merhabalar, şu anki bilgisayarımda z590 anakart i7 11700k işlemci var ekran kartım 3060 ti işlemciyi ryzen olarak değiştirmek istiyorum ancak anakartıda değişmem gerek bu ekran kartı için anakart ve ryzen işlemci önerir misiniz
Durup dururken sebep ne ?merhabalar, şu anki bilgisayarımda z590 anakart i7 11700k işlemci var ekran kartım 3060 ti işlemciyi ryzen olarak değiştirmek istiyorum ancak anakartıda değişmem gerek bu ekran kartı için anakart ve ryzen işlemci önerir misiniz
oyunlarda drop sorunu yaşıyorum herşey sıfır gözümle görüp aldım jelatinli paket ryzen 9 5950x felan taktım 3070 vardı felan herşeyi değiştim hala aynı psuya kadar değiştimDurup dururken sebep ne ?
sorun ne anlamıyorum ramlerde iyi 8x4 32 gb cl 16 3600 mhz aynı sistemin testine googleden bakıyorum bi sorun yok daha öncede rtx 2060 lı toplamıştım aynı sorun cıldırıcamoyunlarda drop sorunu yaşıyorum herşey sıfır gözümle görüp aldım jelatinli paket ryzen 9 5950x felan taktım 3070 vardı felan herşeyi değiştim hala aynı psuya kadar değiştim
ramleri yeni aldım 2 gün önce ondan önce 2x8 3200 mhz ydi aynıydı 32 yapınca birazcık düzeldi ama gene rahatsız edici format konusunura gelirsek zaten haftada bir atıyorum artık takıntı oldu şu kasmadan dolayı bi çare bulamadımRamleri ,2 x 8 gb olarak bi dene.
E.kartının driverini değiştir. En son ise,bi kaç öncesi ile dene.
Format at gerekirse.
şimdi yaptım multi corede 85 derece felandı sıvı soğutma da var 240mm sizce sorun neyde baştan aşağıya herşeyi değiştimBu makinada sıcaklık sorunu veya yazılımsal bi şey yoksa neden kassın ki.
İşlemciyi bi cinebench testi yapsana.
13654 pts kral bi çözüm bulalım cok zarara girdimYaptın da, kaç puan aldın.
gta5,pubg,fortnite benzeri oyunlarda drop yiyorum sürekliHangi oyunlarda ne kadar düşüyor hocam fps
Ekran kartı driverları, chipsetler, windowsun oyun destekçileri, diğer cihaz driverları kurulumu ? BIOS güncel mi cihazlar bazen bir biriyle konuşamayınca da böyle şeyler oluyor. Oyunlarınızın kurulu oldukları SDD/HDD sağlıklı mı. Geforce Expreince ile optimize etmeyi denediniz mi ? Oyunkarı GPU üzeriden çalıştırmaya dikkat ediyor musunuz ?gta5,pubg,fortnite benzeri oyunlarda drop yiyorum sürekli
herşey güncel bios driverler vs SSD 1 tb samsung evo 1 ay önce aldım başka ssde de oluyorduEkran kartı driverları, chipsetler, windowsun oyun destekçileri, diğer cihaz driverları kurulumu ? BIOS güncel mi cihazlar bazen bir biriyle konuşamayınca da böyle şeyler oluyor. Oyunlarınızın kurulu oldukları SDD/HDD sağlıklı mı. Geforce Expreince ile optimize etmeyi denediniz mi ? Oyunkarı GPU üzeriden çalıştırmaya dikkat ediyor musunuz ?
Boşta işlemci sıcaklığı ne kadarherşey güncel bios driverler vs SSD 1 tb samsung evo 1 ay önce aldım başka ssde de oluyordu
Büyük ihtimallle işlemci ısınınca güvenlik için hızı yarıya çekiyor ama sıvı soğutmam var diyor daha yeni taktım diyorPuan biraz düşük. 85 derece test için biraz fazla gibi geldi.
İşlemcinin power limitleri açıkmı. Açıksa ,kapatarak bi dene.
50 derece felan sıvı soğutmam kalitesiz galibaBoşta işlemci sıcaklığı ne kadar
işlemciyi ryzen9 5900x olarak değişmeyi düşünüyorum ama anakartıda değişmem gerekicek anakart ile sıvı soğutma önerir misin ekran kartım 3060 ti oc11700K aşırı ısınabilen bi işlemci.Sıvı soğutma ,240 mm imiş. Çok kaliteli değillse, zaten zar zor soğutır bu işlemciyi.
Power limitlerini kapatıp denemeli. Bu, termal durum konusunda daha net bi fikir verebilir diye düşünüyorum.
Bi de gear 1 -2 olayı var.
Yani biraz uğraşacak bu işlemci ile.
peki ryzen 7 5800x olur mu? araştırdığım kadarıyla ryzen 5 5600x ile çok farkı yokmuş ama yayın felan açıcaksak daha iyi olurmuş anakartda önerir misin ve sıvı soğutma çok teşekkür ederimÇok masrafa gireceksin ama ,11700K dediğim gibi ,biraz zor bi işlemcidir. 10. nesil alsaydın bu kadar uğraştırmazdı.
Neyse,artık uğraşma bence de.Biosda çok yeri kurcalaman gerekebilir çünkü.
3060Ti çok üst seviye bi kart değil.
Ryzen 5900X e de,10000 TL verme. Devri kapandı artık Yeni nesil ryzenler geliyor.Aşırı güç tüketimi nedeniyle pahalı anakrtlara da yönelmen gerekiyor. Soğutacağım diye de uğraşırsın.
Şu an işini fazlasıyla görebilecek ryzen 5600 ,hadi bilemedin 5700X var. İkisinden birini al. Boşa masraf yapma. Her iki işlemci de ,3060 Ti için fazla bile gelir.
tamamdır 5700x için sıvı soğutma ve anakart önerir misin5800X e kesinlikle gerek yok,5700X var iken .İki işlemci de aynı. 5800x , 5700X in güç -yani watt değerleri arttırılıp,zorlanarak turbo hızı 100 mhz çoğaltılmış hali.İkisi de 8 çekirdek,16 izlek.
Güç limitleri arttırıldığı için aralarında epey bi watt çekiş farkı var .Sıcaklık ,vs. olarak da etkiliyor, herşeyi.
Performans olarak da ,farkını hissedemezsin bile.Yayın için, 8 çekirdek 16 izlek zaten kafi. 5600 veya 5600X olsaydı, 6 çekirdek 12 izlek olması yayını 8 çekirdeğe göre,biraz düşürürdü.
teşekkür ederim sıvı soğutma markasını şuan bilmiyorum ama tanındık bi marka değil 240mElindeki sıvı soğutma nedir.
Bu kadar üst seviye bi anakarta ihtiyacın yoktu ,ama bu indirimi görünce, bu anakart için ,kaçmaz. B550 anakartların ,tabiri caizse,şahlarından birisidir.5700X ile buzdolabı gibi soğuk çalışacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 171477![]()
MSI Mpg B550 Gaming Edge Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Mpg B550 Gaming Edge Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Mpg B550 Gaming Edge Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 7.480,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
peki bu işlemciye 240m mi 360m sıvı soğutma takmalıyım bide 5600x la performansı aynı mıİş görür o. Dediğim gibi ,zaten ısınmayan bi işlemcidir 5700X. Bak aşağıya bi sıcaklık tablosu bırakıyorum.
Sana bi fikir verecektir. CinebencH R23 testinde, işlemcilerin sıcaklık değerleri. 5700X, en soğuk olarak, ,listenin başında.
22 derece oda sıcaklığında, testte ,ryzen 5700X işlemcisi,max. 45 derece olmuş.Neden dersen ,tablonun altında yazdığı gibi, 76 watt çeken ,mütevazi güç tüketim (watt )değeri.
Ekli dosyayı görüntüle 171478
Mesaj otomatik birleştirildi:
baktım phanteks yazıyor beyaz model 2 fanlı5600x , 6 çekirdektir. 5700X 8 çekirdek. Tabi ki 5700X daha iyidir.
Elindeki soğutucunun markası bi yerlerde yazıyodur.
baktım phanteks yazıyor beyaz model 2 fanlı