Mrb Benim Ram mhz nedir? ram alacağım yanlış ram almak istemiyorum ram ile ilgili resimleri ekledim.kafam karıştı hangisi doğru?
?
1066 mıgörev yötecisinden oradan baktığımda da 1066mhz yazıyor
cevap için teşekkürler fakat görselde görününen değerler nedir ozaman1066 mı
O zaman o ayarda çalışıyordur
Tamam normalinde hızın 1866 iken 1066 ayarında çalışıyor. Ayarlardan vs kısmış olabilir misin o niye öyle düşük performansta çalışıyor ?cevap için teşekkürler fakat görselde görününen değerler nedir ozaman
Mesaj otomatik birleştirildi:
birde astra32 programı ile şimdi baktım hız 1866mhz...ayarlanmış hız 1066mhz yazıyor
değerli hocam aldığımda pc ayarı öyle idi ben bu ayarı biostan yükseltebilirmiyim değeri kaç yapmalıyımTamam normalinde hızın 1866 iken 1066 ayarında çalışıyor. Ayarlardan vs kısmış olabilir misin o niye öyle düşük performansta çalışıyor ?
@virtioz71
Sana gereken bilgileri vereyim. Her aldığın ram, makinana takınca mevcut hızında çalışır diye bi kanun yok. Ekserisi, daha düşük hızda çalışır Bu anakart ve işlemciden kaynaklanan bi durum.Ayar kısma ile, şunla bunla bi alakası yok.
Bunun önüne geçmek için ,anakart üreticileri ,bioslarına X.M.P veya D.O.C.P denilen bi özellik /yazılım koyarlar Bunları kullanarak ,ram veya ramlerini olması gereken hızlarda çalıştırırsın.Veya çok eski bazı, anakrtlarda bu özellik yoksa ,kendin manuel olarak olması gereken hıza getirirsin.
Senin ramlerin anladığım kadarıyla 1866 mhz olarak fabrikasından üretilmiş. Ama 1066 hızında çalışıyor.
Tam anlamak için, sağa sola bakmana gerek yok CPU-Z denilen programı kuruyorsun Açılnca ,üstte, SPD ve Memory yazan yerlere tıklayarak açılan iki sayfanın fotosunu buraya atıyorsun.
![]()
CPU-Z | Softwares | CPUID
CPU-Z for Windows® x86/x64 is a freeware that gathers information on some of the main devices of your system : Processor name and number, codename, process, package, cache levels. Mainboard and chipset. Memory type, size, timings, and module specifications (SPD). Real time...www.cpuid.com
Ondan sonra ne yapman gerekeceğini,tam olarak anlatırım. Bu arada ,anakartı ve işlemcinin tam marka ve modelini de yazarsan iyi olur.
Şimdilik, hepsi bu.
pc im masaüstü biosa baktım ama ayarı yok veya ben bulamadım şimdi hocam 1066mhz üstü olan ram takılsa bir sorun olurmu ? örneğin1600mhz 1333mhzBen masaüstü sanmıştım,Konuyu masaüstüne açmışsın. Senin elindeki makina,laptop.
Dediğim gibi ,ramlerin orjinal 1866 mhz . Fakat 1066 mhz de çalışıyor. Laptop biosuna bi gir. Masaüstü olsaydı,anında hallederdik ama laptop bioslarında ram ayarı varmı yokmu,bi bakalım..