İostan androide geçmek

Hangi marka

• Kullanılan toplam oy
    16
Reaksiyon puanı
8,191
appledan xiaomiye geçtim dünya varmış diyorum apple batarya konusunda bide şu performans düşürme olayında bıktım.xiaomi note8 pro aldım eşime verdim şimdi note10 pro pil kullanım süresi mükemmel donma takılma yok aktif kullanıyorum saat bağlı 38 saat kullanım süresi aldım.
iPhone 5S 6 falan kullanıyorsan Xiaomi bırak No-name Android kullansan bile kaliteli gelir. iPhone 7 ve üstü kullanıp Android'e geçince oh dünya varmış diyen görmedim. Sadece pil konusunda memnuniyetlerini belirtiyorlar.

Reaksiyon puanı
49
Samsung tarafının uygun bütçelisini de kullandım keza s10+ çıktığında hemen alıp onuda kullandım. Samsung da gördüğüm şu ki 2 3 yıl güncelleme alıyor cihazlar ortalama ama 4 yılın garantisi yok ve bu her segmenti için geçerli yani apple beklentisi olmasın diye söylüyorum iphone da kullandım. Samsung un genel sorunu batarya ömrü. Şuan hala kullanıyorum s10+ 2 3 yıl oldu sanırım veya daha fazla hatırlamıyorum. Telefonu aldığım sene sarjı yarım günü çıkaramaz oldu ki öyle çok ta oynayan biri değilim açıkcası youtube chrome vs. Samsungun genel sorunu bu bence yoksa hepsinden iyi.

Kuzu2195

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Şuan kullandığınız cihaz modeli nedir? Mesela ıphone 8 plus veya 11 vb. ise bunlar güçlü cihazlar, bu gibi cihazlardan sonra orta seviye cihazlardan alırsanız Android deneyiminiz olumsuz olur.
İphone 7 kullanıyorum

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
ya burada Samsung u övüyorsun da neyini övüyorsun onu anlamıyorum. şu Xiaominin tek kusuru kamerası o da yine Samsung sensörler kullanıyor olması. bin liralık Xiaomi telefonlarla Apple cihazları karşılaştırıp Xiaomi çöp diyosunuz. al eline mi 11 Pro bakalım android dünyasında performans kibarlık kullanıla bilirlik açısından ondan iyisi var mı. performans konusunda da Android'de en uzun ömürlü iki cihaz in bir oneplus diğeri Xiaomidir. burada iki ay sonra çöp kovasına dönen Samsung cihazları övmeyin
Şakaysa komik değilse daha da komik.En son s3 mini kullandınız herhalde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ben sizin kim olduğunuz ile ilgili, neyi bilip bilmediğiniz ile ilgili veyahut bilgi birikiminiz ve kullandığınız ürün yelpazenizi bilemem ve bunun içinde yorum yapmadım. ayrıca örneğin bin cihaz kullanan üç cihaz kullanandan daha iyi biliyor diye bir kural da yok. kullanmış olabilirsin bu en iyisini bildiğin anlamına gelmiyor. herkes samsung un ne olduğunu biliyor ki konuyu açan arkadaşın fiyat bandının 5 k olduğu ortada. biraz anlamış olsaydınız o fiyatlara alınan herhangi bir Samsung cihaz (yurtiçi) yaklaşık 6-12 ay içinde çok büyük performans kaybına yol açacaktır. saygılarımla
Yedek cihaz olarak s8 kullanıyorum hala akıcı bir şekilde çalışıyor. Emin olun 5 yıllık S8 sizin öve öve bitiremediğiniz Xiaomi nin 1 sene önceki çoğu orta seviye cihazından çok daha iyi çalışıyor... Bu arada Xiaomi cihazlarının arayüzünün ne kadar sorunlu olduğunu ve 1 yıl sonra performans kayıbı yaşadığını herkes biliyor...
Mesaj otomatik birleştirildi:

One UI şu an epey stabil ve akıcı bir arayüz. 3 yıl güncelleme desteği de var. Galaxy S7'ler bile halen takır takır çalışıyor hangi 6-12 aydan bahsediyorsunuz onu çözemedim. Kullananların yarısı MIUI arayüzünde yaşadığı sorunları bangır bangır bağırıyor. Ortalama 1-1.5 yılda batarya performansı yüzde 20 oranında eriyor telefonun. Çin'e ve globale tamamen farklı arayüz vermesi de cabası.
Aynen. Bugün Samsung un orta seviye cihazı olan Galaxy A52 bile 3-4 yıl rahat götürür.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
8,191
ya burada Samsung u övüyorsun da neyini övüyorsun onu anlamıyorum. şu Xiaominin tek kusuru kamerası o da yine Samsung sensörler kullanıyor olması. bin liralık Xiaomi telefonlarla Apple cihazları karşılaştırıp Xiaomi çöp diyosunuz. al eline mi 11 Pro bakalım android dünyasında performans kibarlık kullanıla bilirlik açısından ondan iyisi var mı. performans konusunda da Android'de en uzun ömürlü iki cihaz in bir oneplus diğeri Xiaomidir. burada iki ay sonra çöp kovasına dönen Samsung cihazları övmeyin
Mi 11 Pro rakibi 13 Pro Max karşısında yine geride kalıyor? Ayrıca 1000TL'lik Xiaomi'de MIUI kullanıyor 10K'lık olan da. Biz diyoruz ki arayüz SO-RUN-LU.

Xiaomi cihazlar 1 yıl içinde batarya performansını neredeyse yarı yarıya kaybediyor , kamera kalitesi gözle görünür şekilde düşüyor siz halen daha bu cihazları savunma derdindesiniz. Ha 2 ay sonra çöpe döner Samsung'lar demişsin ya çıktığı zaman alınan S9+ halen daha ilk günkü gibi çalışıyor ve daha geçtiğimiz günlerde güncellemesini aldı. Android pazarında Samsung gerçekten çok başarılı. Touchwiz zamanında kalmışsınız siz.

Forumda körü körüne Xiaomi öneren 2. kişisiniz. Ne buluyorsunuz şu berbat cihazlarda anlamış değilim. Malzeme kalitesi 0 , kamera güncellemeler ile berbat oluyor , pilleri aşırı dandik. Ama fanboyu çok. İlginç.

Reaksiyon puanı
4,724
Mi 11 Pro rakibi 13 Pro Max karşısında yine geride kalıyor? Ayrıca 1000TL'lik Xiaomi'de MIUI kullanıyor 10K'lık olan da. Biz diyoruz ki arayüz SO-RUN-LU.

Xiaomi cihazlar 1 yıl içinde batarya performansını neredeyse yarı yarıya kaybediyor , kamera kalitesi gözle görünür şekilde düşüyor siz halen daha bu cihazları savunma derdindesiniz. Ha 2 ay sonra çöpe döner Samsung'lar demişsin ya çıktığı zaman alınan S9+ halen daha ilk günkü gibi çalışıyor ve daha geçtiğimiz günlerde güncellemesini aldı. Android pazarında Samsung gerçekten çok başarılı. Touchwiz zamanında kalmışsınız siz.

Forumda körü körüne Xiaomi öneren 2. kişisiniz. Ne buluyorsunuz şu berbat cihazlarda anlamış değilim. Malzeme kalitesi 0 , kamera güncellemeler ile berbat oluyor , pilleri aşırı dandik. Ama fanboyu çok. İlginç.
13 pro max rakibi 11 ultra diye biliyorum, ultra özellik bakımından kusura bakma iphone dan daha iyi.

Xiaomi tek sorunu arayüz bu konuda haklısın bunu çözecekler illaki kullanıcılardan geri bildirim şikayet oluyor çünkü, mesela miui 12.5 öncesi note 10 pro telefonumda konuşurken telefonun ekran kapanıyor güç bela açılıyordu ve YouTube netflix tarih hepsini açıyordu, güncelleme sonrası düzeldi ama hala tam düzelmedi, telefonu kulağa getirince ekran kapanıyor uzaklaşınca açılıyor ama bunu konuşma yaparken ilk kilit aç kapa yapıyorum ondan sonra otomatiğe alıyor, halbuki direk yapması lazım, kamera desen öyle, ilk aldığımda batarya iyi idi, 12.5 le beraber şarj çabuk bitiyor, sorunları bu.

Dediğim gibi ilerleyen zamanlarda düzelir, ama xiaomi her hafta telefon tanıtıyor buda işleri zorlaştırıyor çıkarıyor bir model bekle bir sene eskisin sonra tanıt çıkar. Note 10 pro martta çıktı, şimdi note 11 çıkarıyolar, mix 4 çıkalı daha 3 ay olmadı belki şimdi mix 5 tanıtıyorlar, bu kafaylada ara yüz düzelmez

Reaksiyon puanı
8,191
13 pro max rakibi 11 ultra diye biliyorum, ultra özellik bakımından kusura bakma iphone dan daha iyi.
13 Pro Max her yönden 11 Ultra'dan iyi. Daha iPhone cihazları kağıt üstünde inceleyip Android daha iyi diyorsan çok işimiz var ilk bunu söyleyeyim.

iPhone cihazlar her sene, istisnasız her sene kağıt üzerinde düşük gözükür. Bi bakarsın Androidler Rami olsun kamerası olsun "KAĞIT ÜZERİNDE" 3'e 4'e katlar bu sene iPhone alınmaz falan dersin ama cihazlar çıkar ve hız testi,kamera testi,batarya testi gibi kullanıcıların yaptığı testlerde iPhone'lar hep öne geçer. Xiaomi gibi çin markaları ilk testlerde pilde çok önde gözükür ama 1 sene sonra yapılan testlerde ilk kapanan cihaz Xiaomi oluyor. Nasıl bi batarya taktılarsa 1 yılda bitiyor ömrü.

Xiaomi tek sorunu arayüz bu konuda haklısın bunu çözecekler illaki kullanıcılardan geri bildirim şikayet oluyor çünkü, mesela miui 12.5 öncesi note 10 pro telefonumda konuşurken telefonun ekran kapanıyor güç bela açılıyordu ve YouTube netflix tarih hepsini açıyordu, güncelleme sonrası düzeldi ama hala tam düzelmedi, telefonu kulağa getirince ekran kapanıyor uzaklaşınca açılıyor ama bunu konuşma yaparken ilk kilit aç kapa yapıyorum ondan sonra otomatiğe alıyor, halbuki direk yapması lazım, kamera desen öyle, ilk aldığımda batarya iyi idi, 12.5 le beraber şarj çabuk bitiyor, sorunları bu.

Dediğim gibi ilerleyen zamanlarda düzelir, ama xiaomi her hafta telefon tanıtıyor buda işleri zorlaştırıyor çıkarıyor bir model bekle bir sene eskisin sonra tanıt çıkar. Note 10 pro martta çıktı, şimdi note 11 çıkarıyolar, mix 4 çıkalı daha 3 ay olmadı belki şimdi mix 5 tanıtıyorlar, bu kafaylada ara yüz düzelmez
Arayüz bozuk diye MIUI9'dan beri söylüyoruz. Mi Note 3'ler o arayüz sorunu yüzünden çok şikayet aldı. Güzelim cihaz harcandı arayüz yüzünden. 10 , 11 ,12 artık her sene tamam yenilik olarak güzel işler çıkartıyorlar ona lafım yok ama sorunlar için hiç uğraşmıyorlar. Yani düzeltilecek sorun diyorsunuz kaç yıldır kimse uğraşmıyor bile bu yönden de bakın.

Reaksiyon puanı
4,724
13 Pro Max her yönden 11 Ultra'dan iyi. Daha iPhone cihazları kağıt üstünde inceleyip Android daha iyi diyorsan çok işimiz var ilk bunu söyleyeyim.

iPhone cihazlar her sene, istisnasız her sene kağıt üzerinde düşük gözükür. Bi bakarsın Androidler Rami olsun kamerası olsun "KAĞIT ÜZERİNDE" 3'e 4'e katlar bu sene iPhone alınmaz falan dersin ama cihazlar çıkar ve hız testi,kamera testi,batarya testi gibi kullanıcıların yaptığı testlerde iPhone'lar hep öne geçer. Xiaomi gibi çin markaları ilk testlerde pilde çok önde gözükür ama 1 sene sonra yapılan testlerde ilk kapanan cihaz Xiaomi oluyor. Nasıl bi batarya taktılarsa 1 yılda bitiyor ömrü.

Arayüz bozuk diye MIUI9'dan beri söylüyoruz. Mi Note 3'ler o arayüz sorunu yüzünden çok şikayet aldı. Güzelim cihaz harcandı arayüz yüzünden. 10 , 11 ,12 artık her sene tamam yenilik olarak güzel işler çıkartıyorlar ona lafım yok ama sorunlar için hiç uğraşmıyorlar. Yani düzeltilecek sorun diyorsunuz kaç yıldır kimse uğraşmıyor bile bu yönden de bakın.

İlgilenmezse satışları yavaştan düşer sonra ilgilenirler

Reaksiyon puanı
8,191
İlgilenmezse satışları yavaştan düşer sonra ilgilenirler
Zaten şu an fanboyları dışında konuşan yok? Mi 6 çıktığı zaman Xiaominin patlama dönemiydi herkes Xiaomi alıyor , öneriyor , tavsiye ediliyordu. Samsung A50 A51 gibi cihazlar çıkarttı orta segment kalitesini her marka arttırdı ve Xiaomi'nin en güvendiği alan olan orta segment her markanın geliştirdiği alan oldu. Xiaomi'nin telefon sektörüne en büyük katkısı orta segmenti geliştirmesi oldu. Önceden orta segment tamamen çöplüktü.

Reaksiyon puanı
4,724
Zaten şu an fanboyları dışında konuşan yok? Mi 6 çıktığı zaman Xiaominin patlama dönemiydi herkes Xiaomi alıyor , öneriyor , tavsiye ediliyordu. Samsung A50 A51 gibi cihazlar çıkarttı orta segment kalitesini her marka arttırdı ve Xiaomi'nin en güvendiği alan olan orta segment her markanın geliştirdiği alan oldu. Xiaomi'nin telefon sektörüne en büyük katkısı orta segmenti geliştirmesi oldu. Önceden orta segment tamamen çöplüktü.
Xiaomi düzeltir arayüzü, Samsung un rakibi olacak tek marka ve olacakta ?

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
707
Kesinlikle ios kullanmalısın ios’un kalitesine alıştıysan diğer markalara geçersen çok zorluk çekersin android bu kadar stabil ve akıcı değil bunu düşünerek al eğer hala alırım diyorsan samsung bakabilirsin çünkü samsung aşağı yukarı iyi gibi duruyor diğerlerine çok bulaşma

supraadam

Asistan
Reaksiyon puanı
47
bende anroidden iosa geçiyorum 9 sene samsung kullandım hiç pişman olmassın s10 plus yada a12 alabilrisin

AVG Brave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Bırakın, iPhone varken Android için binlerce lira saymayı.
Zaten iOS'a Android yükleniyor.

Reaksiyon puanı
8,191