Zirvenin Tek Sahibi Sivas: 1-0

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0


ZİRVENİN TEK SAHİBİ: 1-0

Turkcell Süper Lig'de 21. Hafta karşılaşmasında lider Sivasspor evinde, Eskişehirspor'u 1-0 mağlup etti ve en yakın rakibiyle olan farkını 3'e çıkarttı. Sivas 4 Eylül Stadı'nda ilk yarısı da Sivasspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın tek golü 7. dakikada Kamanan'dan geldi.

Bu maçta önce Trabzonspor'un önünde averajla liderlik koltuğunda oturan Sivasspor, bu sonucun ardından puanını 45'e yükseltip liderlik keyfini rahat bir şekilde sürdürerken, Eskişehirspor 24 puanda kaldı.

Maça çok hızlı başlayan Sivasspor, ilk 20 dakikada çok etkiliydi. Kamanan ve Mehmet ile rakip defansı hayli zorlayan Sivasspor, daha sonra gelişen Eskişehirspor atakları karşısında çok zor anlar yaşadı. Güçlü savunmasıyla bu atakları durdurmayı bilen Sivasspor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da etklii başlayan Sivasspor, farkı açmak için çok uygun pozisyonlardan yararlanamadı. Maçın son dakikalarında ise Eskişehirspor beraberlik için büyük çaba sarfetti ancak Sivaspor sahadan çok önemli puanlarla ayrılmayı bildi.

KAMANAN YİNE SAHNEDE...
Sivasspor'un ara transferde kadrosuna kattığı ve Kamanan, Eskişehirspor karşısında takımını 1-0 öne geçiren golü attı. 7. dakikada hızlı gelişen Sivasspor atağında, Mehmet Yıldız, sol kanattaki Sezer'in önüne bıraktı. Topla buluşan Sezer hızla ceza sahasına hareketlendi, penaltı noktası üzerinde bekleyen Kamanan'ın önüne yerden bir pas attı. Kamanan da topun gelişine düzgün bir vuruş yaptı ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

SİVAS DİREĞE TAKILDI...
Sivasspor'un ikinci yarıda baskılı olduğu dakikalarda bir topu da direkten döndü. Abdurrahman'ın ceza sahası dışından attığı sert şut kaleci Ivesa'dan sekti, bu topa Mehmet Yıldız müdahale yapmak istedi. Ceza sahası içinde bir anda boşta kalan top Balili'nin önünde kaldı. Balili şık bir aşırtma vuruşla topu ağlara göndermek istedi ancak top üst direkten oyun alanına geri döndü.

ESKİŞEHİR'İN PENALTI İTİRAZLARI...
Karşılaşmanın en çok tartışılan pozisyonu 42. dakikada yaşandı. Eskişehirspor atağı sol kanattan gelişti, Koray ceza sahasına girdi, Faruk'u geçmek isterken, Faruk topa eliyle müdahale etti, hakem devam kararı verdi. Bu pozisyonun ardından Eskişehirsporlu oyuncuların hakem Süleyman Abay'a büyük itirazları vardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

7. dakikada Mehmet Yıldız'ın pasıyla ceza sahasına giren Sezer, penaltı noktası üzerinde müsait pozisyondaki Kamanan'a pasını çıkardı. Kamanan, plase bir vuruşla topu ağlara göndererek, takımını öne geçirdi. 1-0

36. dakikada Eskişehirspor'un kullandığı köşe vuruşunda kaleci Petkoviç'in uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Anderson'un vuruşunda kaleye doğru giden topu defansta Abdurrahman Dereli çizgiden uzaklaştırdı.

42. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Koray, defansta Faruk'tan çalımlamak istedi. Pozisyonda Faruk'un topa elle müdahale ettiğini iddia eden Eskişehirsporlu futbolcular penaltı itirazında bulundu, ancak maçın hakemi devam kararı verdi. Koray, topu ceza sahası dışındaki Bülent Kocabey'e çıkardı. Bülent Kocabey'in sert vuruşunda kaleci Petkoviç, topu kornere çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Mehmet Yıldız, pasını Kamanan'a çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

73. dakikada topla ceza sahasına giren Poljak'ın vuruşunda kaleci Petkoviç topu sektirdi. Kaleciden dönen topu Bilica, kornere göndererek, tehlikenin büyümesini önledi.

83. dakikada Musa'nın ceza sahası dışından yerden sert vuruşunda kaleci İvesa, topu güçlükle çeldi. Kaleciden dönen topu Mehmet Yıldız tamamlamak istedi. Kaleci İvesa, bir kez daha gole izin vermedi. Topu önünde bulan Balili, aşırtma bir vuruşla topu ağlara göndermek istedi, ancak top üst direkten oyun alanına döndü. Defans topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

85. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Tayfun'un göğsüyle indirdiği topa Serdar istediği vuruşu yapamadı. Yavaş giden topu kaleci Petkoviç, rahatlıkla kontrol etti.

87. dakikada Sezgin'in sol kanattan ceza sahasına ortasında Anderson'un kafa vuruşunda kaleci Petkoviç, topu kontrol etti.

STAT: 4 Eylül

HAKEMLER: Süleyman Abay, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

SİVASSPOR: Petkoviç, Abdurrahman, Bilica, Diallo, Faruk, Musa, İbrahim, Sezer (Balili dk. 75), Murat Erdoğan (Sylla dk. 64), Kamanan (Mohammed Ali dk. 82), Mehmet Yıldız

YEDEKLER: Akın, Murat Sözgelmez, Tum, Ümit

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

ESKİŞEHİRSPOR: İvesa, Koray, El Saka, Sezgin, Nadareviç, Bülent Ertuğrul (Poljak dk. 55), Emre, Engin, Bülent Kocabey (Serdar dk. 46), Vucko (Tayfun dk. 73), Anderson

YEDEKLER: Sinan, Ahmet, Murat Önür, Doğa

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GOL: Kamanan (dk. 7) (Sivasspor)

SARI KARTLAR: Diallo (Sivasspor), El Saka, Sezgin, Engin (Eskişehirspor)

KAYNAK
 

alabula

Müdavim
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Yazık oldu Es-Es'e penaltısı verilmedi.
İyi oynadıkları maçı kaybettiler...
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
sivas şampiyon olur inş bu sene bi gsli olarak böyle düşünüyorum Hakeden kazansın..
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
Eskişehir'in 2 "net" penaltısını vermedi hakem. Her düdüğü sivas lehine çaldı resmen. Hele penaltının biir varki onu görmemek imkansız bence ve sarı kart göstermesi gerekiyordu hakemin.

Her maç sonu çıkıp çemkiren sivasın hocası şimdi niye sustu acaba? Çıkıpta delikanlı gibi "hakem eskişehirin penaltısını vermedi" niye demiyor acaba? Kendine azıcık dokununca konuşup duruyordu. Şimdi çıksın mertçe söylesin hakem hatalarını helal olsun diyeyim.!
 

hta1905

Müdavim
Katılım
22 Mart 2008
Mesajlar
2,439
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
17. haftadaki Sivas-Galatasaray maçından sonra Sivas'ın açık açık şampiyon yapılmak istendiğini tüm Türkiye gördü.Ben her şeye rağmen Galatasaray'ın şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu düşünüyorum.Ama bu hakemlerle zor.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Sivas şampiyon olamaz. Bugün gördük hakemlerle aldılar. Son hafta nasılsa bizimle oynayacaklar. Bu balla da fazla gidemezler takılırlar mutlaka. Bana göre de en büyük favori Galatasaray.
 

malatya

Müdavim
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
Eskişehirin net bi penaltısı vardı Abdurrahman Dereli yerdeyken eline değidi top..Helal olsun adım adım gidiyolar şampiyonluga..Tebrikler Sivasa.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
İşte tartışılan pozisyon...

 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Trabzon'un şampiyon olmasını isterim ama Sivas'ın hayır. :D
 

coreeye

Öğrenci
Katılım
31 Ağustos 2008
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sivas şampiyon olsun iyi güzelde ESES'imin dünya kadar puanı çalındı yazık emeklerimize.
Fener maçında içeri giren topu gol saymayan.
Trabzon maçımızı da katleden. Neyse hepsini sayamayacağım kadar emek çalan hakemler.
Yazık günah artık.
 

malatya

Müdavim
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
Sivas şampiyon olur .Trabzon Şamp.Ligi biz(Gs) Uefa, Beşiktaş uefa fener yayla kupasına gider Kocaeliye de yeniliyoz hayra alamet olmayan şeyler oluyor bu ligde..
 

bak68

Öğrenci
Katılım
10 Temmuz 2008
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
helal olsun sivas a sonuna kadar desdekliyorum bir galatasaraylı olarak,inşallah sivas şampiyon olur,tekrardan bravo...
 
Üst