Haber Danıştay'dan Coca-Cola Açıklaması: Araştırılsın!

Coca-Cola içerisinde kanserojen ve kimyasal madde olduğunu düşünüyor musunuz?

  • Evet

    Kullanılan: 7 100.0%
  • Hayır

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    7

Bu konuyu okuyanlar

magnify

localhost
Katılım
10 Kasım 2021
Mesajlar
191
Reaksiyon puanı
112
Puanları
43
Danıştay, yerel bir mahkemenin vermiş olduğu gerekçeli kararı bozarak, Coca-Cola'nın içerisinde bulunan bileşenlerin araştırılmasını hükmetti.

Danıştay 10. Dairesi; Coca-Cola içerisinde insan sağlığına zarar verebilecek kimyasal ve kanserojen maddelerin araştırılması ve tespitine yönelik açılan davayı reddeden yerel mahkemenin kararını bozdu. Danıştay, görevlendirilecek olan bilirkişilerin Coca-Cola ve içerisinde bulunan bileşenler hakkında araştırma yapmasını istedi.

cocacola.jpg


Coca-Cola, yerel mahkemenin ret ettiği davada, Coca-Cola markası ve bu markaya ait ürünlerin "Alkolsüz İçecekler Tebliği" kapsamında yer aldığı ve ürün ambalajı üzerine "Sağlığa zararlıdır." ifadesinin konulamayacağını belirtmişti.

Ayrıca Danıştay, yeniden gündeme getirdiği davada Tarım Bakanlığı'na yüklediği görevleri de hatırlattı.

"Anılan mevzuat hükümlerinden, güvenilir olmayan gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemenin piyasaya arz edilemeyeceği, insan sağlığı için tehlike oluşturan ve tüketime uygun olmayan gıdanın, güvenilir olmayan gıda kabul edileceği, bununla birlikte davalı idarenin gıda maddelerinin insan sağlığına zararlı olup olmadığının belirlenmesinde tüketicinin sağlığı üzerindeki ani ve uzun vadede oluşturabileceği muhtemel etkilerin tespit edilmesi ve elde edilecek veriler ışığında gerekli önlemlerin alınması konusunda görevli ve yetkili olduğu anlaşılmaktadır."

Danıştay'ın Coca-Cola hakkında mahkeme kararını bozmasından sonra, yerel mahkemenin önünde 2 seçenek var. Mahkeme, verdiği kararın doğru olduğunu savunabilir ve genel kurula gidebilir. Diğer seçenek ise, yerel mahkemenin Danıştay kararına uyması ve Coca-Cola'nın içeriğinde bulunan kimyasal ve kanserojen maddelerin araştırılmasına yönelik bilirkişi görevlendirmesi olacak.
 

Alyx Vance

Profesör
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
2,904
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
1,608
Puanları
113
Asit ve Diğer şeyler zaten onu zararlı kılmasına yetiyor. Bide tuvalet temizliğinde bile kullanılabilen içeceğin içinde kanserojen madde olup olmadığı muamma sayılmaz pek.
 

Constantin87

Müdavim
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,421
Reaksiyon puanı
1,933
Puanları
113
Bunun için araştırma yapmaya gerek yok ki doğal olmayan her madde insan sağlığı açısından zararlı.
 
Üst