- Reaksiyon puanı
- 2,779
Başıma enteresan bir olay geldi. Windows 11 e upgrade etmiştim. 1 ay gibi bir süre kullandıktan sonra bir anda win 11 içinde iken bilgisayar kapandı. Ondan sonra da bilgisayarı her açmaya kalktığımda win 11 e giriyor ama sonrasında tekrardan güç kesip restart oluyordu bilgisayar. Bu arada da boot disk olmayan seagate harddiskten tıkır tıkır tıkır sesler geliyordu.
Her neyse windows 10'u tekrardan kurdum. Bu arada daha evvel m2 pci ssd üzerinde idi win11 ve ben bu sefer win 10'u samsung ssd 500 gb ssdye kurdum sata ssd.
Yapmadan evvel tüm hardsiklerin partitionlarını sildim baştan yarattım vs vs
Şu anda win10 son derece stabil çalışıyor. Ama gerekli tüm güncellermerli yaptıktan sonra win 11 için sistemimin yetersiz olduğunu yazıyor windows.
Baktım secure boot desteği yok. Açmak için advanced setupa girdim orada secure boot yada uefi bios gözükmüyor.
biosa girdim secure boot açık ama alında samsung ssd gözükmüyor vs.
Neyse. sorum şu
Problem nerede
Her neyse windows 10'u tekrardan kurdum. Bu arada daha evvel m2 pci ssd üzerinde idi win11 ve ben bu sefer win 10'u samsung ssd 500 gb ssdye kurdum sata ssd.
Yapmadan evvel tüm hardsiklerin partitionlarını sildim baştan yarattım vs vs
Şu anda win10 son derece stabil çalışıyor. Ama gerekli tüm güncellermerli yaptıktan sonra win 11 için sistemimin yetersiz olduğunu yazıyor windows.
Baktım secure boot desteği yok. Açmak için advanced setupa girdim orada secure boot yada uefi bios gözükmüyor.
biosa girdim secure boot açık ama alında samsung ssd gözükmüyor vs.
Neyse. sorum şu

Problem nerede