windows 10 pro 64 bitİşletim sistemi nedir?
windows 10 pro 64 bit
evetSlotu değiştirmeyi denediniz mi
varHarici e.kartınız var mı.
ekran kartım var knkBilgisayarınız RAM'i paylaşıyordur. 2 GB ramin bu kadar kullanılması normal. Grafik için ayrılıyordur.
KNK EVET BEN EKRAN KARTINI ARKADAŞTAN YENİO zaman anakartınızdaki onboard HD3000 e.kartı zaten devre dışıdır.
Yani sistem ramini kullanmaz.
CPU-Z ile sistemin kaç ram gördüğüne de bi bakın.
knk niye anlamıyon bak şimdi benim 2 gb ram varya onları çıkarıyorum 4 gb ram takıyorum ama 2 gb algılıyo görüyorBüyük harflerle yazmayın.
Cpuzda dediğimi yapın .Memory e tıklayın .Sisteminizde kaç GB ram olduğu görülür.
Görev yöneticisinden bakarken de arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatın Net, vs. açık olmasın. Hepsi kapalı olacak.
Siz istediğimiz fotoğrafları atsanız yardım edebiliriz belki ?knk niye anlamıyon bak şimdi benim 2 gb ram varya onları çıkarıyorum 4 gb ram takıyorum ama 2 gb algılıyo görüyor
Yanlış hatırlamıyorsam sistemin harici ekran kartlarında da VRAM yetmemesi durumunda kullanabilmesi için BIOS'tan RAM'i ayırabiliyorsun, masaüstü sistemime yapmıştım. Büyük ihtimal öyle bir durum var şu an.O zaman anakartınızdaki onboard HD3000 e.kartı zaten devre dışıdır.
Yani sistem ramini kullanmaz.
Fotoğrafları alabilene bir ödül hazırlamaları lazımIntel HD Graphics 3000 kendine ayırmıştır belki. BIOS'tan ve CPU-Z den resim atsanız iyi olur.
knk ben pc bilgisayarcıya götürdüm taktırdım o yüzden şuan 2 gb ramim var yani atsamda bi işe yaramazIntel HD Graphics 3000 kendine ayırmıştır belki. BIOS'tan ve CPU-Z den resim atsanız iyi olur.
SPD den bütün slotlardan SS at.knk ben pc bilgisayarcıya götürdüm taktırdım o yüzden şuan 2 gb ramim var yani atsamda bi işe yaramaz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekli dosyayı görüntüle 167936
knk ram şuan takılı değil bilgisayarcıya göütdüm benim pcyi o zaman görmedi ben bu sorunu düzelttikten sonra bilgisayarcıya geri götürcem taktırcam ramlarıPC de şu an 2 gb ram mevcut görünüyor. Yani 4 gb ram takılı ise.
Bi ihtimal 2. takılan ram bozuk,çalışmıyor.Veya 1. ram ile uyumsuz olduğundan pc görmüyor.
Ramlerin yerlerini değiştirerek tekrar dene.
Hatta 2.ramin sağlam olup olmadığını anlamak için onu önce tek başına takarak dene.
hayır 1 slot var oda attığımBaştaki yazdıkların ile şimdikiler farklı oldu. Biz elinde 2 gb ram var. 2 gb daha taktırdın şeklinde anlıyorduk.
Elindeki 2 adet 1 gb ramin şu an SPD ye tıklayınca,herbirinin, ayrı ayrı ,2 slotta da görünmesi lazım .Şu an için diyorum. Görünüyor mu.
bilmiyorumNasıl olur ,hem elimde 2 adet 1gb ram var diyorsun .Ama ramin tek slotta bile, 2 gb diyor.
kardeşim bende şuan 2 gb ram var bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm bu 2 gb çıkattırdım yerine 4 gb lık ram taktırdım ve 2 gb gördü sorun bu neyi anlamıyorsunuzA1 Seviyesi Türkçe ile bu kadar ilerlediğimize şükredelim. Büyük ihtimal arkadaşımızın elinde 2 tane 1GB RAM var ve şu an o takılı. Ya da, aslında ya dası falan yok başka türlü bu senaryo nasıl gerçekleşebilir anlamıyorum
Sen kendin anlatamıyorsun. Bir diyorsun ki 2 tane 1GB ram var bir de diyorsun ki 2 GB olanları çıkartıp 4 taktım 2 görüyor. Şu an hangi kombinasyon var onu bir söylesen hepimiz anlayacağız da her seferinde farklı senaryo üretiyorsunkardeşim bende şuan 2 gb ram var bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm bu 2 gb çıkattırdım yerine 4 gb lık ram taktırdım ve 2 gb gördü sorun bu neyi anlamıyorsunuz
Ana kartında dört slot var ve desteklenen maksimum bellek 8 GB. Slot başına en fazla 2 GB bellek modülü takabilirsin, fazlasını görmez.Bilgisayarımda KA790GX ana kartım var. Şu an 2 GB bellek var ama 1.75 GB kullanılabilir.
RAM az diye yeni ram takdırdım 4 GB ama 2 GB RAM görünüyor, nedendir?
knk öyle yaptık olmadı ddr2 olduğu için 2 gb taktık 1 sloda ama görmediAna kartında dört slot var ve desteklenen maksimum bellek 8 GB. Slot başına en fazla 2 GB bellek modülü takabilirsin, fazlasını görmez.
sen başka düşünüyon knkSen kendin anlatamıyorsun. Bir diyorsun ki 2 tane 1GB ram var bir de diyorsun ki 2 GB olanları çıkartıp 4 taktım 2 görüyor. Şu an hangi kombinasyon var onu bir söylesen hepimiz anlayacağız da her seferinde farklı senaryo üretiyorsun