defans oyuncuları, bu bölümde de oldukça başarılı sayılabilecek bir performans sergilerken, bu bölümde en çok dikkat çeken oyuncu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Marcin Kus oldu. Kus, Belediye'nin sağ kanadında hücuma çıkışlarda nefis bindirmeler yaparken, savunmada da hatasız oynadı. Kus, birtakım Beşiktaş ataklarında savunmada kritik müdahaleler yaptı.

İki takım arasında ilk yarının son 10 dakikalık bölümüne girerken maçın temposu hızlansa da, taraflar yakaladıkları ataklarda gol şanslarını değerlendiremedi ve devre arasına golsüz eşitlikle girdi. Beşiktaş'ta cezalı Rüştü'nün yerine kaleyi koruyan Hakan Arıkan, 37. dakikada İskender'in mutlak bir şutunu kurtarırken, Belediye'de Marcin Kus, 41. dakikada bariz bir gol şansını kullanamadı.

BELEDİYE YÜKLENİYOR
İki takım arasında ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren ilk yarının ardından, ikinci yarıya iyi başlayan taraf İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu. Abdullah Avcı'nın takımı, ilk yarının son 10 dakikasında ortaya koyduğu atak futbolu, ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde de uygularken, Tjikuzu, Marcin Kus ve Erman'ın etkinlikleriyle rakip kalede gol aradı ancak başarılı olamadı. Beşiktaş ise ikinci yarının ilk 15 dakikalık bu periyodunda oyun olarak istediklerini ortaya koyamadı.

DENİZLİ'DEN HOLOSKO KOZU...
İlk 60 dakikası golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, son yarım saate girilirken takımın hücumdaki etkinliklerini artırmak amacıyla oyuna Slovak golcü Filip Holosko'yu dahil etti. Holosko, bu dakikada oyuna girerken, kaptan Delgado sahadan alındı ve Beşiktaş'ta kalan dakikalarda kaptanlık pazubandını Mert Nobre taktı.

Holosko girene kadar forvette etkisiz olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un savunmasına takılan Beşiktaş, Slovak oyuncunun girmesiyle birlikte oyundaki üstünlüğü aldı daha fazla gol pozisyonu yakalamaya başladı. Siyah beyazlılar, Tello'nun da katkılarıyla bazı gol şanslarını yakalasa da Bobo ve Nobre ile bunları kullanamadı ve gole ulaşamadı.

HASAGİÇ 'TAMAM'
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da uzun süredir sakat olan ve Beşiktaş karşısında da süpriz şekilde ilk 11'de forma giyen Hasagic, karşılaşmanın 69. dakikasında yeniden sakatlandı. Kaleci vuruşu sırasında sakatlanan başarılı file bekçisi, sedye ile oyunu terkederken, yerine yedek kaleci Mehmet Ali dahil oldu ve kalan dakikalarda kaleyi korudu.

O NASIL BİR 5 DAKİKA!
Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında oyunun son 15 dakikalık bölümünde baskısını iyice artırdı. Siyah beyazlılar, özellikle Şilili Tello ve Nobre ile rakip kaleye yüklenirken, maçın son 10 dakikalık bölümü ise nefesleri kesti. Maçın 80. dakikasında gelişen Beşiktaş atağında İbrahim Toraman'ın sağdan ortaladığı topta, ceza alanında Tello'nun kafa vuruşu kaleci Mehmet Ali tarafından çelindi ancak hakemin de uyarısı ile kalecinin topu içerden çevirdiği kararı ile Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Siyah beyazlılarda öne geçmenin sevinci sadece 4 dakika sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un cevabı 84. dakikada geldi. 84. dakikada Erman'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta Adriano'nun Hakan Arıkan'dan seken vuruşunu Serhat ağlara gönderdi. Beşiktaş savunmasının ofsayt beklentileri arasında Belediye 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Dört dakika içinde gelen iki gole rağmen gol fırtınası dinmedi. Belediye'nin golünden 1 dakika sonra, Tello'nun sağdan ortasında oluşan karambol Gökhan Zan'ın kafa vuruşuyla top filelere gitti ve Beşiktaş yeniden öne geçti.

Karşılaşmanın 80 ile 85. dakikaları arasında gelen üç golün ardından başka gol gelmedi ve Beşiktaş, zorlu karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

7. dakikada Erman'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Adriano'nun vuruşunda kaleci Hakan'dan dönen topu defans uzaklaştırdı.

16. dakikada Tello'nun pasıyla savunmanın arkasına sarka Delgado'nun sağ çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

33. dakikada Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topa sahip olan İskender, ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci Hakan'ın topu kontrol etti.

37. dakikada ceza sahası içinde İskender'in vuruşunda kaleci Hakan topu kornere çeldi.

38. dakikada Ekrem'in sağdan pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Delgado'nun gelişine vuruşunda kaleci Hasagiç, topu iki hamlede kontrol etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada Marcin Kus'un ceza sahası dışı sağ çaprazından sert şutunda top, üstten az farkla auta çıktı.

58. dakikada Beşiktaş Delgado'nun sağdan ortasında Tello, topu göğsüyle kontrol edip, Marcin Kus'tan sıyrıldıktan sonra sol ayağının dışıyla güzel vurdu. Meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.

66. dakikada Tello'nun kullandığı kornerde ön direkte Nobre'nin kafa vuruşunda top direkten döndü.

80. dakikada İbrahim Toraman'ın sağdan ortasında Tello'nun kafa vuruşunu kaleci Mehmet Ali çizgiyi geçtikten sonra çeldi. Hakem Halis Özkahya, yardımcısının uyarısıyla golü verdi. 1-0

84. dakikada Erman'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Tjikuzu'nun kafa vuruşunda kaleci Hakan'ın çeldiği topu direk dibinde Serhat ağlara gönderdi. 1-1

85. dakikada ceza sahasına soldan yapılan ortada Gökhan Zan'ın kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 2-1


90+2'de Ekrem'in soldan ortasında Serhat'ın arka direkte kafa vuruşunda kaleci Hakan, kontrol etti.

STAT: BJK İnönü

HAKEMLER: Halis Özkahya, Erhan Sönmez, Fatih Kalaycı

BEŞİKTAŞ: Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok, İbrahim

Üzülmez, Ekrem Dağ, Ernst (Yusuf dk. 87), Delgado, Tello (Zapotocny dk. 88), Nobre, Bobo

YEDEKLER: Korcan, Cisse, Uğur, Serdar Özkan

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Hasagic (Mehmet Ali dk. 69), Marcin Kus, Cesario, Barbosa, Ekrem Ekşioğlu, Kerim, Efe (Bebbe dk. 83), Tjikuzu, Erman, İskender, Adriano

YEDEKLER: Okan Buruk, Gökhan Kaba, Mahmut, Gökhan Süzen

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GOLLER: Tello (dk. 80), Serhat (dk. 84), Gökhan Zan (dk. 85)

SARI KARTLAR: Ernst, Sivok (Beşiktaş), Muhammet Ali (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

KAYNAK
 

venselos

Asistan
Katılım
15 Kasım 2008
Mesajlar
306
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Beşiktaş şampiyonluğa gidiyor...
kümeye gidecek olan küme grubundaki takımdan 5 yiyen takımdır...
Bunun üstüne başka bir şey söylemek doğru olmaz.
Maçı dün 90 dakika izledim Beşiktaş diri ve sağlam bir takım. Sezon sonu bir iki yerinde takviyeyle bileği bükülmez bu takımın.
 

ConQEror

Asistan
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
124
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
haklısın üç büyük takım küme düşmez..
 
Üst