Dermanerayy
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 2
Yeni anakart aldım ama işlemcim ile uyumlumu bilmiyorum giriş pinleri aynı ama chipseti aynı mı bilmiyorum nasıl öğrenebilirim
Hocam bu konudan öğrenebilirsiniz kendi hazırladığım bir rehberdirYeni anakart aldım ama işlemcim ile uyumlumu bilmiyorum giriş pinleri aynı ama chipseti aynı mı bilmiyorum nasıl öğrenebilirim
Bana islemcini ve anakartini söylersen de yardımcı olmaya çalışırımYeni anakart aldım ama işlemcim ile uyumlumu bilmiyorum giriş pinleri aynı ama chipseti aynı mı bilmiyorum nasıl öğrenebilirim
İşlemcim intel pentium g4560 aldığım anakart ise asus prime h310m-k r2.0Hocam bu konudan öğrenebilirsiniz kendi hazırladığım bir rehberdir
![]()
[Rehber]Sistemde Parça Uyumluluğu
1-Ekran kartı işlemci uyumluluğu yoktur işlemcinin ekran kartını besleyip beslemeyeceği vardır 2-Diyelim ki rtx 3070 sistem topluyorsunuz ryzen 5 5600x almak istiyorsunuz ama darboğaz olup olmadığını bilmiyorsunuz internete testi yazın 3-Bir işlemci almak istediniz ama anakarta uyumlu mu değil...forum.shiftdelete.net
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bana islemcini ve anakartini söylersen de yardımcı olmaya çalışırım
İşlemcim intel pentium g4560 aldığım anakart ise asus prime h310m-k r2.0İlk önce işlemcini bilmen gerek amd mi intel mi sonra Soket türüne bakman gerekiyor anakartın modelini yazarak hangi sokkette olduğu bulabilirsin örneğin işlemcin amd ama anakart soketi intel lga soktinde uyumlu olmaz yada tam tersi işlemcin intel ama ana kartın am4 amd soketindedir yine uymaz
Hocam bu konudan öğrenebilirsiniz kendi hazırladığım bir rehberdir
![]()
[Rehber]Sistemde Parça Uyumluluğu
1-Ekran kartı işlemci uyumluluğu yoktur işlemcinin ekran kartını besleyip beslemeyeceği vardır 2-Diyelim ki rtx 3070 sistem topluyorsunuz ryzen 5 5600x almak istiyorsunuz ama darboğaz olup olmadığını bilmiyorsunuz internete testi yazın 3-Bir işlemci almak istediniz ama anakarta uyumlu mu değil...forum.shiftdelete.net
Bana islemcini ve anakartini söylersen de yardımcı
Peki nedeni neyYanış iş yapmışsın Uymaz..
Lga 1151 pinli anakartlar uyumlu işlemcinle sanırımİşlemcim intel pentium g4560 aldığım anakart ise asus prime h310m-k r2.0
İşlemcim intel pentium g4560 aldığım anakart ise asus prime h310m-k r2.0
Peki chipset i uyumlu muLga 1151 pinli anakartlar uyumlu işlemcinle sanırım
Teşekkür ederimG4560 için H110 , B150 , Z170 , H270 , B250 , Z270 anakartlar uyumlu. İlk 3 anakart için Bios güncellemesi gerekiyor.