Laptop Bataryasız Çalışmıyor

Salosalo11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Merhabalar.Lenovo z50-70 laptopum var. 6 yıldan buyana kullanmaktayım. Geçenlerde pil takılı dolmuyor hatası aldım. Biraz araştırma yapmama ve uğraşmama rağmen sorunu çözemedim. Muhtelemen batarya ömrünü tamamladı. Fakat ben laptopu batarya olmadan, doğrudan şarj aletiyle çalıştırmak istediğimde bilgisayar ışığı 1 2 saniye kadar yanıyor sonra kapanıyor. Bilgisayarı batarya olmadan sadece şarj aletiyle çalıştırmak istiyorum bunun için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

lebib

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Batarya alana kadar aygıt yöneticisinden pilleri kaldırın en azından hata vermez

Salosalo11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Ya yeni batarya alican yada yeni notebook alican.

Zaten yeni bir batarya alacağım fakat laptopun sadece şarj aleti ile çalışmamasının sebebini anlayamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Batarya alana kadar aygıt yöneticisinden pilleri kaldırın en azından hata vermez

Söylediklerini daha önce denedim aygıt yöneticisinden pil kısmındakileri kaldırdığımda bilgisayar direk kapanıyor.
Ayrı olarak pil takılı boşaltılıyor yazıyor.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Adaptörünüzün değerleri ile laptoba gerekli olan değerleri kıyaslayın.
Fakat bataryasız kullanımı pek tavsiye etmiyorum. İleriye dönük zamanlarda hatlardaki dalgalanmalardan kaynaklanabilecek ana kart arızası meydana gelebilir. Ana kart üzerinde ki sorunları da pek tamir edene rastlamadım. Direkt yeni laptop tavsiyesi verirler.

Salosalo11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Yarın gerekli ölçümleri yapar sizinle paylaşırım.

Gerekli ölçümü yaptım. Şarj cihazı gerekli amper değerlerini de sağlıyor.

Neyse artık yeni batarya alıp öyle kullanacağım. Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,584
Aslında Laptopları Bataryasız da kullanmak oluyor diye biliyordum ama bu konu beni hayal kırıklığına uğrattı.
Çünkü benim HP laptobum bataryasız çalışıyor.

Bence senin Batarya dahilinde köprüleme var laptopa enerji iletmek için. Bu üreticiler batarya satmak için buna da el attıysa işimiz var ohhooooo

acarr67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
evet çok saçma bir durum donanımsal bir arızada bulamadım. komple söktüm taktım macunları değiştirdim vs. bakalım çözüm bulabilecekmiyiz

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
notebookları bataryasız kullanmak delilik desktop alsaydın denir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Aslında üretici izin veriyorsa kullanılabilir.

Elektrik dalgalanması olursa zaten Laptop bozulmaz adaptör bozulur. :D
elektrik kesilince gıcık olursun evde biri notebookun şarjını çekebilir yada 20 yıldır yatan davul fırını çıkartıp börek yapmak isteyen evin otoritesi sigortayı attırır...

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,584
elektrik kesilince gıcık olursun evde biri notebookun şarjını çekebilir yada 20 yıldır yatan davul fırını çıkartıp börek yapmak isteyen evin otoritesi sigortayı attırır...
Paşam sanki inadına yazıyon :D Elektrik kesintisinden korksaydım masaüstü pc kullanmazdım.

Zaten bozulacağı varsa böyle durduk yere de bozulur. Kısmet işte. :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
notebooklar bataryasız kullanılmamalı bataryanın gömülü olma sebebi bu.