Soru Doktorları öldüren darp edenler, kalacak mı doktorların eline pandemi patladı

Reaksiyon puanı
4,725
Normalde olması gereken su veren itfaiyenin hortumunu olmalı, ama doktorlar cahil olmadığı için darp edenleri yine tedavi edecek, Allahın laneti kalkmaz bu ülkede çok hainlik rezillik dönüyor bakalım tatil sezonu bitince ne olacak

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
1658000394105.png

Anlayabilen var mı? ( Şu konuları daha sade ve açık yazsan nasıl olur.) Başlık ile konu içeriğinin gram alakası yok bulmaca çözdürüyon insana resmen.

Not: Doktorlar hipokrat yemini diye bir şey var. En vatan hainide olsa en şerefsiz en serseride olsa yardım etmek onların hayatını kurtarmakla yükümlüler. Bir suç ceza veya uygunsuz iş varsa yargı verecek cezasını.

HİPOKRAT YEMİNİ

Hekimlik mesleğinin bir üyesi olarak;
Yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma,

Hastanın sağlığına ve esenliğine her zaman öncelik vereceğime,

Hastamın özerkliğine ve onuruna saygı göstereceğime,

İnsan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime,

Görevimle hastam arasına ; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime ,

Hastamın bana açtığı sırları, yaşamını yitirdikten sonra bile gizli tutacağıma,

Mesleğimi vicdanımla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacağıma,

Hekimlik mesleğinin onurunu ve saygın geleneklerini bütün gücümle koruyup geliştireceğime,

Mesleğimi bana öğretenlere, meslektaşlarıma ve öğrencilerime hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime,

Tıbbi bilgimi hastaların yararı ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağıma,

Hizmeti en yüksek düzeyde sunabilmek için kendi sağlığımı, esenliğimi ve mesleki yetkinliğimi korumaya dikkat edeceğime,

Tehdit ediliyor olsam bile, tıbbi bilgilerimi, insan haklarını ve bireysel özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma,

Kararlılıkla, özgürce ve onurum üzerine,

Ant içerim.

Reaksiyon puanı
4,725
Ekli dosyayı görüntüle 172171

Anlayabilen var mı? ( Şu konuları daha sade ve açık yazsan nasıl olur.) Başlık ile konu içeriğinin gram alakası yok bulmaca çözdürüyon insana resmen.

Not: Doktorlar hipokrat yemini diye bir şey var. En vatan hainide olsa en şerefsiz en serseride olsa yardım etmek onların hayatını kurtarmakla yükümlüler. Bir suç ceza veya uygunsuz iş varsa yargı verecek cezasını.

HİPOKRAT YEMİNİ

Görevimle hastam arasına ; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime ,

Mesleğimi vicdanımla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacağıma,

Hekimlik mesleğinin onurunu ve saygın geleneklerini bütün gücümle koruyup geliştireceğime,

Mesleğimi bana öğretenlere, meslektaşlarıma ve öğrencilerime hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime,

Tıbbi bilgimi hastaların yararı ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağıma,

Hizmeti en yüksek düzeyde sunabilmek için kendi sağlığımı, esenliğimi ve mesleki yetkinliğimi korumaya dikkat edeceğime,

Tehdit ediliyor olsam bile, tıbbi bilgilerimi, insan haklarını ve bireysel özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma,

Ant içerim.
Yusuf Yusuf olunca hipokrat amcayı söylüyorsunuz, ama iş darp a gelince hastane basmaya gelince işler tıkırında, samimiyetsizliğe bak, şeytan şapka çıkarır sizlere

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Yusuf Yusuf olunca hipokrat amcayı söylüyorsunuz

Ne anlatmaya çalışıyon ben anlamıyom ki? Ne Yusuf Yusufu?

ama iş darp a gelince hastane basmaya gelince işler tıkırında

Sağlık çalışanlarına şiddet katalog suç kapsamında cezasının indirimi yok ertelenmesi yok zaten sen ne anlatıyon ne istiyon !

Bu yakın zamanda doktoru öldüren şahıs kendi kafasınada sıktı. Ne yapalım şimdi adamı mezarından çıkarım 2 kurşunda biz mi sıkalım ? Veya mezardan çıkarıp tekrar idam mı edelim!

Not: Lütfen azcık yetişkin gibi yaz şu cümleleri. Ne anlatıyon ne diyon hiç belli değil. Çok çocuksu bakıyorsun olaylara ve hayata.

Reaksiyon puanı
4,725
Ne anlatmaya çalışıyon ben anlamıyom ki? Ne Yusuf Yusufu?

Sağlık çalışanlarına şiddet katalog suç kapsamında cezasının indirimi yok ertelenmesi yok zaten sen ne anlatıyon ne istiyon !

Bu yakın zamanda doktoru öldüren şahıs kendi kafasınada sıktı. Ne yapalım şimdi adamı mezarından çıkarım 2 kurşunda biz mi sıkalım ? Veya mezardan çıkarıp tekrar idam mı edelim!

Not: Lütfen azcık yetişkin gibi yaz şu cümleleri. Ne anlatıyon ne diyon hiç belli değil. Çok çocuksu bakıyorsun olaylara ve hayata.
Odunu bol olsun doğuran ve yetiştiremeyen anası dahil

Dilerim ki en ağır kabir azabını çeker kıyamet sonrası cehennemin 7. Katını boylar ve oradan çıkamaz o sonsuzluktada azabı günden güne katlanır ?

Şu ülkede yaşanan hergün olayı unutuyorumda doktoru unutamıyorum bu ülke insanı doktorun her gün ziyaretine gidip elini ayağını öpmesi lazımken darp edip öldürüyor, hiç bir ülkede böyle bu denli bir cahillik yok cahillik ötesi birşey bu.

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Odunu bol olsun doğuran ve yetiştiremeyen anası dahil

Ne odunu Allah aşkına hangi çağdayız! Veya anası babası ne alaka ? Suçlar şahsidir bunu ne zaman öğreneceksiniz! Siz şimdi bir suç işleseniz ananızı babanızıda mı suçlamak ve dövmek lazım?

Her suçun maddi veya manevi cezası vardır yapan cezasını çeker. Döverek adam olunsaydı Hindistan Afganistan Pakistan tarzı ülkeler şuan uçuyor olurdu.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
Ekli dosyayı görüntüle 172171

HİPOKRAT YEMİNİ

Ant içerim.
Paylaştığın Hipokrat Yemini'nde "Bana saldırana, canıma kastedene tedavi yapacağım." diye bir yazmıyor.

Sen bu metni çok yanlış anlamışsın.

Ayrıca;

"En vatan hainide olsa en şerefsiz en serseride olsa yardım etmek onların hayatını kurtarmakla yükümlüler." argümanı tamamen sana ait, böyle bir şey yok tıpta.

Doktorlar, hayati tehlikesi olmayan birini reddetme hakkına sahiptir.

Reaksiyon puanı
4,725
Ne odunu Allah aşkına hangi çağdayız! Veya anası babası ne alaka ? Suçlar şahsidir bunu ne zaman öğreneceksiniz! Siz şimdi bir suç işleseniz ananızı babanızıda mı suçlamak ve dövmek lazım?

Her suçun maddi veya manevi cezası vardır yapan cezasını çeker. Döverek adam olunsaydı Hindistan Afganistan Pakistan tarzı ülkeler şuan uçuyor olurdu.
Suç annesiyle alakası yok yanacaksa adam yanacak tabi ama sinirden dedim nasıl yetiştirmiş diye

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Paylaştığın Hipokrat Yemini'nde "Bana saldırana, canıma kastedene tedavi yapacağım." diye bir yazmıyor.

Sen bu metni çok yanlış anlamışsın.

Ayrıca;

"En vatan hainide olsa en şerefsiz en serseride olsa yardım etmek onların hayatını kurtarmakla yükümlüler." argümanı tamamen sana ait, böyle bir şey yok tıpta.

Doktorlar, hayati tehlikesi olmayan birini reddetme hakkına sahiptir.

İyi hocam sen kurtarma ne diyeyim. İnsan psikolojisini boşver cinnet getiren adam varsa bırak ölsün nede olsa sana saldırdıysa hakaret ettiyse ölümü hak ediyordur!

Hatta sen birine müdahale ederken ırkına milletine dinine hatta siyasi görüşüne cinsel yönelimine bakarak müdahale et ne diyeyim.

Sen hastanede nöbetçi iken terör suçlusu gelirse sakın müdahale etme tecavüz suçlusu gelirse zehir ver öldür bu mu yani Doktorluk mesleğinin etiği ?

Hatta maaşın az diye hastaları yanlış tedavi et geç ilgilenme azarla hakaret et (!!!) Nede olsa senin hakkın bunlar.

Reaksiyon puanı
4,725
İyi hocam sen kurtarma ne diyeyim. İnsan psikolojisini boşver cinnet getiren adam varsa bırak ölsün nede olsa sana saldırdıysa hakaret ettiyse ölümü hak ediyordur!

Hatta sen birine müdahale ederken ırkına milletine dinine hatta siyasi görüşüne cinsel yönelimine bakarak müdahale et ne diyeyim.

Sen hastanede nöbetçi iken terör suçlusu gelirse sakın müdahale etme tecavüz suçlusu gelirse zehir ver öldür bu mu yani Doktorluk mesleğinin etiği ?

Hatta maaşın az diye hastaları yanlış tedavi et geç ilgilenme azarla hakaret et (!!!) Nede olsa senin hakkın bunlar.
Senin ülkede rezilliklere niye hiç sesin çıkmıyor sorabilir miyim? Siyasetle alakası olmadan olan hiçbir habere ses çıkardığına şahit olmadım, ucu AKP ye dokunurda çizgi bozulur korkusu mu? Yoksa haksızlığa susan dilsiz şeytanda ve bu sözü söyleyende umrumda değil mi?

Nasıl müslümansın sen? Ateistler senden çok daha fazla eleştirip sövüyor adamlar Allaha peygambere iman etse çoğu müslümandan öndeler.

Arapları sevmiyorum diyene peygamberinde Arap sözünü söylüyorsunuz ama ne işse peygamberin hiçbir sözüne kulak yok, şu ülkede yaşananlara forumda kimse ses çıkarmasa senin sürekli eleştirmen lazım ama eleştiri diye birşey yok.

Ben eleştirince düzelecek mi diye saçma konuşma tabi düzelmez ama safını belli etmiş olacaksın.

İyiden hayadan yanamısın, kötülük ve sapkınlığın yanında mısın?

Bunu belli etmiyorsun

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Senin ülkede rezilliklere niye hiç sesin çıkmıyor sorabilir miyim? Siyasetle alakası olmadan olan hiçbir habere ses çıkardığına şahit olmadım, ucu AKP ye dokunurda çizgi bozulur korkusu mu? Yoksa haksızlığa susan dilsiz şeytanda ve bu sözü söyleyende umrumda değil mi?

Nasıl müslümansın sen? Ateistler senden çok daha fazla eleştirip sövüyor adamlar Allaha peygambere iman etse çoğu müslümandan öndeler.

Arapları sevmiyorum diyene peygamberinde Arap sözünü söylüyorsunuz ama ne işse peygamberin hiçbir sözüne kulak yok, şu ülkede yaşananlara forumda kimse ses çıkarmasa senin sürekli eleştirmen lazım ama eleştiri diye birşey yok.

Ben eleştirince düzelecek mi diye saçma konuşma tabi düzelmez ama safını belli etmiş olacaksın.

Bunu belli etmiyorsun
Hocam o hiç sesini çıkarır mı? Onun tuzu kuru.Hükümetin rezil politikası sayesinde bankada dolarları değer kazanıp zengin oldu.Bu ve bunun gibiler kralcı.Bunlara ne anlatsan boş.

Reaksiyon puanı
4,725
Hocam o hiç sesini çıkarır mı? Onun tuzu kuru.Hükümetin rezil politikası sayesinde bankada dolarları değer kazanıp zengin oldu.Bu ve bunun gibiler kralcı.Bunlara ne anlatsan boş.
Adamın tek eleştirisi CHP İmamoğlu kılıçdaroğlu, en son istanbulda kar mevzusunda balıkçıya gitti falan diye konu açtı.

Harici hiçbir şeye ses yok ahı alınmış hakkı yenmiş tecavüze uğramış öldürülmüş vs kimseye karşı savunmasını ve yapanı lanetlemesine şahit olmadım, sonra kalkmış muhafazakar imajı vermeye çalışıyor böyle din yok.
O doktor dayısı olsa böyle suspus olacak mıydı?
Adam diyor öldüren intihar etti, ettiyse etti o doktor geri mi geldi şimdi?

İğreniyorum bu ülkede herşeyden yemin ederim başka ülkeye gidince Türkiyeyle ilgili hiçbir haber vs bakmayacam sanki hiç muhatap olmamış yaşamamış gibi, böyle ahlaksızlık böyle rezillik böyle pislik böyle kibir ne lut kavminde vardı ne ad kavminde onlar masum kalır yeminle

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Bunu belli etmiyorsun

Çok boş yapıyorsun.

Yazdıkların çoğu zaman mantık ile alakası yok. Sağlık personeline veya askere polise devlet memuruna saldıranların cezası en ağır olsun buna hayır diyen mi var?

Ama sen klavye başında sayarak söverek iki mesaj atarak ülke kurtarıyon sanıyorsun. Alakasız saçma şeyler yazıyorsun. Yok ölsünler gebersinlerden tut aile bireylerini de dövelim sövelime kadar gidiyorsun. Bunlar olacak işler değil.

Konunun müslümanlıkla veya ateistlik ile ne alakası var! Ben Polislere vur yerkisi verilmesini savunan biriyim. Hatta hastaneler için bile özel güvenliğe doktora şiddet uygulayana vur yetkisi en olmadı elektirik tabancası kullanma yetkisi verilebilir.

Not: Ama bir insan bir şerefsizlik yaptı diye ailesi çoluğu çocuğu sülalesi ondan sorumlu tutulamaz.

Adam diyor öldüren intihar etti, ettiyse etti o doktor geri mi geldi şimdi?

Sen böyle alakasız saçma sapan şeyler yazınca doktor geri mi geldi? Veya sen şimdi doktorları savunmuş ülkeyi kurtarmış falan mı oldun sanıyon ?

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320

Baştan aşağıya çarpıtmalarla dolu bir yazı! Bak ben ne yazmıştım ilk mesajımda? "Doktorlar, hayati tehlikesi olmayan birini reddetme hakkına sahiptir." yazmışım.

Bu durumda kimseyi ölüme terk etmiş olmuyoruz.

Benzer şekilde Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesinden dolayı iki grev yapan doktorlara "Ya grevden dolayı hastalar ölürse?" dendi.

Ama o esnada aciller çalışıyordu zaten. Bu da demek oluyor ki sırf grev yüzünden kimse ölmezdi.

Ve ayrıca ben "Hastalara hakaret etmeye hakkım var." falan da yazmadım.

Provakasyon amacıyla mesaj yazdığın o kadar belli ki bu durumu diğer üyelerin yazdıkları yorumlar da destekler nitelikte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada inanmak istemeyen olursa buraya Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi'ni bırakıyorum:

Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi'ni indirmek için bu yazıya tıklayınız.

Madde 18 diyor ki;

Tabip ve diş tabibi, acil yardım, resmi veya insani vazifenin ifası halleri hariç olmak üzere, mesleki veya şahsi sebeplerle hastaya bakmayı reddedebilir.

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
"Doktorlar, hayati tehlikesi olmayan birini reddetme hakkına sahiptir." yazmışım.

Ben zaten ölüm tehlikesi olanı kast ediyorum yoksa normal sağlıklı birini istersen muayne etmez başka hekime yönlendirirsin o ayrı.

Ama atıyorum birisi hastanede sizi rehin aldı annesi sizin yüzünüzden ölmüş diye cinnet getirdi ve tehtitler savurup küfürler ediyor. Sonra polis geldi operasyon yaptı. Ve zanlıyı vurdu. Hastanede tek doktorda sensin. Bırakın gebersin mi dersin nede olsa beni rehin almıştı küfürde ediyordu ölümü hak etti. Yoksa müdahale mi eder normal bir doktor bunu soruyorum ben sadece.

Baştan aşağı laf kalabalığı yapıyorsun.

Doktorların grev yaptığı zaman hastane önlerine gidip bir hastaları göreydin keşke. İptal olan ameliyatları uzak yollardan gelip muayene olamadan dönen insanları görseydin ve onlara söyleseydin bunları keşke.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
Ben zaten ölüm tehlikesi olanı kast ediyorum yoksa normal sağlıklı birini istersen muayne etmez başka hekime yönlendirirsin o ayrı.

Ama atıyorum birisi hastanede sizi rehin aldı annesi sizin yüzünüzden ölmüş diye cinnet getirdi ve tehtitler savurup küfürler ediyor. Sonra polis geldi operasyon yaptı. Ve zanlıyı vurdu. Hastanede tek doktorda sensin. Bırakın gebersin mi dersin nede olsa beni rehin almıştı küfürde ediyordu ölümü hak etti. Yoksa müdahale mi eder normal bir doktor bunu soruyorum ben sadece.

Baştan aşağı laf kalabalığı yapıyorsun.

Doktorların grev yaptığı zaman hastane önlerine gidip bir hastaları göreydin keşke. İptal olan ameliyatları uzak yollardan gelip muayene olamadan dönen insanları görseydin ve onlara söyleseydin bunları keşke.
Laf kalabalığı yapan ben miyim sence?

Tanımadığın etmediğin bir doktora şunları söyledin, bilmem farkında mısın:

1. 2.paragrafında ayrımcılık yapmaktan,
2. 3.paragrafında hastaları zehirlemekten,
3. Son paragrafında da hastalara hakaret edilmesinden bahsetmişsin.

Bildiğin senaryo yazmışsın kafandan.

Ben sana yasaları delil olarak gösteriyorum. Sen ise rehin alınmaktan bahsediyorsun.

Elle tutulur hiçbir şey yazmamışsın ki. Sadece senaryo, o kadar.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Tanımadığın etmediğin bir doktora şunları söyledin, bilmem farkında mısın:

1. 2.paragrafında ayrımcılık yapmaktan,
2. 3.paragrafında hastaları zehirlemekten,
3. Son paragrafında da hastalara hakaret edilmesinden bahsetmişsin.

Sen doktor ölmek üzere olan birine bakmak zorunda değil gibisinden konuştun.

Bende dedim ki sen bakma o zaman . Hatta diline dinine meshebine hatta cinsiyetine cinsel yönelimine göre muhamele et kafana göre istediğini kurtar istemediğin bırak ölsün o zaman dedim.

Benim bakış açımdan doktor hasta seçmemeli. Ölüm tehlikesi olan bir hastaya kim olursa olsun müdahale etmeli. Hatta annesinin babasının katili bile olsa vatan hainide olsa şerefsiz it kopuk bile olsa müdahale etmeli. Yoksa o kötü insanlardan ne farkı kalır ! Bir insanın ölümünü izledikten ve bundan mutlu olduktan zevk aldıktan sonra ben doktorum dememeli kimse diyorum sadece.

Not: Doktora şiddetin cezasının en ağır olmasını savunuyorum ayrıca. O konuda taviz vermem. Konuyu saçma yerlere çekmeye çalışmayın.