Soru Ram Mhz öğrenme

virtioz71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Mrb Benim Ram mhz nedir? ram alacağım yanlış ram almak istemiyorum ram ile ilgili resimleri ekledim.kafam karıştı hangisi doğru?
eaidata-png.168989
?

Ekli dosyalar

• Eaidata.PNG
    Eaidata.PNG
    173.7 KB · Görüntüleme: 493
  • Ekraram2.PNG
    Ekraram2.PNG
    17.8 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran Alıntısı ram.PNG
    Ekran Alıntısı ram.PNG
    194.9 KB · Görüntüleme: 76
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    44.2 KB · Görüntüleme: 76

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Ctrl+alt+delete > görev yöneticisi > performans > ram > ekranı büyüt > sağda yazar

virtioz71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
görev yötecisinden oradan baktığımda da 1066mhz yazıyor

virtioz71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
1066 mı
O zaman o ayarda çalışıyordur
cevap için teşekkürler fakat görselde görününen değerler nedir ozaman
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde astra32 programı ile şimdi baktım hız 1866mhz...ayarlanmış hız 1066mhz yazıyor

Son düzenleme:

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
cevap için teşekkürler fakat görselde görününen değerler nedir ozaman
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde astra32 programı ile şimdi baktım hız 1866mhz...ayarlanmış hız 1066mhz yazıyor
Tamam normalinde hızın 1866 iken 1066 ayarında çalışıyor. Ayarlardan vs kısmış olabilir misin o niye öyle düşük performansta çalışıyor ?

virtioz71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tamam normalinde hızın 1866 iken 1066 ayarında çalışıyor. Ayarlardan vs kısmış olabilir misin o niye öyle düşük performansta çalışıyor ?
değerli hocam aldığımda pc ayarı öyle idi ben bu ayarı biostan yükseltebilirmiyim değeri kaç yapmalıyım

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Eğer ram eklemesi var ise, ya da anakarta entegre ram var ise en dşük hızlıya göre çalışır.
Ana kart sürücüsü güncel olmayabilir.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
@virtioz71

Sana gereken bilgileri vereyim. Her aldığın ram, makinana takınca mevcut hızında çalışır diye bi kanun yok. Ekserisi, daha düşük hızda çalışır Bu anakart ve işlemciden kaynaklanan bi durum.Ayar kısma ile, şunla bunla bi alakası yok.

Bunun önüne geçmek için ,anakart üreticileri ,bioslarına X.M.P veya D.O.C.P denilen bi özellik /yazılım koyarlar Bunları kullanarak ,ram veya ramlerini olması gereken hızlarda çalıştırırsın.Veya çok eski bazı, anakrtlarda bu özellik yoksa ,kendin manuel olarak olması gereken hıza getirirsin.

Senin ramlerin anladığım kadarıyla 1866 mhz olarak fabrikasından üretilmiş. Ama 1066 hızında çalışıyor.
Tam anlamak için, sağa sola bakmana gerek yok CPU-Z denilen programı kuruyorsun Açılnca ,üstte, SPD ve Memory yazan yerlere tıklayarak açılan iki sayfanın fotosunu buraya atıyorsun.

Ondan sonra ne yapman gerekeceğini,tam olarak anlatırım. Bu arada ,anakartı ve işlemcinin tam marka ve modelini de yazarsan iyi olur.

Şimdilik, hepsi bu.

virtioz71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam bir yardımcı ol bana. Görselleri ekledim anakart ve işlemcinin. Benim şimdi kaç mhz ram almam gerekiyor?
@virtioz71

Sana gereken bilgileri vereyim. Her aldığın ram, makinana takınca mevcut hızında çalışır diye bi kanun yok. Ekserisi, daha düşük hızda çalışır Bu anakart ve işlemciden kaynaklanan bi durum.Ayar kısma ile, şunla bunla bi alakası yok.

Bunun önüne geçmek için ,anakart üreticileri ,bioslarına X.M.P veya D.O.C.P denilen bi özellik /yazılım koyarlar Bunları kullanarak ,ram veya ramlerini olması gereken hızlarda çalıştırırsın.Veya çok eski bazı, anakrtlarda bu özellik yoksa ,kendin manuel olarak olması gereken hıza getirirsin.

Senin ramlerin anladığım kadarıyla 1866 mhz olarak fabrikasından üretilmiş. Ama 1066 hızında çalışıyor.
Tam anlamak için, sağa sola bakmana gerek yok CPU-Z denilen programı kuruyorsun Açılnca ,üstte, SPD ve Memory yazan yerlere tıklayarak açılan iki sayfanın fotosunu buraya atıyorsun.

Ondan sonra ne yapman gerekeceğini,tam olarak anlatırım. Bu arada ,anakartı ve işlemcinin tam marka ve modelini de yazarsan iyi olur.

Şimdilik, hepsi bu.

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı4.PNG

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Ben masaüstü sanmıştım,Konuyu masaüstüne açmışsın. Senin elindeki makina,laptop.

Dediğim gibi ,ramlerin orjinal 1866 mhz . Fakat 1066 mhz de çalışıyor. Laptop biosuna bi gir. Masaüstü olsaydı,anında hallederdik ama laptop bioslarında ram ayarı varmı yokmu,bi bakalım..

virtioz71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben masaüstü sanmıştım,Konuyu masaüstüne açmışsın. Senin elindeki makina,laptop.

Dediğim gibi ,ramlerin orjinal 1866 mhz . Fakat 1066 mhz de çalışıyor. Laptop biosuna bi gir. Masaüstü olsaydı,anında hallederdik ama laptop bioslarında ram ayarı varmı yokmu,bi bakalım..
pc im masaüstü biosa baktım ama ayarı yok veya ben bulamadım şimdi hocam 1066mhz üstü olan ram takılsa bir sorun olurmu ? örneğin1600mhz 1333mhz

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Hiç bi sorun olmaz. Ama hangi hızda çalışacağını kestiremem.

Yalnız o nasıl masaüstü öyle. Ramlerin modelini nette araştırınca notebook rami çıkıyor.Hayret bi şey ,bu hazır bilgisayarlar.

Sen en iyisi o rami sök. Bi fotosunu buraya at.