Linux'a geçicem. D sürücüsü ?

GrafiBerk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.
Ben bilgisayarımda sadece Linux Pardus kurucam. Şuan Windows XP kullanıyorum.
C sürücüsünü boşverelim de benim D sürücümde müziklerim, resimlerim, bilgilerim vs hepsi D'de. Linux a geçince o dosyalarımı yani D sürücümü görebilecek miyim ya da ulaşabilecek miyim dosyalarıma ?
D'yi yedek almak istemiyorum DVD yazıcım yok. CD lere alırsam dosyaları çok uzun sürer ve çok CD olur.

Bilgisi olan arkadaşlar! yardımlarınızı bekliyorum :)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
D'yi formatlamazsan görebilirsin, linux yeni sürümleri FAT ve NTFS okuyabiliyorlar, normal olarak girip tüm dosyalarına ulaşabilirsin.

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
D'yi formatlamazsan görebilirsin, linux yeni sürümleri FAT ve NTFS okuyabiliyorlar, normal olarak girip tüm dosyalarına ulaşabilirsin.

Yani :icon_:
Ama sana tavsiyem geçme linux'a. Hİç güzel değil. Ben denedim hiç işe yaramıyor. İnsan kullanmasını bilmiyor. Bi de görsel olarak berbat!

GrafiBerk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler.

ilk geçişim değil daha önce kullandım biraz. d sürücümün yedekleri kayboldu ondan sordum .)
bence süper :)

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sabit disk ayarlarında varsayılanda bırakırsan bütün diski siliyor bunu biliyorsun değil mi?

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar.
Ben bilgisayarımda sadece Linux Pardus kurucam. Şuan Windows XP kullanıyorum.
C sürücüsünü boşverelim de benim D sürücümde müziklerim, resimlerim, bilgilerim vs hepsi D'de. Linux a geçince o dosyalarımı yani D sürücümü görebilecek miyim ya da ulaşabilecek miyim dosyalarıma ?
D'yi yedek almak istemiyorum DVD yazıcım yok. CD lere alırsam dosyaları çok uzun sürer ve çok CD olur.

Bilgisi olan arkadaşlar! yardımlarınızı bekliyorum :)
Partition Magic ile yeni bir disk parçası(ext2 ya da ext3 formatında oluşturmanı tavsiye ederim) oluşturup,Linux'u oraya kurabilirsin.Böylece C ve D sürücülerine bir zarar gelmez.Sadece biraz kapasitelerini küçültmek gerekecek(10 gb linux için gayet yeterli olur).

İnsan kullanmasını bilmiyor.
Öğrenmeyi deneseydin! Sen kullanamıyorsun diye Linux'a kötü diyemezsin.

ernesto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden ikisini bir arada kullanmıyorsun ben notebookumda da masaüstümde de çift kullanıyorum. Oyun için XP gerisi için Ubuntu. Açılışa kurulacak bir GRUB yöneticisi hallediyor olayı. Symantec Partition Manager gibi bir programla C: sürücünü 2 parçaya ayır ayırdığın kısmada linux u kur bence:)

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hta kardeşim ben aslında anti propaganda yapmaya çalışıyorum. Herkes linux'u övüyor, savunuyor ya; ben de tersini yapmaya çalışıyorum.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
yaw ne çeşit çeşit şeyler var en güzeli xp-vista 7 den haır çıkmaz

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Görürsün ama windows linux dosyasını görmez ve linux dünyasına giriyorsun.Hiç zor değildir.Pardusu beğenmesn ubuntu dene yada opensuse :yes:

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Windows'a , .exe'ye alışmış biri Linux çekirdekli işletim sistemlerine kolay kolay geçemiyor. Bazı kullanıcılar için Windows, Linux çekirdekli işlemcilerden daha özgür. Çünkü .exe'ye alışmış, Linux çekirdekli işletim sistemlerinde program kuramıyor.

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Parmaklarına sağlık K-C ab duygularımıza tercüman oldun valla.

Senin kadar iyi biri nasıl oluyor da o adamı seviyor anlamadım ? :)

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Parmaklarına sağlık K-C ab duygularımıza tercüman oldun valla.

Senin kadar iyi biri nasıl oluyor da o adamı seviyor anlamadım ? :)

Olaya diğer tarafından bak. Heath Ledger'ın Joker rolündeki performansıyla " Altın Küre " ve " Oscar " 'da en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Windows'a , .exe'ye alışmış biri Linux çekirdekli işletim sistemlerine kolay kolay geçemiyor. Bazı kullanıcılar için Windows, Linux çekirdekli işlemcilerden daha özgür. Çünkü .exe'ye alışmış, Linux çekirdekli işletim sistemlerinde program kuramıyor.
Ubuntu'da program kurmak o kadar kolay ki,sadece program listesinden bir programı seçip,kur diyorsunuz,internetten gereken paketleri indiriyor,tüm bağımlılıkları,kısayolları kendisi oluşturuyor.Size sadece kısayolu tıklayıp programı çalıştırmak kalıyor.Bugüne kadar Fedora,Mandrake,Suse,Pardus,Knoppix kullandım.Ubuntu gördüğüm "kullanması en kolay Linux".

Reaksiyon puanı
189
Ama sana tavsiyem geçme linux'a. Hİç güzel değil. Ben denedim hiç işe yaramıyor. İnsan kullanmasını bilmiyor. Bi de görsel olarak berbat!

linux'u görsel olarak güzelleştirmek senin elinde. çok berbat da yapabilirsin çok mükemmel de. ayrıca insan kullanmasını bilmiyor deme ben kullanmasını bilmiyorum de. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

linux aslında windows'a göre kusursuz bir sistem denilebilir. ben pardus ve windows kullanıyorum. eğer ağır grafik işlerin yok ise linux'a gönül rahatlığı ile geçebilirsin.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ubuntu'da program kurmak o kadar kolay ki,sadece program listesinden bir programı seçip,kur diyorsunuz,internetten gereken paketleri indiriyor,tüm bağımlılıkları,kısayolları kendisi oluşturuyor.Size sadece kısayolu tıklayıp programı çalıştırmak kalıyor.Bugüne kadar Fedora,Mandrake,Suse,Pardus,Knoppix kullandım.Ubuntu gördüğüm "kullanması en kolay Linux".

" .exe " çoğu kullanıcıya daha özgür geliyor. Sence yüklemek istediğimiz her program program listesinde olabilir mi ?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
linux aslında windows'a göre kusursuz bir sistem denilebilir.

Eğer anlatıldığı gibi güzel kusursuz olsaydı millet windowsun kahrını çekmezdi yaşım 35 bilgisayarcıyım daha hiç linux kullanan müşterim olmadı

Reaksiyon puanı
189
Eğer anlatıldığı gibi güzel kusursuz olsaydı millet windowsun kahrını çekmezdi yaşım 35 bilgisayarcıyım daha hiç linux kullanan müşterim olmadı

bende uzun bir süre bilgisayarcılık yaptım. linux kullanan müşterimde vardı mac os kullanan müşterimde. nerede iş yaptığın ve ne kadar yaptığın önemli....

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bende uzun bir süre bilgisayarcılık yaptım. linux kullanan müşterimde vardı mac os kullanan müşterimde. nerede iş yaptığın ve ne kadar yaptığın önemli....

yaklaşık 5 yıldır aktif olarak yapıyorum yer ankara 100.000 nufuslu bir yer
sözün özü linux daha çok çalışmalı biraz siyasi bir yorum olacak ama bence en iyi hakem halktır , İnternet sitelerinde boy gösteren taraflı yorumlarla microsoft'a çamur atan uzmanlar değil bunların tek yaptıkları Nod32 iyi kaspersky kötü hepsi aynı ağızdan konuşuyor ben halka bakarım yorumlara değil

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
linux'u görsel olarak güzelleştirmek senin elinde. çok berbat da yapabilirsin çok mükemmel de. ayrıca insan kullanmasını bilmiyor deme ben kullanmasını bilmiyorum de. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

linux aslında windows'a göre kusursuz bir sistem denilebilir. ben pardus ve windows kullanıyorum. eğer ağır grafik işlerin yok ise linux'a gönül rahatlığı ile geçebilirsin.

İnsan kullanmasını bilmiyor derken kullanımı zor demek istedim. Malum bazı sözleri Kürtçe'den Türkçe'ye çevirirken böyle yanlışlıklar oluyor.

Bunun için özür dilerim.

Ama nerdeyse bu yorumlarından sonra linux'a geçecem.

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Linux kullanan adam sana neden para versin (:
Muhtemelen bilgisayarın çalışma mantığından tut da, network'e kadar bir çok alanda senden bilgili olacaktırlar (:

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Görsellik mi demiştin, Buyur ;)
Kendisi Arch Linux + Gnome + Mac4Lin Project'dir

screenshotx.png

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Linux kullanan adam sana neden para versin (:
Muhtemelen bilgisayarın çalışma mantığından tut da, network'e kadar bir çok alanda senden bilgili olacaktırlar (:

Haklısın buda linux un ne kadar kullanımı kolay bir sistem olduğunu gösterir onca göstermelere rağmen daha açılış sayfasında google açılmıyor diye kasayı kucaklayıp gelenlere artık linux tavsiye etmek lazım haklısın

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklısın buda linux un ne kadar kullanımı kolay bir sistem olduğunu gösterir onca göstermelere rağmen daha açılış sayfasında google açılmıyor diye kasayı kucaklayıp gelenlere artık linux tavsiye etmek lazım haklısın

O tarz kişiler mümkünse windows kullansın zaten (:
Ama bu tarz teknoloji forumlarına takılanlar, kendilerini geliştirmek isteyenler Linux'a şans tanımalılar bence. Ayrıca biz gönüllü linux kullanıcıları IRC, Maillist ve forumlar üzerinden ücretsiz destek veriyoruz zaten. Bu yüzden de Linux kullanan müşteriniz olmayabilir. Tabii sizi de anlıyorum, bu da sizin mesleğiniz, Windows sayesinde ekmeğinizi kazanıyorsunuz ancak bu size Linux'u kötüleme hakkı tanımaz (:

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Su microsoftcu arkadaslar bir cikarsınlar bakalim lisanslarini da görelim :D:D (vista, office 2007 falan)

işin şakası bir yana arkadaslarda işletim sisteminden ne beklediginiz cok önemli, bende uzun yıllardir bilgisayar işi yapiyorum linux'u soyle adam gibi kullanan gormedim, daha nvidia ekran karti driverini bile yükleyemiyorlar, sonra neymiş 3d'de cok başarısız miş....

Windows'da olsa 50 tane codec yuklerler acamadiklari video kalmasın diye, linux'a sira gelince 1 tane codec bile yüklemeden divix filim izlmeye calisirlar, dedim ya ne bekledinigz cok onemli. Benim işim internet diyorsan msn vs vs diyorsan o zaman linuz kullan hic bir sıkıntısını cekmezsin. ama ben illa auto cad ile çizim yapıcan dersen yok işte linux versiyonu, emulatorlede ugrasamam diyorsan gideceksin paşa paşa lisansini vericeksin windows 7 mu yuklersin windows 2000 mi yuklersin orasi sana kalmiş.

Birde herseyin emeginin hakkını vermek lazim, windows mu işini goruyor o zaman git satın al kardeşim, linux mu işine geliyor git linux kullan (bedava)

kişisel goruslerim;

linux bence yapı itibariyle çok mukemmel bir işletim sistemi, hızlı dosya sistemi cok sağlam, sunucu olacak kullanımı çok güvenli, çok hızlı gelişiyor, bir firmanın tekelinde degil, her bir paketinden tutun da kernel'e kadar hepsi acik kaynak kodlu oldugundan çok çok çok daha güvenli.

Hiç bilmeyen birisi karsısına gectiginde tabiki on yargılı bakiyorlar,

Yaşasın acık kaynak kod..

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne kadar da güzelmiş eklediğin resim. Harika valla. Kullansam mı acaba?