Yardım Hangi İnternet Sağlayıcısını Seçmeliyim?

Elefante01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Selam arkadaşlar ?,

Şu anda evde 8 Mbps Vodafone internet kullanıyorum. Uzun zamandır etrafımda boş port olmadığından dolayı başka internet sağlayıcısına internet bağlatamıyordum. Bugün Netspeed üzerinden yaptığım araştırma sonucundan etrafımda boş port olduğunu gördüm. Sizlere sorum ise şudur. Hangi internet sağlayıcısını seçmeliyim?

port.png

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Selam arkadaşlar ?,

Şu anda evde 8 Mbps Vodafone internet kullanıyorum. Uzun zamandır etrafımda boş port olmadığından dolayı başka internet sağlayıcısına internet bağlatamıyordum. Bugün Netspeed üzerinden yaptığım araştırma sonucundan etrafımda boş port olduğunu gördüm. Sizlere sorum ise şudur. Hangi internet sağlayıcısını seçmeliyim?

Ekli dosyayı görüntüle 161123
GIBIRNET veriyorsa öneririm. Gayet ucuz fiyatları. Onun dışında Turknet de olabilir.

Ceon

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Kardeşim, Discord'da da dediğim gibi önerim Türknet'tir. Bunun yanında Kablonet ve Millenicom olabilir. @ThorJ agam sende de GıbırNet önerisi gelir mi? ??
Mesaj otomatik birleştirildi:

GIBIRNET veriyorsa öneririm. Gayet ucuz fiyatları. Onun dışında Turknet de olabilir.
Yorumunu görmeden yazmıştım. Seni tanıyorum Alperen adam.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Kardeşim, Discord'da da dediğim gibi önerim Türknet'tir. Bunun yanında Kablonet ve Millenicom olabilir. @ThorJ agam sende de GıbırNet önerisi gelir mi? ??
GIBIRNET güzel aslında, bulunduğu bölge İstanbul ise, COMNET sunucularından gücünü alıyor. Bence güzel bir hizmet sunar. Tabi altyapı ve port durumuna da bakmak lazım.

Elefante01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
GIBIRNET güzel aslında, bulunduğu bölge İstanbul ise, COMNET sunucularından gücünü alıyor. Bence güzel bir hizmet sunar. Tabi altyapı ve port durumuna da bakmak lazım.
Bulunduğum bölge İstanbul. Şimdi GIBIRNET üzerinden sorgulama yaptım. Altyapı türü VDSL2. Belki G-NET FİBER isimli pakete geçebilirim.

Cagatay Yaman

Asistan
Reaksiyon puanı
170
Altyapısı var ise turksat uydunet yok ise kesinlikle superonline. Türknet kendi altyapısı var ise türknette olabilir.

eloz

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Altyapısı var ise turksat uydunet yok ise kesinlikle superonline. Türknet kendi altyapısı var ise türknette olabilir.
Hocam bunları nasıl sorgulayabilirz Siirt ili içindeki bir ev için düşünüyoruz da böyle sorunlar çıkabilir araştırmak gerekli

Hocam şu değerleri veriyor ama Siirt ilindeki bir ev için düşünüyoruz sizce ne dersiniz

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-01-04-23-41-22-21.jpg
    Screenshot_2022-01-04-23-41-22-21.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:

iyi biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Soru hangi internet sağlayıcısı seçilmeli hangisi daha iyi şeklinde ise eğer, Türkiye'de en iyi sağlayıcı Turkcell Supernonline kablolu yani fiberdir. İkinci sırada Turksat Kablo net Geniş bant kablolu internet vardır ikiside çok iyidir tabi burada paket ve modem önemli olabilmeltedir mesela benimki (İstanbuldayım) Turksat 100 Megabit 500 GB kotalı duran paket fiyatı da 135 TL idi yanlış hatırlamadıysam. (Infinity 401 sanırım modemim Turksat yeni verdiği için pek uğraşamadım açıkçası bu modemin özelliği kanal değişikliğini otomatik olarak yapmasıdır).

Cagatay Yaman

Asistan
Reaksiyon puanı
170
Hocam bunları nasıl sorgulayabilirz Siirt ili içindeki bir ev için düşünüyoruz da böyle sorunlar çıkabilir araştırmak gerekli

Hocam şu değerleri veriyor ama Siirt ilindeki bir ev için düşünüyoruz sizce ne dersiniz
Türk net ve genel altyapı sorgusu: İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet
Türk Telekom altyapı sorgusu:İnternet, Mobil Başvuru | Türk Telekom Kapsama Haritası
Superonline altyapı sorgusu: Fiber İnternet - Fiber Nerede? - TURKCELL SUPERONLINE
Türksat(Uydunet) Altyapı sorgulaması: Türksat Kablo Fiber İnternet Altyapı Sorgulama | Türksat Kablonet

eloz

Asistan
Reaksiyon puanı
39
İnternet sitelerinden sorgulayınca var gözüküyor ama telefonla aradığımızda yok gösteriyor teşekkür ederim yine de